Pug Koku Yapar mı?

 Pug Koku Yapar mı?

Pug koku yapar mı? Pug köpek cinsinin doğuştan kendine has bir kokusu vardır. Vücut kokusu kontrolden çıktığında bunun altında yatan birkaç neden vardır.

Kulak, cilt kırışıklıkları ve ağız enfeksiyonları, Pug yavru kötü kokusunun en yaygın nedenlerinden biridir. Kötü kokmalarının bir diğer sebebi de anal bezler. Ayrıca, kızgınlığa giren dişi Puglar normalden daha fazla kokabilir.

Köpeklerinizin temizliğine dikkat ederseniz kötü kokuları önleyecek ve bu köpek kokularını daha da hafifletmiş olacaksınız. Pug yavru köpeklerin idrarlarını yaptıktan sonra kendilerini temizlemedikleri için üstünde koku yoğun olur. Bunu gidermek için her idrardan sonra nemli bir bezle silmeniz yeterli olur.

Pug yavru sahiplenmek isteyenlerin yeterli temizlik yapılmadığı sürece kötü kokunun etkili olabileceğini unutmamaları gerekir.

Pug Neden Kokar?

Köpeğinizin zaman zaman kokmasının çeşitli nedenleri vardır. Terden, kire ve enfeksiyonlara kadar diğer pek çok şey. Kulaklar, cilt kırışıklıkları ve ağız, köpeğinizin gerçekten kötü kokmasına yol açan yerlerdir.

Pug köpek ırkının neden kötü koktuğuna daha yakından bakalım:

Kıvrımlı Deri Yapısı

Pug köpek cinsi özellikle buruşuk deriye sahip olduğu için kötü kokmasının en yaygın nedenlerinden bir tanesidir. Köpeğinizin kırışık derisini düzenli her gün silseniz bile gün içinde yine hafif bir kokunun olmasını engelleyemezsiniz.

Deri kıvrımları pugları sevimli gösterebilir. Ancak bu bölgeler maya ve bakteriler için üreme alanlarıdır. Pug’ınız ciddi şekilde kokuyorsa veya yüzünü normalden daha fazla kaşıyorsa maya bazlı bir enfeksiyon üreme ihtimali yüksetir.

Pug Köpek Cinsinde Ağız Kokusu

Köpekler yedikleri kuru mama ve yaş mamanın içeriğindeki bileşenlerden kaynaklı dişleri fırçalanmazsa kötü kokacaktır. Besin artıkları dişlerinin arasında biriktikçe tartarların oluşumunu da hızlandırır. Bu da köpeklerde kötü nefes demektir.

Köpeğin dişlerini günde bir defa fırçalamanız halinde kötü nefes kokusu devam ediyorsa başka bir nedene bakılır. Diş çürüğü, diş eti hastalıkları köpeğinizin nefesinin kokmasına yol açar. Diş bakımı ve tedavisi için veteriner hekiminizle iletişime geçmelisiniz.

Enfekte Kulaklar

Pugların kötü kokmasına yol açan bir başka durum ise kulaklarıdır. Kulak içerisindeki sarı balmumsu yapışkan akıntılar temizlenmediği takdirde kötü koku yayar. Dahası kulağın iltihap toplamasıyla bu koku 2 katına çıkacaktır. Bunu önlemek için nemli bir pamuk ile kulak içindeki akıntıları temizleyin.

Islak Bir Köpek Kötü Kokar

Köpekler ıslandıklarında daha yoğun bir koku yayarlar. Bu hiç kokmayan köpekte bile olur. Buna neden olan şey tüylerinin ıslanmasıyla deri altındaki yağların yüzeye çıkması kötü kokuya yol açar.

Yağmurlu havadan sonra köpeğinizi evde gelince kurulayın. Hatta kuru köpek şampuanı ile de tüylerini tararsanız yağ dengesi sağlanarak kötü kokunun da önlenmesini sağlarsanız.

Kızgınlığa Giren Köpeklerde Koku Sorunu

Özellikle dişi köpeklerde kızgınlık dönemlerine girdiklerinden yoğun bir koku yayarlar. Dişi köpekler regl dönemlerine girdikleri için biraz ağır bir kokuya sebebiyet verir.

Dişi Pugların kötü koku yaymasının nedeni çok fazla vücut sıvısı, kan ve endometriyal doku üretmesidir.

Pug Kötü Kokmasını Önlemek İçin Yapmanız Gerekenler

Pug’ınızın vücut temizliğine ve ağız bakımına özen göstererek sağlığını iyileştirecek ve kokuları uzak tutacaksınız.

Pug’larda Ağız Bakımı

Öncelikle ağız kokusunu önlemek için düzenli diş fırçalaması şart! Yemek artıklarının ağız içinden uzaklaştırarak daha taze bir nefes sağlanmış olur. Köpekler için üretilen diş fırçası ve diş macunu ile her gün bir sefer fırçalamanız yeterli olur.

Eğer vaktiniz yoksa haftada en az 3 kere dişlerini fırçalamayı ihmal etmeyin. Bu sadece nefeslerini taze tutmakla kalmayacak, aynı zamanda gelecekte diş eti hastalığı veya diş enfeksiyonu riskini de azaltmış olacaksınız.

Pug Deri, Kulak ve Pati Temizliği

Vücudundaki herhangi bölgesinde deri döküntüleri, kir, mantara neden olacak enfeksiyonları gidermek için ılık su ve antimikrobiyal mendillere ihtiyacınız olacaktır.

Kulaklarda oluşabilecek iltihapları önlemek için kulak içini ve çevresini temizleyin. Bu bakteri ve akıntıların birikmesini önleyecek ve kötü kokuları azaltacaktır.

Köpeklerin patisi her dışarıdan geldiğinizde silinmesi gerekiyor. Yürüyüşe çıktığınız saatlerde eve döndüğünüzde içeri girmeden nemli bir bezle patilerini silin.

Bu yöntemle pati arasına kaçabilecek herhangi cisimlerinde kontrol edilmesini sağlayacaktır. Uzayan tırnaklarını da kısaltarak bir yere takılıp kırılmasını önlemelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu