Pug Köpek Cinsinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

 Pug Köpek Cinsinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pug köpek ırkının kırışık cilt kıvrımlarından dolayı enfeksiyonlarla sık sık sorun yaşarlar. Kırışık görünümleri pugları her ne kadar sevimli gösterse sağlıkları açısından oldukça tehlikelidir.

Çünkü Pug yavru  kıvrımlı derisi enfeksiyona karşı son derece savunmasızdır. Pug köpeğinizin cilt kıvrımlarında herhangi bir sorunu fark ettiğinizde evde de yapabileceğiniz çeşitli alternatifler vardır.

Mantar önleyici kremler ve antibakteriyel ilaçlı mendiller herhangi alerjene ve mantara karşı önlemenin ilk adımıdır. Bunlara veteriner hekiminiz vasıtasıyla sahip olabilirsiniz. Enfeksiyonu temizlemek için eczanelerde ya da veterinerlerde mantar önleyici kremleri bulabilirsiniz.

Pug yavru köpeğinizin tımarını yaparken kırışık deri aralarını da nemli bez yardımıyla silmelisiniz. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan dolayı daha çok terleyeceklerdir. Bu terden dolayı deri kıvrımlarının arasında mantar oluşum riski de artacaktır.

Bunların önlenmesi için pug yavru köpeğinizin düzenli tımar ve bakım ile cilt sağlığını korumak ve takibini yapmak mümkün.

Pug Köpek Cinsinde Cilt Bakımının Önemi

Pugların düzenli olarak bakımı yapılmadığı takdirde derisi enfeksiyon kapabilir. Kıvrımlı bir deriye sahip olduğu için sürtünme de çok olacaktır. Bu da bakteri ve mayanın üremesi için ideal ortamı sağlar. Pug’ınızın kıvrımlarını temizlemezseniz eğer tahrişe neden olur.

Pug köpek cinsinin burun bölgesindeki kırışıkları ağza çok yakın olduğu için bakterilerin üremesi için mükemmel bir yer sunar. Pug cinsi köpek, dişlerini temiz tutmalı. Düzenli haftada en az 2 defa fırçalanması zorunludur. Bunu da köpek diş fırçası ve diş macunu ile yapmalısınız.

Dişlerini temiz tutarken burun bölgesindeki sıvılarında nemli bir pamuk ya da bez yardımıyla silinmesi yeterlidir.

Özellikle pug cinsi köpek sahiplenenlerin çoğunun sorun yaşadığı şey patilerinin kokması. Patilerinde yeni oluşmaya başlayan mantarlardan kaynaklanır. Bunun önlenmesi için düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Ekstra deri kıvrımları olan köpeklerdir.

Bu yüzden onları düzenli olarak yıkamanız, koltuk altlarını ve vücudunun geri kalanı temizlemelisiniz. Köpeklerin sürekli yıkanması zararlıdır. 2 ayda bir yıkamanız yeterli olacaktır. Ancak kokmaması için nemli bir bez yardımıyla derisini silmelisiniz.

Pug’ların Deri Kıvrımları Nasıl Temizlenir?

Yavru pug köpeğinizin yüz bölgesinin günlük olarak yıkanması ardından kurulmalıdır. Burun kırışıklıkları, ağız çevresinde tahrişe yol açabilir. Kulaklarında da enfeksiyon olma ihtimaline karşı pamuk yardımıyla kulak akarlarını temizlemelisiniz.

Pug köpek cinsini temizlerken ihtiyacınız olacak en temel şeyler:

  • Yumuşak bir bez ya da bebek mendili,
  • Hindistan cevizi yağı,
  • Mantar enfeksiyonu varsa veterinerin önerdiği krem,
  • Kulak pamuğu,
  • Ilık su,
  • Köpeğinizi oyalamak için ödül maması

Yumuşak Nemli Bir Bez Kullanın

Yavru pug’ın yüzünü temizlemek için yumuşak nemli bir bezi sert olmayacak şekilde kıvrımları da dâhil silin. Islak mendiller, köpeğinizin cildini tahriş eder ve rahatsız edicidir.

Cildini kurutacak alkollü veya kimyasallı mendilleri asla kullanmayın. Sadece tek ihtiyacınız olan şey ılık su ile ıslatılmış yumuşak bir bez. Bu işlem köpeğinizin tertemiz olmasını sağlayacaktır.

Köpeğinizin kıvrımlı deri arasını nazikçe temizleyin. Bu aşamada köpeğin korkmaması için oldukça sakin ve yumuşak olun.

Bol bol övgü dolu sözler söyleyin ki güvende olduğunu bilsin. Yüz bölgesindeki kıvrımları silerken gözlerine kaçırmamaya dikkat edin.

Cilt Arasındaki Enfeksiyon ve Kızarıkları Kontrol Edin

Deri aralarını temizlerken herhangi kızarık olup olmadığını, mantar ve maya bakterilerini kontrol edin. Kürkünün altındaki kızarıkları görmek ilk başta zor olabilir.

Eğer varsa kabuklanma, kızarıklık, pul pul deri döküntüsüne rastlarsanız ufak bir şey de olsa veteriner hekiminize götürmelisiniz. Çünkü köpeklerde deri enfeksiyonları hızlıca yayılmaya başlar. Tedavisi de biraz uzun sürebilir.

Pati Aralarını Kontrol Edin

Köpeğinizin pati aralarının da düzenli olarak silinmesi ve uzayan tırnak varsa kesilmelidir. Nemli bir mendille patilerinin aralarını nazikçe parmak aralarına kadar silin.

Silme işlemi bittikten sonra kuru bir bezle de nemli kalan yerlerini kurutun. Özellikle yağışlı ve karlı havalarda dışarıdan eve geldiğinizde pati temizliği yapmalısınız.

Köpeğinize İkramlar ve Övgüler Sunun

Bakım sırasında köpeğinizi mutlu ve huzurlu hissettirmek biraz zor olacaktır. Stres olmasını ve sıkılmasını en aza indirmek için uslu durduğunda ona en sevdiği ödül mamasından verin

. Cildini temizlerken kaçmaya çalışacaktır. Asla kaba davranmayın. Sert sözler söylemeyin. Bu köpeğin sizden kaçıp uzaklaşmasına neden olur. Yavruluk dönemlerinde pug köpek ırklarının bu bakım düzenine alıştırmak yetişkinlik dönemine geldiklerinde daha rahat etmenizi sağlayacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu