BRİTİSH SHORTHAİR ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

 BRİTİSH SHORTHAİR ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

British Shorthair yavru ya da yetişkin kedi sahiplenmeyi düşünen birçok kişi bulunmaktadır. British Shorthair kedileri kaslı vücutları ve atletik yapıları sayesinde hem oldukça aktif hem de karakterleri gereği sakin bir yapıya sahiptirler. Bu kedilerle anlaşmak ve bir hayatı paylaşmaz oldukça cazip gelmektedir.

Satılık British Shorthair kedi ilanlarına birçok yerde rastlamanız mümkündür. Çünkü bu kediler dünyanın her ülkesinde yaygın olarak beslenen ve çok sevilen bir kedi ırkıdır. British Shorthair kedileri genel itibariyle kısa ve kalın bir kürk yapısına sahiptir. Yuvarlak bir kafaları ve oldukça büyük gözleri bulunmaktadır.

Peluş ayıcıklara benzetilmesi  British Shorthair  fiyat çıtasını diğer kedilere göre yükselten özelliklerden biridir. Eşsiz görüntüleri uzun zamandır popülaritelerinin yitirilmesi önlemektedir. Pek çok farklı renk British Shorthair kedisine rastlamanız mümkündür. Renkleri, karakter yapıları ve eşsiz özellikleri ile British Shorthair yavru kedileri sahiplenmek isteyeceğiniz en güzel kedi ırklarından biri olabilir.

British Shorthair Renkleri

British Shorthair kedilerinin en bilinen ve popüler rengi gri olsa da aslında onlarca farklı rengi ve deseni bulunmaktadır. Kahverengi ve açık kahverengi de dâhil British Shorthair kedi sahiplenme ile göreceksiniz ki kedilerin 16 farklı rengi ve 42 deseni bilinmektedir.

  • Tek Renkli: Beyaz, siyah, kırmızı, mavi, krem, leylak ve çikolata renklerinde bulunmaktadır. Gözleri mavi, bakır ve turuncu gibi birçok renge sahip olabilir. Tüylerinde beyaz tüy ya da leke bulunmayabilir.
  • Kısmi Renkli: Kürkleri beyaz lekeler ile renklendirilmiş olabilir. Farklı renk çeşitleri ve isimleri bulunmaktadır. İsimleri kürklerinde ki beyaz miktarına ve renk düzenine göre verilmiştir.

Gri British Shorthair

Koyu gri ve blue giri kürk rengine sahiptirler. Oldukça iddialı ve popülaritesini kaybetmemiş British Shorthair çeşitlerinden biridir. Gözleri genellikle kehribar renginde olmaktadır.

Blue British Shorthair

Mavi tüyleri ve tüylerine uyumlu kehribar rengi gözleri ile bilinmektedir.

Lilac British Shorthair

Bu kedilerin renkleri açık gridir. Genellikle kehribar rengi gözlere sahip olurlar.

Blue Point British Shorthair

Beyaz ve krem renkte kürkleri bulunmaktadır. Kulak, burun, pati ve kuyrukları da gri tonlarda olmaktadır. Buz mavisi gözleri dikkatleri üzerine çekmektedir.

Beyaz British Shorthair

Beyaz kürk yapılarına uyum sağlayan yeşil, mavi ya da kehribar rengi gözlere sahiptirler.

Golden British Shorthair

Altın rengi bir kürk yapısına sahip olurlar. Zümrüt yeşili gözleri kürk renkleri ile uyum sağlamaktadır. Birçok yarışmanın açık ara kazanan British Shorthair rengi olma özelliğine sahiptir.

Silver British Shorthair

Beyaz kürk yapısına sahiptirler. Kürklerinin üzerlerinde gümüş rengi gölgeli tüyleri bulunmaktadır. Genellikle mavi, turkuaz ve yeşil renk gözleri dikkat çekmektedir. Özellikle açık renk kedi sevenler için güzel bir tercihtir.

Tortie Shell British Shorthair

Siyah ve kahvrengi kürklerinin üzerine çok renkli kürk yapılarına sahip olurlar. Genellikle Tortie Shell British Shorthair kedileri dişi olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok güçlü bir gen yapısına sahiptir. Dünyanın birçok ülkesinde şans kedisi olarak bilinirler. Sahiplerine zenginlik, uğur ve refah getirdiklerine inanılmaktadır.

Bicolour British Shorthair

Bicolar aslında bir renk değil bir kürk deseni olarak bilinmektedir. İki farklı renkten ibaret kürk yapısına sahip olanlara Bicolar British Shorthair denilmektedir.

Tricolour British Shorthair

Üç farklı renkten meydana gelen kürk desenleri için kullanılmaktadır. Genellikle siyah beyaz ve sarı renkler hâkim olmaktadır. Tricolor kürk yapısına sahip olan kediler genellikle dişi olmaktadır.

Black British Shorthair

Gece gibi koyu ve simsiyah tüylere sahiptirler. Gözleri genellikle turuncu renkte olmaktadır.

Tabby British Shorthair

Gri renk kürk yapıları üzerinde desenler bulunmaktadır. Kehribar rengi göz renkleri olduğu bilinmektedir. Tabby British Shorthair kedilerinin karakterlerinin naif ve yumuşak olduğu bilimsel olarak kanıtlanmaktadır.

Red Tabby British Shorthair

Koyu turuncu ve belli yerleri desenli olan bir kürk yapıları mevcuttur. Gözleri genel olarak kehribar rengindedir.

Brown British Shorthair

Çikolaya renkli Btirisy Shorthair kedileridir. Gözlerinde ki turuncu renk ilgi çekici bir güzelliğe sahiptir. Brown British Shorthair kedilerinin sıcak bir görüntüsü olduğu için meraklısı ve seveni oldukça fazladır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu