SCOTTİSH FOLD NASIL EĞİTİLİR?

 SCOTTİSH FOLD NASIL EĞİTİLİR?

Scottish Fold ırkı kediler yeni şeyler öğrenmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi severler. Kedinizin ırkı her ne olursa olsun, doğru eğitildiği taktirde davranışsal hiçbir problem yaratmamaktadır. Kedinizin nasıl eğitileceği kişilik yapısıyla da ilişkilidir. Kedi eğitiminizi küçüklükten itibaren yapmanız, kısa sürede olumlu etkiler almanızı sağlayacaktır.

Scottish Fold fiyat seçenekleri, sahipleneceğiniz kedinin eğitimli ya da eğitimsiz olma durumuna göre de farklılıklar gösterebilir. Eğitimsiz bir Scottish Fold  kedi sahiplenme de kısa sürede eğitimini tamamlamanız mümkündür.

Scottish Fold Karakteri

Scottish Fold kediler genellikle dış dünya ile ilgilenmez gibi, kendi hallerinde davranırlar. Etrafı inceleyerek günlerini geçirebilirler. Oyun oynamaktan büyük keyif duyarlar. Bir top ile saatlerce oynayabilirler. Çok uysal ve sakin olsalar da oyun oynarken gayet enerjik olurlar.

Scottish Fold ırkı kediler son derece zeki ve dikkatli kedilerdir. Yapıları itibariyle sakin ve uysal oldukları için de eğitimlerini sağlamak oldukça kolay olacaktır. Özellikle Scottish Fold yavru kediler eğitilmeye çok uygundur. Kedinizle ilgilenirken, ona bakarken ve severken keyif duymanız kaçınılmazdır. Kedinizi yavruyken sahiplenmeniz ikiniz için de büyük bir artı yaratabilir. Böylece size alışarak hiçbir zorluk çıkarmaması muhtemeldir. Tırnak kesme ve benzeri süreçlere kısa sürede alışabilirler.

Scottish Fold Psikolojisi

Scottish Fold kedilerin psikolojisi büyük oranda sahiplerine bağlıdır. Sizin kedinize sağladığınız ortam ve hizmetler kedinizin psikolojisini ciddi şekilde etkilemektedir. Satılık Scottish Fold ırkı bir kediyi sahiplendiğinizde, onun doğal bir kedi cinsi olmadığını da bilmelisiniz. Bu nedenle psikolojisi diğer kedilere kıyasla daha farklı olabilmektedir. Kedinizden sevginizi ve ilginizi eksik etmemelisiniz. Scottish Fold kedileri uzun süre yalnız kaldıklarında çok fazla üzülürler. Hareketlerinde değişiklikler söz konusu olabilmektedir. Kediniz psikolojik anlamda iyi hissetmezse tuvalet eğitimini alması da zor olacaktır. Bu nedenle kedinizi uzun süre yalnız bırakmamalısınız. Onunla aynı ortamdayken her zaman sakinliğinizi korumalısınız.

Scottish Fold Isırma Davranışı

Diğer her kedide olduğu gibi Scottish Fold kedilerinin ısırma davranışı muhtemelen sizin eğitiminizden kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Her ne kadar uysal canlılar olsa, siz kedinize saldırgan davranışlar ile oynamayı öğrettiyseniz kediniz bu harekete devam edecektir. Kediniz elinizi tırmalar ya da ısırmaya çalışırsa, davranışının yasak olduğunu öğretmelisiniz. Elinizi sakince ondan uzaklaştırmayı deneyebilirsiniz. Elinizle oynamak yerine alternatif olarak kedinize bir oyuncak vermeyi deneyebilirsiniz.

Scottish Fold için ‘’Hayır’’ Komutu

Kediler cezalandırma yöntemini algılayabilecek canlılardır değildir. Kediler cezayı neden verdiğinizi anlayamayacak ve muhtemelen aynı hareketi defalarca tekrarlayacaktır. Kediler ses tonlarına karşı oldukça duyarlıdır. Bu nedenle kediniz istemediğiniz bir davranışta bulunduğunda ellerinizi birbirine çarpmayı deneyebilirsiniz. Sert ve yüksek bir sesle ‘’hayır’’ demeniz de işe yarayacaktır.

Hareketi her tekrarladığında aynı tepkiyi verirseniz kısa süre içerisinde o hareketi yapmaması gerektiğini öğrenecektir. Ses tonunuzun yüksek olması kedinizin dikkatini başka bir yere çekmek amacıyla yapılmaktadır. Kedinize vurmak ya da su ile korkutmak aranızdaki bağı zedeleyebilir.

Zamanla sizden ve sizi görmekten korkacak duruma gelebilir. Ses tonunuz da kedinizin hareketini durdurmasına neden olmuyorsa bir veteriner hekime danışmanız daha doğru olacaktır. Kedinizin fiziksel ya da psikolojik bir problemi olabilir.

Scottish Fold Tuvalet Eğitimi

Scottish Fold ırkı kedinize tuvalet eğitimi vermek istiyorsanız buna yavruluktan itibaren başlamanız daha faydalı olacaktır. Kediler zaten doğaları gereği kum üzerine tuvaletlerini yapma alışkanlığına sahiptir. Bu nedenle tuvalet eğitimi almaları daha kolaydır.

Siz kedinize özel bir alan sunarak ona yardımcı olabilirsiniz. Kedinizin dışkısında bulunan parazitler sonucu hem kendinizi hem kedinizi hasta etmek istemiyorsanız, kum kabı temizliğini ihmal etmemelisiniz. Scottish Fold kedileri uysal karakterleri sebebiyle sizin kurallarına itiraz etmez ve kontrol sağlamanız kolay olmaktadır.

Scottish Fold Tırnak Kesimine Alıştırılması

Scottish Fold ırkı kedilerin tırnaklarını kesmeniz için yine küçüklükten alıştırma pratiklerine başlamanız önerilmektedir. Yavru Scottish Fold kedinizi kucağınıza alıştırarak, kucağınızda sakince ve gerekirse her gün bir tırnak keserek eğitime devam edebilirsiniz.

Kediler genellikle patilerine dokunulmasından hoşlanmaz. Fakat Scottish Fold ırkı kediler kucağınızda yatmaktan hoşlandığı gibi patilerine dokunmanızdan da rahatsız olmayabilir. Önemli olan kedinize sakin ve nazik davranmanızdır. Acele etmeniz ya da zorlamanız durumunda kediniz ürkerek tırnaklarını kestirmek istemeyebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu