SCOTTİSH FOLD ORTALAMA KAÇ YIL YAŞAR?

 SCOTTİSH FOLD ORTALAMA KAÇ YIL YAŞAR?

Bir Scottish Fold ırkı kedi sahiplenmek istiyorsanız, merak edebileceğiniz konulardan biri de kaç sene sizinle beraber olacaklarıdır. Scottish Fold ırkı kediler genellikle 12-15 yıl, bazıları ise 17 yıla kadar uzun bir hayat devam ettirebilirler. Eğer bakımlarına ve beslenmelerine dikkat ederseniz sağlıklı ve uzun bir hayat sürmeleri muhtemeldir.

Fakat Scottish Fold kedileri yeteri kadar ilgi görmediğinde ve bazı kalıtsal hastalıkları sebebiyle bu ömürlerini çeşitli hastalıklar ile geçirebilirler. Kısa sürede hayatını kaybeden Scottish Fold kedileri arasından ortalamanın üzerinde bir ömür geçirenler de bulunmaktadır.

Bu nedenle satılık Scottish Fold kedileri arasından genel sağlık durumu en iyi olan kediyi seçmeyi unutmamalısınız. Scottish Fold fiyat seçenekleri fazla olan kedilerden biridir. Düşük fiyatlar ödemek için sağlık problemleri yaşamaya meyilli bir kedi sahiplenmek doğru olmayacaktır.


Scottish Fold Kedinizin Yaşını Öğrenme

  • Scottish Fold kedinizin yaşını tüylerinin yapısından öğrenebilirsiniz. Genellikle daha genç kediler daha yumuşak tüy yapısına sahipken yaşlı kediler daha sık ve kalın tüylere sahiptir.
  • Yaşlı kedilerin gözlerinde çentik ve çatlaklar bulunmaktadır. Özellikle 12 yaşın üzerinde ki kediler bulanık tabakalı gözlere sahiptir. Genç Shottish Fold kedilerinin gözleri ise parlak ve akıntısızdır. Genellikle göz pürüzlerine rastlanmaz.
  • Genç Scottish Fold kedilerin sırt ve bacakları daha güçlü kas yapısına sahiptir. Kedilerin 10 yaşından itibaren kas kütlelerinde azalmalar görülmektedir. Derilerinde ki sarkma ve kürek kemiklerinde ki çıkıklar da kedinizin yaşlı olduğuna dair belirtilerden biridir.
  • En yaygın kullanılan yöntem, kedinizin dişlerini kontrol etmektir. Yavru Shottish Fold kediler 26, yetişkinler ise 30 dişe sahip olmaktadır. Eğer kedinizde bebek dişleri hala dökülmediyse yüksek ihtimalle 6 aydan küçüktür.

 

Scottish Fold Kedinizin Daha Uzun Yaşaması için Yapılması Gerekenler

  • Doğru Mama Seçimi: Scottish Fold kediniz için yaptığınız doğru mama seçimleri, ihtiyaç duyduğu protein, vitamin, mineral ve yağ asitlerini karşılamasına neden olacaktır. Bu nedenle kediniz daha sağlıklı bir şekilde beslenebilir. Ayrıca aşırı kilo almasını ve sağlıksız bir şişmanlık yaşamasını istemiyorsanız mama seçimlerinizi daha dikkatli yapmalısınız. Scottish Fold ırkı kediler kilo aldıklarında zayıflamaları sakin karakter yapıları nedeniyle oldukça güçtür.

 

  • Düzenli Veteriner Kontrolü: Scottish Fold kedinizin düzenli veteriner kontrollerini aksatmamalısınız. Her kedinin uzun ve sağlıklı bir ömür için veteriner kontrollerine ihtiyacı vardır. Veteriner kontrollerin de ortaya çıkacak herhangi bir hastalığın erken teşhisi hayat kurtaracak nitelikte olabilir. Ayrıca kedinizin düzenli olması gereken aşılarda ömürlerine ömür katmaktadır.
  • Kısırlaştırma: Scottish Fold yavru kedilerin sevimli halleri düşünüldüğünde birçok kedi sahibi kedilerini kısırlaştırma fikrine karşı çıkabilir. Fakat doğum yapan kedilerin birçoğu çeşitli hastalıklar nedeniyle uzun bir ömür sürememektedir. Testis kanseri, meme kanseri, rahim kanseri ve çeşitli genital hastalıklar kedinizin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ayrıca kızgınlık dönemine giren kediler evden kaçma eğilimleri sebebiyle çeşitli kazalara kurban gidebilirler. Kedinizin uzun bir hayat sürmesini istiyorsanız kısırlaştırmanız doğru bir karar olacaktır.

 

  • Diş Sağlığı: Scottish Fold kedilerinin diş sağlığı genel sağlık durumları bakımından oldukça etkilidir. Kedinizin uzun ve sağlıklı bir hayat sürmesini istiyorsanız ağız ve diş sağlığına dikkat etmelisiniz. Scottish Fold kedi sahiplenme kedinizin yumuşak gıdalarla beslenmesini sağlayabilirsiniz. Dişlerinde biriken besin artıklarını temizlemek için kedinizin dişlerini düzenli aralıklarla temizlemelisiniz. Böylece diş taşı ve diş çürüklerinin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Diş çürükleri olan kedinizin düzenli yemek yemesini bekleyemezsiniz. Düzenli ve sağlıklı beslenemeyen kedinizin uzun bir ömür sürmesi beklenmemelidir.

 

  • Ev Kazalarından Korumak: Scottish Fold ırkı kediler her ne kadar sakin ve uysal kediler olsa da diğer her kedi gibi ev kazaları ile karşılaşma ihtimalleri bulunmaktadır. Eviniz kedilerin hayatını kaybetmesine sebep olabilecek birçok tehlikeli durum ile doludur. Zehirlenme, elektrik çarpması ve benzeri birçok kaza kedinizin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle kedinizin ömrünün uzun olması için bu gibi kazalara karşı evinizde önlemler almalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu