BRİTİSH SHORTHAİR SAHİPLENİRKEN SAFKAN OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

 BRİTİSH SHORTHAİR SAHİPLENİRKEN SAFKAN OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Kedilerin insanlarla olan dostluğu 9500 yıl öncesine dayanmaktadır. Birçok kedi cinsi bulunmaktadır. Hem safkan hem de melez türde çeşitleri kedilerin varlığı bilinmektedir. Bazı kedi cinsleri laboratuvar ortamlarında çiftleştirilerek oluşturulmaktadır.

Sevimli bir British Shorthair yavru sahiplenmek istediğinizde kedinizin gerçekten safkan mı yoksa melez mi olduğu merak edebilirsiniz. Özellikle British Shorthair fiyat seçenekleri kafanızı karıştırabilir. Her ırkın kendine ait çeşitli özellikleri bulunmaktadır.

Ayrıca karakteristik özelliklerini de bilmek kedinizi diğer kedilerden ayırt ederken gereklidir. Bu nedenle satılık British Shorthair kedi sahiplenmeden önce ırk özelliklerini kontrol etmek faydalı olacaktır. Ayrıca bu kararı tek başınıza vermeden önce veteriner hekiminize de danışmalısınız.

 

Safkan Kediler Hakkında Bilgi Edinin

Safkan British Shorthair kediler, kedi yetiştiricileri tarafından belli standartları karşılamak amacıyla yetiştirilmektedir. Kedilerin çiftleştirme standartları hayvan dernekleri tarafından belirlenmektedir. Spesifik bir cinsin numunesinin nasıl göründüğü, vücut tipi, kafa yapısı ve boyutunu tanımlamaktadır.

Ayrıca burun yapısı, burnun ve gözlerin konumları, göz şekli ve rengi, kulak boyutu ve tipi gibi bazı özelliklerin tanımı bulunmaktadır. Post kalınlığı, kuyruk uzunluğu, tüy uzunluğu, kürkünde ki şekiller ve kişiliği gibi bazı faktörler olabilmektedir.

  • Safkan kedilerin kendinden 4-5 nesil öncesine dair kayıtları bulunmaktadır. İlgili barınak ve derneklere göre bu özellikler değişmektedir. Standardı karşılayan yavrular elde etmek için incelenmektedir.
  • Kedi cinsleri arasındaki renk ve post desen farklılıklarından meydana gelen yeni cinsleri hesaba katmadan bir hesaplama yapmak gerekirse, dünya çapında 100’den fazla safkan kedi cinsi bulunmaktadır.

Rastgele Çiftleştirilen Kedi Cinsleri Hakkında Bilgi Edinin

Rastgele çiftleştirile kedilerin genellikle ebeveynleri hakkında bilgi bulunmamaktadır. Boyutları, vücut tipleri, göz ve kulak şekilleri, kafa yapıları, renkleri ve post kalınlıkları ayırt edici özelliklerdir. Bu bakımdan çeşitli farklılıklar gösterebilirler.

Sahipleneceğiniz British Shorthair kediniz doğduğunda ya da satın alındığında beraberinde dernek ya da barınak tarafından kâğıtları gelmezse safkan olmadığını düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlar karışıklıklara neden olmaktadır. Safkan bir kediye cins kedi tanımlaması yapılabilir.

Fakat cins bir kedi ile sokak kedisi arasında pek bir fark yoktur. Kedi sahiplenmeden önce cins ve safkan kedi arasında ki ayrımı iyi yapabilmek gerekir.

Kedinin Kürkündeki Tüylerin Uzunluğu, Şekilleri ve Renkleri Hakkında Bilgi Edinin

Safkan bir kedinin en tanımlayıcı özellikleri, tüylerinin üzerinde ki şekiller, renkler ve tüylerinin uzunluğudur. Bu yüzden sahiplenmek istediğiniz kedinin postunu dikkatle incelemeniz önemlidir. Tüylerinin kısa ve gri ya da uzun ve iki renkte mi olduğunu incelemelisiniz.

Sahiplenmek istediğiniz kedinin uzun tüylü mü ya da kısa tüylü mü olduğunu bilerek seçeneklerinizi azaltma şansınız bulunmaktadır. Böylece işiniz oldukça kolaylaşır. Birçok kedi kısa ve uzun tüylü olarak ayrılmaktadır. Ancak bazı tüylerinin hem uzun hem kısa olmaları ve bir arada bulunmaları mümkündür. Hatta orta uzunlukta tüyleri olan kedilere de rastlayabilirsiniz.

 

Kedinizin Suratını ve Gözlerini İncelemelisiniz

Safkan British Shorthair kedilerin yüz özellikleri onlara özeldir ve bu nedenle özelliklerini bilmeniz tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Burunlarının küçük olması, mavi gözlü olmaları, uzun kulaklı olmaları, uzun ya da geniş bir suratı olmaları önemlidir. Diğer ayırt edici özelliklerini de bilmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bu özellikleri gözlemleyerek not etmeniz kedi cinsinizi tanımlamanızı sağlayacaktır.

 

Kedinin Kişisel Özelliklerini Gözlemlemelisiniz

Çoğu kedinin diğer kedilerden farklı kişisel özellikleri bulunmaktadır. Bazı kediler daha utangaç olabilirken bazıları daha sevecen ve enerjik olabilir. Kedinizin kişisel özelliklerini düşünerek seçeneklerinizi daraltmanız mümkündür. Böylece kediniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Kediniz Hakkında Bilgi Edinmek İçin Veterinerinize Danışmalısınız

Safkan bir Biritish Shorthair kedi sahiplenme için uzman tavsiyelerini dikkate almalısınız. Benzer özellikler ve görünüm tipi sizi kedi sahiplenirken yanıltabilir. Bu nedenle bir profesyonelden ya da veterinerinizden yardım almayı deneyebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu