Yavru Maltipoo Gelişim Aşamaları

 Yavru Maltipoo Gelişim Aşamaları

Maltipoo, köpeğinizin yavruluk döneminden yetişkinliğe kadar geçen sürenin bakım ve beslenmenin de ideal ölçüde yapılması gerekiyor.

Maltipoo yavru köpeğinizin hızlı büyür ve yenidoğandan yaşlı köpeğe kadar birçok aşama vardır. Oyuncak köpekler, büyük köpek ırklarından daha farklı bir gelişime sahiptir.

Yaşlandıklarında bile boyutlarında değişiklik olmaz. Maltipoo yavru köpekler 1 yaşına kadar yavruluk dönemindedir. 1 yaşından sonra artık yetişkinlik dönemine geçiş yaparlar.

Maltipoo, ilk 6-7 ay boyunca boy ve uzunluk olarak istikrarlı bir şekilde büyür. Daha sonra bu büyüme biraz yavaşlar ve yerini kas, yağ depolamasına bırakır. Maltipoo yavru köpeğinizin büyürken enerji yoğun ve besleyici bir diyete ihtiyaç duyar. Büyüyen köpekler, tamamen yetişkin köpeklerden daha fazla besin ve kalori gerektirir.

Maltipoo Yavru Köpeklerde Sosyal Gelişim

Yavru köpeklerin anne sütünden kesildikten sonra artık 2 aylık olurlar. Bu süreçte artık olması gereken zorunlu aşıları vardır. Aşıları bitene kadar ev içerisinde ailenin diğer üyeleriyle beraber sosyalleşmeye başlar. Aşılarını tamamlayan yavrular artık dışarıyla buluşmaya hazırdır.

Diğer birçok hayvan gibi  sosyal etkileşime sahip olmak zihin gelişimini de etkiler. Yavru köpeğin insanlardan ve diğer köpeklerden korkularının üstesinden gelmesine yardımcı olur.

Maltipoo Yavru Köpeklerin Diş Çıkarma Dönemi

Yavru Maltipoo’nun 2 aydan sonra artık dişlerinin çıkaracağı döneme girer. 3-3,5 aylık olduklarında Maltipoo’lar diş çıkarmaya başlar.

Diş çıkarma süreci 8 aylık olana kadar devam edecektir. Bu süreçte damakları çok kaşınacağı için her şeyi ısırmaya eğilimi olacaktır. Silikon, yumuşak, dağılmayan köpek ısırma oyuncaklarından edinerek köpeğinizin evdeki eşyalarına zarar vermesini önlemiş olursunuz.

Köpekler için üretilen diş kaşıma oyuncakları hem ağız ve diş sağlının gelişimi açısından oldukça etkilidir.

Maltipoo Yavru Köpeklerde Egzersiz İhtiyacı

Oldukça aktif olmalarına rağmen, bu melez köpekler çok küçüktür. Bu yüzden maltipoo’ların kapsamlı bir egzersiz ihtiyacı olmaz. Her gün düzenli olarak kısa yürüyüşler ardından evde oyun seansları köpeğinizin egzersizi için yeterli olacaktır.

Maltipoo yavru köpeklerin ne kadar egzersize ihtiyacı olabilir ki, diyebilirsiniz. Yavruyken 25 dakikalık yürüyüşler yaparak büyüdükçe yürüyüş uzunluklarını arttırabilirsiniz.

Maltipoo egzersizi ile ilgili almanız gereken önlemler:

Yavruların 8 aylık olana kadar çok fazla egzersiz yaptırmayın

Dışarıda toplu alanlarda tasma ile gezdirin

Köpeğin kaçmaması için bahçede güvenli bir çit oluşturun

Ayrılık kaygısı çok fazla olduğu için beraber vakit geçirmelisiniz

Kolayca ısınabilir veya soğuyabilir; Aşırı sıcaklıklar havalarda egzersiz yapmamalısınız

Maltipoo’nuzu her gün egzersiz yapmak önemlidir. Bu melezler aktif ve sosyaldir. Düzenli egzersiz hem köpeğiniz hem de siz de çok rahat edeceksiniz. Köpeğinizle bir gününüz nasıl geçirebilirsiniz:

Günde iki kez 10 dakikalık yürüyüş iyi bir başlangıçtır. İçeride ya da bahçenizde köpeğinizin en sevdiği oyuncakları ile atma, getirme oyunları oynayabilirsiniz.

Sosyalleşmeleri için köpek parkında vakit geçirin. İçerideyken, Maltipoo’nuzun köpeğin fazla enerjiyi yakmasına izin verecek toplara veya oyuncaklara erişmesine izin verin. Ayrıca köpeğiniz için kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra yürüyüşler, öğleden sonra oyun zamanı gibi düzenli bir egzersiz program planlamalısınız.

Maltipoo Eğitim Süreci

Köpeğinizin evdeki eğitimi çok önemlidir. Eğitim sürecinde köpeğinize karşı sabırlı bir tutum sergilemeniz gerekecek. Maltipoo’yu eğitmek çok kolaydır.

Sahipleri ile beraber olmaktan keyif aldıkları için eğitim sırasında da sizinle bir şeyler yapmaktan zevk alırlar. Tüm itaat eğitimlerinde çok başarılılar ve olumlu eğitim ile verdiğiniz komutları köpeğinize yaptırabilirsiniz.

Maltipoo Yavru Köpeğinizin Büyümesini Etkileyen 3 Faktör

Yavru köpeğinizin ne kadar büyüyeceği ve gelişeceğini etkileyen 3 faktör: Genetik, beslenme, aktivite ve sağlık durumu.

Genetik

Maltipoo köpeğinizin anne ve babasının cinsi genellikle Maltese Terrier ve poodle olur. Bu iki küçük ırk köpeğin çiftleşmesiyle Maltipoo köpeğiniz dünyaya gelir. Yavru köpeğiniz Malta ve standart Kaniş arasında bir melez ise, boyutu bir oyuncak fino köpeği ile melezlenmesinden daha büyük olacaktır.

Cins baskınlığına bağlı yüzdeler, yavru köpeğinizin ne kadar büyük olacağını da etkileyecektir. Köpeğin boyutunu, kilosunu ve ne kadar büyüyeceğini anne ve babanın genetiğinden alır.

Beslenme

Yavru köpeklerin yeterince beslenmeleri çok önemlidir. Protein, karbonhidrat, omega-3 yağlardan yeterli ölçüde almalıdır. Köpeklerin beslenmesi yavruların gelişiminde büyük etkisi vardır.

Örneğin, köpeğiniz zayıf bir diyetteyse ve aşırı kiloluysa, gelecekte eklemleri ve diğer sağlık sorunları üzerinde doğrudan etkisi olacaktır.

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Durumu

Maltipoo’ların büyük bir köpeğin kapasitesine sahip olmazlar. Fakat egzersiz eksikliğine neden olacak çeşitli tıbbi durumları önlemek için kesinlikle egzersize ve oyuna ihtiyaçları vardır. Yavrularınızın sağlığı, Maltipoo’nuzun ne kadar büyük olacağını da etkiler.

Egzersiz ve beslenme dışında her zaman veteriner kontrollerini yaptırın. İç-dış parazit kontrolü, yapılması gereken aşılar, diş bakımı gibi muayenelerini düzenli bir şekilde veteriner hekiminize yaptırmalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu