Kitap Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 Kitap Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kitap siteleri arasında dolaşan okurlar bir kitaba farklı fiyatlar verildiğini gözlemliyorlar. Bu fiyat farkının elbette birçok sebebi olabilir. Örneğin kitabın popülerliği fiyata direk etki eden faktörler arasındadır. Diğer bir sebep de kitap satışı yapan firmaların toplu kitap alırken yararlandığı iskontolardır.

Aynı anda bin adet kitap siparişi veren bir firma ile yüz tane kitap siparişi veren firmanın birim maliyeti değişeceğinden farklı fiyatlarda satış yapma eğilimi gösterebilirler. Bazı kitap satıcıları da kar miktarlarını düşürüp çok sayıda kitap satmak için düşük fiyat politikasını benimseyebilirler.

Ekonomide bu duruma sürümden kazanmak adı verilir. İnternet dünyasında kitap arayışı içinde olan okurlar öncelikle bütün siteleri gezip aradıkları kitabın hangisinde uygun olduğunu görmekle işe başlayabilirler.

Tabi ki kitap seçiminde sadece ürün fiyatı baz alınmamalıdır. Alışveriş yapacağınız firmanın güvenilir ve hızlı olması da seçiminizde değerlendirmeye almanı gereken faktörler arasındadır. kitap.com bu ölçütler baz alındığında hem ekonomik fiyat seçenekleri hem de hızlı ve güvenli alışveriş imkanı sunması ile gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek bir firma olarak okurların karşısına çıkıyor.

Korsan Kitap Satın Almayın

Kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de korsan kitap karşısında bir tavır alınması gerekliliğidir. Bütçenize uygun bir orijinal kitap satın alarak hem vicdanen rahat bir okuma keyfi elde edebilirsiniz hem de suç işlememiş olursunuz. Online kitap alışverişlerinde de mutlaka bandrollü ve orijinal kitaplar satın alma yoluna gidilmelidir. İlla ucuz kitap tercih edilecekse de ikinci el seçeneklerine başvurulabilir.

Kitap okumak insan beyni için zihinsel bir egzersiz görevi görür. Spor yapmak vücudu nasıl geliştiriyorsa kitap okmak da beyni o şekilde geliştirir. Kitap okuyarak yaşlılıktan kaynaklı fonksiyon kayıplarını %32 oranında azaltmak mümkündür. Bilimsel olarak da kanıtlanan bu yol ile beyninizin geç yaşlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yapılan bilimsel araştırmalardan bir tanesi de insanların ruhsal durumunun kitap okuma ile iyileştirilebildiğini göstermiştir. Araştırma sonucunda yüksek sesle kitap okuyarak depresyondan çıkma ihtimalinin arttırılabileceği bilimsel olarak ortaya konulmuştur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu