İtalya’da Eğitim Alma Şartları

 İtalya’da Eğitim Alma Şartları

Birçok öğrencinin hayali İtalya gibi bir ülkede eğitim almaktır. Bu ülkede ki üniversitelerin tamamı dünya sıralamasında olan üniversitelerdir. Ayrıca İtalya’da eğitim almak dil olarak öğrenciye oldukça fazla avantaj sağlamaktadır. Hem İngilizce hem de İtalya öğrenme fırsatı yakalanmaktadır.

Tabi ki bu üniversitelerde okumak için bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Genel olarak İtalyan üniversitelerinin başvuru şartları şu şekildedir. En az iki yıllık pasaport sahihi olmak, lise diplomasına sahip olmak. Ayrıca Türkiye’de yapılan üniversite sınavından en az baraj puanını almak da gerekmektedir.

Yurtdışı eğitim alma şartlarında bir tanesi de yabancı dil seviyesidir. Bu nedenle TOEFL sınavından en az 72 İIELTS ise en 5,5 puan alınması gerekmektedir. Son olarak ise lisans eğitimi almak istediğiniz üniversiteye bir kabul mektubu yazmanız gerekmektedir. Tüm bu şartların sağlanmasından sonra yaklaşık 15 gün içerisinde başvurular sonuçlanmaktadır.

İtalya’da Lisans Eğitimi

Son yıllarda tıp, mühendislik ve mimarlık gibi bölümler yurtdışıeğitim ile tamamlanmaktadır. İtalya’da genel olarak iki farklı lisans eğitimi verilmektedir. Bu eğitimler üniversiteler ve akademilerdir. Her iki eğitimde hem İtalyanca hem de İngilizce olarak verilmektedir. Ayrıca genel olarak bu ülkede lisans eğitim süresi 3 yıldır.

Akademi lisansları ise özellikle görsel sanatlar bölümü için 2 yıl sürmektedir. Her eğitim yılı ise 2 yarıyıldan oluşmaktadır. Genel olarak lisans eğitimleri eylül ayında başlamakta olup temmuz ayına kadar devam etmektedir. Öğrencilerin lisans eğitimini tamamlaması için sadece 2 hak verilmektedir. Eğer lisans derecesi 5 yıl içerisinde tamamlanmazsa lisans hakkı iptal olmaktadır.

Son yıllarda lisans eğitimi için en çok tercih edilen İtalyan üniversitesi ise Palermo üniversitesi olmuştur. İtalya’da eğitim almak için başvuru tarihlerini sürekli takip etmek gerekmektedir. Pava Education üzerinden İtalya’da eğitim konusunda daha fazla bilgi sahibi ve danışmanlık alabilirsiniz.

İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimi

İtalya’da yüksek lisans eğitimi alma burs seçeneklerinden dolayı oldukça fazla tercih edilmektedir.  Ayrıca yüksek lisans eğitimlerinin büyük bir çoğunluğu İngilizce olarak eğitim vermektedir. Bu durumda son yıllarda İtalya’da eğitim alma oranını arttırmıştır.

Yüksek lisans için en çok tercih edilen üniversiteler Bologna üniversitesi ve Milano üniversitesidir. Her iki üniversitede dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alan üniversitelerdir. Burada yüksek lisans eğitimi almak için lisans seviyesini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Lisans mezuniyet tarihinden en geç 1 yıl içerinde başvuru yapmanız takdirde yüksek lisans eğitimine başlanmaktadır. Başvuru tarihleri genellikle kasım ayında olmaktadır.

Yüksek lisansın eğitim süresi ise 2 yıldır. İlk yarı yıl teorik derslerden oluşmaktadır. Son yarıyıl ise tez yazımı ile geçmektedir. Burada ki not sistemi ise Türkiye’den biraz farklıdır. Her ders için çan sistemi bulunmakta olup derslerden geçebilmek için en az 30 puan alınması gerekmektedir.

İtalya’da Dil Eğitimi

İtalya’da sadece lisans ya da yüksek lisans eğitimleri için gidilmemektedir. Aynı zamanda dil okullarına da gidile bilinmektedir. Dil okullarına kabul edilme durumunda yine lisans veya yüksek lisansta olduğu gibi burs avantajları bulunmaktadır.

Yurtdışı eğitim imkânın en büyük avantajı eğitim sonunda yeni bir dil kazanılmış olunmasıdır. Dil okullarının sonunda her katılımcı uluslararası geçerliliğe sahip İtalyanca sertifikası verilmektedir. Genel olarak en çok tercih edilen dil okulları ise şu şekildedir. Siena dil okulları, Palermo dil okulları ve Roma dil okullarıdır. Genel olarak eğitimler 6 ay olmaktadır.

Eğitim saatleri ise hafta içi her gün 4 saat olmaktadır. Hafta sonu ise genel olarak eğitim yapılmamaktadır. Ancak öğrencinin isteğine göre özel ders alına bilinmektedir. Öte yandan dil okulları için verilen ücret sadece eğitim ücretidir. Konaklama ve masraflar öğrencinin kendisine aittir. Tüm bu bilgilerin ışığında Pava Education profesyonel bir danışmanlık hizmetini sizlerle buluşturmaktadır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu