1 milyon yazılımcı projesi başvuru formu

 1 milyon yazılımcı projesi başvuru formu

1 milyon yazılımcı projesi ile devlet büyük bir proje imza attı. Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak, 1 milyon yazılımcı eğitimleri için lise mezunlarının başvuru yapabileceğini belirti. Bunun için 1 milyon yazılımcı başvuru formu doldurmak için bir sayfayı hizmete sundu. Acaba 1 milyon yazılımcı projesi başvurusu nasıl yapılır? Projeye kimler katılım sağlayabilmektedir.

Liseden mezun olanlar için 1 milyon yazılımcı alımında müjde verici güzel haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı B. Albayrak Twitter’dan paylaştığı açıklama ile lise mezunlarına güzel haberi verirken 1 milyon yazılımcı projesi için eğitimlerin başladığını duyurdu. Başvuru sayfası da bu hizmet doğrultusunda açılırken kayıtlar alınmaya başlandı.

En az Lise’den mezun olanlar 1 milyon yazılımcı projesine başvuru formu

1 milyon yazılımcı yetiştirmek hedefini amaçlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hizmete sunulan proje doğrultusunda vatandaşlar, online eğitimler alarak eğitimini tamamladıktan sonra CV’leri ile birlikte işyerlerine başvuru yapabilecekler.

Yazılım sektöründe sistem analisti, proje yöneticisi, sistem test uzmanı, veri tabanı uzmanı, tasarım uzmanı ve güvenlik uzmanı kadrolarında personel alımı için gençlerin öncelikle eğitimlerini tamamlaması gerekiyor.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada liseyi bitirmiş mezun olmuş ya da üniversite mezunu olmazsa da eğitimlere katılarak yazılım personeli olma imkânı bulunduğunu söyledi.

1 milyon yazılımcı projesi başvuruları alınmaya başladı

1 milyon yazılımcı projesi başvuruları Hazine Bakan Berat Albayrak’ın açıklamalarının hemen ardından başladı. Başvurular Bilgi Teknolojileri Kurumu koordinesinde yapılırken BTK Akademi resmi web sitesi üzerinden online eğitimler veriliyor ve özgeçmişler de bu sayfa üzerinden oluşturularak işverenlerle paylaşılıyor.

1 milyon yazılımcı projesi başvuruları nasıl alınacak?

1 milyon yazılımcı projesi başvurusu yapmak isteyen lise mezunları için bizde, sizler için bu konuda inceliklerini, detayları araştırdık. Başvuru yapabilmeleri ve programa dâhil olmak isteyen genç arkadaşlar için öncelikle BTK Akademi web sayfasına giriş yapacak.

  • Yukarıdaki url adresi üzerinden sayfaya giriş yaptıktan sonra e-devlet bilgilerini doldurmanız isteniyor. E-devlet ile sayfaya yönlendirin dikten sonra eğitimler doğrudan karşınıza çıkıyor.
  • İlk önce CV hazırlamak için en üst bölümde bulunan CV Bankası butonuna tıklamanız gerekiyor.
  • Burada doldurulması gereken zorunlu bilgileri doldurun ve sonra e-mail adresinizi girmeniz ve ardından da size gönderilecek olan aktivasyon kodunu beklemeniz gerekecek.
  • Aktivasyon kodu mail kutusuna geldikten sonra artık CV’nizi hazırlayabilir eğitimlere katılabilirsiniz.
  • Alınan online eğitimler CV’nize otomatik olarak eklenecektir.

Kaynak;

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu