Kestirimci Bakım Nedir?

 Kestirimci Bakım Nedir?

Kestirimci bakım, çalışma sırasında bir yapının veya bir ekipman parçasının performansını izlemek için durum izleme araçlarını ve tekniklerini kullanan bir tekniktir. Kaydedilen bilgiler, bir mühendisin izlenen cihazın gelecekteki arıza noktasını tahmin etmesini sağlayarak cihazların arızalanmadan hemen önce düzeltilmesine veya değiştirilmesine olanak tanır.

Kestirimci bakım, bakım sıklığının çok daha düşük olmasına izin verirken, plansız reaktif bakımı önlemeye devam eder ve ekipmanın arıza süresini ve önleyici bakımla ilişkili maliyetleri en aza indirir.

Kestirimci bakı, makine performansını değerlendirmek için durum izleme ekipmanı kullanır. Uygulanan sensörler, bir yapının veya ekipman parçasının fiziksel hareketlerinden sıcaklık, titreşimler ve iletkenlik vb. gibi çok çeşitli verileri kaydeder. Iot (nesnelerin interneti) ile bakımın ne zaman yapılması gerektiğini tahmin etmek için kaydedilen verileri çevirmek ve analiz etmek için farklı sistemlerin birlikte çalışmasını sağlar.

Ek olarak, zamanla, yeni makine teknolojisi, tahmine dayalı algoritmaların doğruluğunu artırarak daha da iyi performans gösterir. Endüstri 4.0’ın gelişiyle birlikte birçok endüstri, çalışmalar hakkında daha iyi iç görüler elde etmek için IoT’yi kullanmaya başlamışlardır.

Önleyici bakım, gerekli olsun ya da olmasın, önceden belirlenmiş aralıklarla bir makinenin incelenmesini ve bakımının yapılmasını içerir. Bakım aralıkları, tipik olarak, bir cihazın ortalama çalışma döngüsünden belirlenen kullanıma göre belirlenir. Önleyici bakım, sermaye yatırım maliyetlerini azaltabilecek bir cihazın durumunun izlenmesini gerektirmez.

Kestirimci bakım ise, bir cihazın tutarlı bir şekilde izlenmesine olanak tanır ve bu da her bir cihaz için özel olarak hazırlanmış bir bakım planının belirlenmesine yardımcı olur. Bu yaklaşım, bir cihazın ömrünün artırılmasına ve aynı zamanda bakım maliyetlerinin azaltılmasına katkıda bulunur.

Kestirimci bakım çalışmaları için ilk yatırım ücretleri biraz yüksektir ve veri analizinin etkili olması için uzman personel gerektirmektedir. Ancak, uzun vadeli analizler, kestirimci bakımın, önleyici bir bakım programının maliyetlerinin yaklaşık %70’inin ortalama olabileceğini göstermektedir.

Başarı mühendislik profesyonel ekibiyle birlikte işletmeler için yazılım çözümleri sunmaktadır. IoT, fabrika otomasyonu ve kestirimci bakım gibi pek çok çalışmayla işletmenizi geliştirmek için Başarı Mühendisliğe güvenebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu