MATEMATİĞİ İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRDİ

 MATEMATİĞİ İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRDİ

Hakkâri / Yüksekova ilçesinde matematik öğretmeni olan Zeynep Topraktan, matematik dersini daha ilgi çekici hale getirmek, tekrarlanmasını kolaylaştırmak ve akılda daha kalıcı halde bulunmasını sağlamak adına yeni bir proje geliştirdi.

Zeynep öğretmen MEB müfredatındaki anlatması gereken matematik konularını popüler şarkılarının müziği ile birleştirdi.

Öğrenciler bu sayede üslü sayıla, kesirler ve sayı basamaklarını kolaylıkla öğrendiklerini söylüyor. Bu durum girmiş oldukları deneme sınavlarında da kendisini gösterdi.

Zeynep Ortaokulu’na atandıktan sonra öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmeye başladı. Matematik öğretimi yeni bir boyut getirmek ve bu dersi ilgi çekici hale getirmek için öğrencilerin bildiği şarkıları yeniden besteledi.

Öğrencilerinin karmaşık olarak nitelendirdiği ve öğrenmekte zorluk çektiği matematik konularının ince bilgilerini şarkılar içerisinde belirten ve bunu ders içerisinde matematiğe uyumlu haliyle seslendiren Zeynep öğretmen öğrencilerin ilgisini baya çekti.

Bu durum sayesinde tüm öğrencileri istisnasız ders’ e katılım gösterdi. Şarkıyı tekrar ettikçe konuyu kavramaya başladı ve bu sayede öğrenmesi gereken konuları da eğlenceli bir şekilde öğrenmeyi başardılar.

Üç konu bu şekilde öğretildi ve Öğrenciler deneme sınavlarına sokuldu. Sonuç ise eskiye göre daha yüksek netler oldu.

Öğretmenimizin yeni projesi ise Geometri üzerine, Öğrenciler için Geometrinin inceliklerini ve temel kavramlarını öğretmek için okulun Türkçe ve Resim öğretmenlerinin de desteğini alarak bir Tiyatro gösterisi hazırlamayı planlıyor.

Bu oyun ile beraber öğrenciler Geometriye zevkli bir başlangıç yapacak.   Problemlerin yığınla olduğu matematiğe girdiğimizde bu problemleri çözmemiz gerekiyor eğer matematiği biliyorsak bunları çözebiliriz ve matematiğin zorluğunu alt etmiş oluruz eğer bilmiyorsak ise hiçbir şey yapamayız sürekli karşımıza çıkması durumunda ise bu durum bizi nefrete dahi götürebilir.

Matematiği yapamayanlar için en kötü durum ise matematiğin sürekli karşımıza çıkmasıdır. Matematiği nefret etmeden öğrenmek için en mantıklı sebep ise onu eğlenceli hale getirmek.

Sizde Zeynep öğretmen gibi ilk önce neleri sevdiğinizi keşfedin daha sonra sevdiğiniz şeylere matematiği uyumlayarak yavaş yavaş matematiği öğrenmeye başlayın.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu