Eğitim hayatımızın en önemli noktalarından biri de üniversite hayatımızdır. Artık belirli bir yaş seviyesine gelmiş, tabiri caizse kendi başımızın çaresine bakabilecek duruma ermişizdir. Bulunduğumuz şehirde bazen istediğimiz bölümü bulamayabiliriz ya da puan sebebiyle bulunduğumuz ilden ayrılmamız gerekebilir.
Eğitimimiz, geleceğimiz için, kent dışına, ülkenin en uzak şehrine hatta yurt dışına bile gidebiliriz. Gözümüze herşey ne kadar toz pembe gözükse de önemsememiz gereken bir konu vardır. O da nerede kalacağımızdır.
Teknoloji aldı başını gidiyor. Artık istediğimiz şeylere ulaşma imkanımız daha fazla. Kilometrelerce uzakta olan şehirlerdeki imkanların neler olduğunu, internet aracılığıyla çok rahat bir şekilde öğrenebiliriz. Kalacak yerler arasında aklımıza gelen ilk seçenek genellikle yurt olur.
Çünkü yurtlar, yaşamı kolaylaştıran alanlardır. Mesela İstanbul özel yurtlar arasından bir yurt seçmemiz gerekiyorsa ve o şehire gitme imkanımız henüz yoksa internetten istediğimiz semtteki yurtlara bakabiliriz.
İstanbul özel yurtlar içerisinden bir yurt seçerken bazı noktalara dikkat etmekte yarar var. Öncelikle internet üzerinden bir liste çıkaracaksak okula yakın olan yurtları işaretlemek gerekir. Eğer uzak mesafedeki yurtlar bizim için sorun teşkil etmeyecekse servis imkanları olan yurtları mutlaka listeye almalıyız.
İnternetten yurt seçimi yapmak, bazen bizi yanıltabilir. Özellikle de sosyal medya, doğru olmayan bilgileri içerebilir. Bu sebeple web sitesi olan bir yurt, daha güvenilir olabilir. Ya da paylaşımlara yorumlar yapılmış mı, kaç beğeni almış bakılabilir.
Listedeki yurtları dünya gözüyle görmeden sakın kayıt yaptırmayın. Kararımızı, mutlaka sorularımıza yanıt aldıktan sonra vermeliyiz. Şu soruları yetkiliye yöneltebiliriz:
Şehir merkezine, okuluma ne kadar uzaklıkta? Yurtta kaç kişi yaşıyor? Odalar kaç kişilik? Ben kaç kişilik odada kalacağım? Odalar arasında fiyat değişikliği var mı? Oda değişimi yapabiliyor muyum?
WİFİ-etüt odaları-dinlenme alanları, spor salonu var mı? Her odaya ait olan hizmetler nedir? Temizlik günleri ne zaman? Kaç personel var? Yemek öğünleri nedir? Sosyal alanlar var mı? Sözleşme yapılıyor mu? Fiyata her şey dahil mi? Giriş-çıkış saatleri bulunuyor mu?…
Bu sorular sadece birkaçı. Yaşayarak görmek, öğrenmek, risk almaktır. Kayıt yaptırmadan önce yetkiliye aklımızdaki tüm soruları yöneltmeliyiz. Aklımıza uygun olan bir yurt bulduysak, fırsatını kaybetmeden kaydımızı yaptırmalıyız.
650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL
Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz
Bir hata oluştu