British Shorthair Kedi Bakımı Zor mudur?

 British Shorthair Kedi Bakımı Zor mudur?

British Shorthair kedilerinin özellikle tüylerinin inceldiği ya da kalınlaştığı mevsim geçişlerinde düzenli fırçalanması çok önemlidir. Kedilerin düzenli taranmaması sonucu kürkünde tüy yumakları oluşur. Ayrıca sıklıkla diş ve tırnak bakımına ihtiyaç duyarlar.

Kedinizin tırnaklarını keserek olası mikroplara karşı önlem alabilirsiniz. Tüm bu bakımlar satılık British Shorthair kedileri üzerinde rahatça uygulanabilir. Satılık British Shorthair kedileri genel anlamda uysal ve sakin kedilerdir.

Bu nedenle bakımlarını yaparken çoğu zaman zorluk yaşamazsınız. Satılık British Shorthair kedilerinin yoğun bir tüy yapısı bulunur.

Haftada birkaç defa rutin olarak taranmaları ölü tüylerden kurtulmasını sağlar. Sıcak havalarda banyo yaptırmayı da tercih edebilirsiniz. Vaktiniz olmadığında kedinizin tüy ve tırnak bakımlarını yaptırmak için kedi kuaförlerini tercih edebilirsiniz.

British Shorthair Kedilerde Tüy Bakımı

Kedilerin tüy bakımı için en önemlisi tüylerini fırçalamak ve taramaktır. Kedileri tarayarak vücudundaki ölü tüyleri toplayıp tüylerinin parlak ve canlı durmasını sağlayabilirsiniz.

Bu sayede kan dolaşımları hızlanarak düzene girer. Kediler çoğunlukla tüylerinin taranmasından hoşlanır ve rahatlar. British Shorthair kedinizin tüy yapısına göre tarama sıklığını ayarlayabilirsiniz. Özellikle uzun tüylere sahip kedilerin neredeyse her gün taranması gerekir.

Kedinizin tüylerini tararken mevsimsel tüy dökme dönemlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Kediler genellikle ilkbahar ve sonbaharda daha yoğun tüy dökmektedir. Dolayısıyla bu aylarda tüy tarama sıklığını arttırmanız doğru olur.

Kedinizin sık sık tüylerini taramak stresinin azalmasını sağladığı gibi evin temizliği için de idealdir. Kedinizin ölü tüyleri alınmazsa kendilerini yaladıkları sırada bu tüyleri yutarlar ve bunun sonucunda sindirim sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

 British Shorthair Kedilerde Tırnak Bakımı

Kedilerin tırnakları kısa süre içerisinde uzar ve tırmalama ihtiyacı duyarlar. British Shorthair kedinizin tırmalama ihtiyacı içgüdüsel olarak gelişir ve önlenmesi mümkün değildir. Bu nedenle kedinizin tırnaklarını kesmeniz fayda sağlamaktadır.

Kedinizin tırnağını keserken pembe ve canlı dokuya çok yaklaşmamaya özen göstermelisiniz. İlk olarak en büyük ve kolayca çıkan işaret parmağının tırnağını kesebilirsiniz. Tırnağını keserken hızlı davranmanız ve tek hamlede kesmeye çaba göstermeniz gerekir.

Ardından hiçbir şey olmamış gibi kedinizi sevip ödüllendirebilirsiniz. Kediniz tırnaklarını kestirmek istemiyor, kaçıyor ya da saldırıyorsa onun uykulu olduğu zamanları kollayabilirsiniz. Kedinizin sadece ön ayak tırnaklarını kesmelisiniz.

Çünkü kediler arka ayak tırnaklarını tutunmak amacıyla kullanır. Arka tırnaklarını kesmeniz pencere kenarlarından ya da balkondan düşmelerine sebep olabilir.

 British Shorthair Kedilerde Diş Bakımı

British Shorthair kedinizin ağız ve diş sağlığı için kedi maması haricinde pilav ve makarna gibi yüksek seviyede karbonhidrat içeren besinler yememeleri gerekir. Sokak kedilerinde sıklıkla diş enfeksiyonu görülme nedeni bu gibi yiyecekler ile beslenmeleridir.

Kediler etçil olarak beslenir ve onları doğalarına uyumlu şekilde beslemek önemlidir. Kedinizin ağız sağlığı için ağız bakım oyuncakları edinebilirsiniz. Kediler için özel üretilen diş fırçaları ile haftada en az bir defa dişlerini fırçalayabilirsiniz.

Kedinizin dişlerini fırçalarken nazik davranmalı ve diş etlerine masaj yapmalısınız. Parmak diş fırçaları kullanmanız hem sizin hem de kediniz için daha kolay ve rahat olabilir. Kediniz dişlerinin fırçalanmasına izin vermiyorsa kedi ağız bakım spreylerini kullanabilirsiniz.

British Shorthair Kedilerde Kulak Bakımı

British Shorthair kedinizin kulaklarını temizlemek için kulak temizleme çubuğu kullanmak son derece yanlıştır. Kedilerin kulakları hassastır ve herhangi bir kazada işitme yetilerini kaybedebilirler. Kulak kanallarının yapıları, kirin dışarı atılmasını zor bir durum haline getirmektedir.

Fakat kulağın kirli olması da kulak enfeksitonlarına neden olabilmektedir. Kedilerin bazılarında kulak temizliği gerekmez ve yine bazıları ise pet kuaförleri her zaman temiz ve sağlıklı kulaklara sahiptir. Fakat özellikle sık sık dışarı çıkan kedilerin rutin olarak kulak temizliği yapılmalıdır.

Kedinizin kulaklarını en sağlıklı şekilde temizlemek için kulak temizleme solüsyonlarından edinmelisiniz. Bu solüsyondan birkaç damla sıkarak kulakta biriken kirin dışarı atılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu sırada kedinizin kulağına masaj yaparak, kulakta biriken kirlerin solüsyon ile yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ardından bir pamuk yardımıyla dış kulağında kalan birikintileri temizleyebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu