Yetişkin Köpek Sahiplenmek Faydaları Nelerdir

 Yetişkin Köpek Sahiplenmek Faydaları Nelerdir

Köpek sahiplenmeyi düşünenler genelde tercihlerini yavru köpeklerden kullanırlar. Bunun nedeni ise köpeklere temel eğitimleri 2 ayını geçtikten sonra verilmesidir. 2 ayını dolduran köpekler artık eğitim için hazırdırlar.

Bu da köpek sahipleri için sabır gerektiren bir zaman demektir. Yetişkin köpekler ise yavruluk dönemlerinde gerekli eğitimlerini almış olurlar. Bu da bazılarımız için yetişkin Köpek sahiplenme cazip haline gelir. Yavru köpek sahiplenmenin de kendisine göre avantajları vardır.

Örneğin köpeğinizin büyümesine şahit olursunuz. Yavrunun annesinden ayrıldıktan sonra gördüğü ve bir bağ kurduğu kişi siz olmuş olursunuz. Köpeğinizin size güvenmesi, onun için özel olmanız çok güzel bir tecrübedir. Sahibi tarafından terk edilen, çeşitli sorunlar yaşayan köpekleri sahiplenmek ise duygusal yönden güzel bir deneyim olduğunu da bilmelisiniz.

Yetişkin Köpek Sahiplenme Faydaları

Hayatına yeni bir arkadaş edinmek isteyenlerin köpek sahiplenme konusunda düşünmeleri gereken konulardan biridir. Sahiplenmek istenilen köpeğin safkan mı, kırma mı yoksa melez bir ırk mı olmasını istiyorsunuz? Daha sonra köpeğin yaşı ve ırkının gerektirdiği gereksinimleri de göz önünde bulundurmalısınız. Yetişkin köpek sahiplenme düşüncesinden olanların vermiş olduğu kararın neler getireceği konusunda bilmemiz gerekenler vardır. Erişkin köpek sahibi olmanın faydalarını belirledikten sonra dezavantajlarını da değerlendirmelisiniz.

 

 

 

 

Yetişkin Köpekler Temel Eğitimlerini Almıştır

Erişkin köpekler yavruluk dönemlerinde temel eğitimlerini almış olurlar. İşte en avantajlı kısımda budur. Yavru köpek sahiplenme konusunda tereddütleri olanların çoğunda gerekli eğitimleri alması konusunda zamanları olmamasıdır. Bundan dolayı köpeğine zaman ayıramayan ebeveynler için yetişkin köpek sahibi olmak çok daha iyi olacaktır. Özellikle eğitimli bir ırk tercih etmek isterseniz bu durumda da gerekli vaktiniz yoksa eğitimli köpek ırkları tam size göre olacaktır.

Yetişkin Köpeklerde Enerji ve Egzersiz Yönetimi

Yavru köpek sahiplenirseniz gelişim aşamasında oldukları için enerjileri oldukça yüksektir. Sağlıklı gelişimleri için düzenli egzersiz yapmaları çok önemlidir. Yavru köpeklerin egzersizlerinin aksatılmaması fiziksel ve sosyal açıdan gelişmelerini tamamlamaları açısında büyük öneme sahiptir.

Erişkin yaşına ulaşmış köpek sahiplenmeniz halinde bu aşamaları geçtiği için gereksinimi de azalmış olur. Tabii ki ırka bağlı köpeklerin enerjilerini atma ihtiyacı değişiklik gösterir. Enerjileri yüksek olan köpek ırklarının yetişkinlik dönemlerinde bile özenli egzersiz ihtiyaçları olacağını unutmayınız.

Yetişkin Köpekler Karakter Gelişimini Tamamlar

Köpeğin nasıl bir karakterde olmasını istiyorsanız yetişkin köpek sahiplenerek keşfetmeniz kolaylaşır. Karakteri hakkında bilgi sahibi olmak için köpekle biraz vakit geçirmek ya da sahibine sorduğunuz sorular sayesinde sizin istediğin özellikleri taşıyıp taşımadığını anlamış olursunuz.

Her köpeğin ırkına özel belirli nitelikleri olsa da yetiştirme stili ve sahibinin köpeğe davranışı da karakterinin şekillenmesine neden olur. Örneğin agresif ve sert görünen köpeklere yaklaştığınızda aslında uysal ve kendini sevdirdiğini fark etmişsinizdir. Bu köpeğin sahibinin ona nasıl eğitim verdiğine ve davrandığıyla alakası olmaktadır.

 

Yavru Köpeklere Oranla Çiğneme Eylemini Daha Az Gösterirler

Yavruların dişleri yeni yeni çıktığı ve gelişim gösterdiği için buldukları her şeyi çiğnemek isterler. Bu nedenle de evde çok bulunmuyorsanız çiğneme davranışını azaltması konusunda kontrol altına almalısınız. Yavru köpeklerin çiğnemeye düşkün olması dünyayı daha yeni keşfetmeye başladıkları için merak duygusu onlara bu davranış göstermesinde etkin kılar.

Bunların yanında dişlerinin kaşınması yüzünden buldukları herhangi bir eşyayı diş kaşıyıcı olarak kullanırlar. Yetişkin bir köpeklerin artık diş gelişimlerini tamamlamış olmaları ile çiğneme konusunda daha az eylem göstereceklerdir.

Aktif Hareketli Yaşam Tarzına Yetişkin Köpekler Ayak Uydurur

Eğer sürekli enerjik ve aktif bir yaşamınız varsa köpeğinizle birlikte spor yapmak, seyahatlere çıkmak için yetişkin köpek sahibi olmak çok iyi bir karar olur. Çünkü yavrular daha küçük oldukları için sahiplerinin aktivitelerine yetişemezler. Günlerini yemek yiyerek, oyun oynama ve uyuyarak geçirirler.

Yavru köpeğin günlük bakım ihtiyaçlarına karşılamaya zamanı olmayan kişiler için yetişkin köpek daha iyi bir karar olacaktır.

Yetişkin Köpek Sahibi Olmanın Zor Tarafları

Erişkin bir köpek sahiplenmenin faydaları olduğu gibi birtakım zorlukları da vardır. Yavru ve yetişkin köpek sahiplenmenin avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmalısınız. Belirli bir yaş aldıktan sonra köpeklerin düzenli veteriner ziyaretleri sıklaşmaktadır.

Çünkü hayatlarının biraz daha uzaması ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri açısından önem taşır. Egzersiz yapmaları için motive ve teşvik edilmeleri gerekiyor. Yalnız kaldıklarında anksiyete durumunu daha çok yaşarlar.

Ayrılık kaygısından muzdarip köpekler sahipleri uzun süre yalnız bıraktıklarında endişe ve stres duyarlar. Bu sorunu yaşamaya eğilimli pati dostlarımızı sahiplenenlerin hassas durumun önüne geçilmesi için köpeklerini uzun süre yalnız bırakmamalıdırlar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu