Her Köpek Sahibinin Bilmesi Gereken 12 Bilgi

 Her Köpek Sahibinin Bilmesi Gereken 12 Bilgi

Köpek sahibi olmak, çocuk sahibi olmak kadar büyük bir sorumluluk almakla eş değerdir. Köpeğiniz hakkında bilgi sahibi olmanız, alınacak sorumlulukların farkında olmak köpeğinizin doğru yetişmesi için önemlidir. Köpeklere verilen eğitim davranışları ve bazı durumlarda da sağlığı için oldukça etkilidir.

Köpek sahiplenme sonrası köpekler hakkında bilgi sahibi olan kişiler köpeklerinin yaş aldıkça bakımlarının kolaylaştığını düşünse de aslında daha fazla ilgi ve bakıma ihtiyaç duyduklarını bilmek gerekir. Köpeğinizin her yaşı farklı bir bakım ve desteğe gerek duymaktadır.

Sağlıklarını korumak için kaliteli bir bakım görmeleri gerekmektedir. Köpeklere bir süre sonra daha az ilgi göstermek ya da bakımlarını aksatmak gibi bir lüks bulunmamaktadır. Hatta köpekler ihtiyaç duydukları bakım ve ilgiyi alamadıklarında yaramaz ve olumsuz davranışlar sergileyebilecek duruma gelirler. Bu sebeple yavru ya da yetişkin bir köpek sahiplendiğinizde bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır.

Köpeğinizin Mutlu Olması Sizin İlginize Bağlı

Köpeğinizi mutlu etmek için ona köpek maması dışında yiyecekler vermeye çalışmamalısınız. Köpeklerin mama dışında yediği yiyecekler ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamayacaktır. Bu nedenle köpeğinizin sağlığı bozulabilir. Köpek sahiplenme sevimli dostunuza karşı iyi olmak ve sözünü dinlemesini sağlamak için alfa bir karakter olmanız gerekmektedir. Alfa karakterinizi köpeğinizin anlamasını sağlayarak daha sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz.

Köpeğiniz kaybolduğunda ona bir ilan çıkartmak ve hatta ödül koymak köpeğinizi bulma şansınızı %90 arttıracaktır. Birçok kişi köpeği ot yerken endişelenebilir. Fakat ot yemek köpekler için son derece zararsızdır. Hatta ot yedikten sonra kusması da gayet doğaldır.

Dikkat etmeniz gereken zehirli otları ve böcek ilaçlı bitkileri yemesini engellemektir. Özellikle yavru köpek sahiplenme yapanların yaramaz miniklere daha çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yavrular, etrafı keşfetme konusunda oldukça isteklidirler. Bu da onların olur olmadık kendileri için zararlı olabilecek durumlara yol açabilmektedir.

 Köpeğinizin Veteriner Kontrollerini Aksatmamalısınız

Köpeğiniz hakkında bilgi edinirken, köpeğinizin kulaklarına yavruluğundan itibaren dikkat etmeniz gerektiğini atlamamalısınız. Köpeğiniz sık sık kafasını kaşıyor, sallıyor ve eşyalara sürtünüyorsa veteriner hekiminizi ziyaret etmelisiniz. Köpeğinizin iyi bir eğitim alması için sabırlı ve kararlı olmanız şarttır.

Lider ruhlu olmanız eğitim sürecini olumlu etkileyecektir. Ayrıca eğitim saatlerini kısa tutarak köpeğinizin dikkatinin dağılmasını engellemelisiniz.

Köpeğinizin diş hastalıklarını önlemek için sık sık kontrol etmelisiniz. Köpeklerde ağız kokusu ve şiddetli ağrılar diş hastalıklarının habercisi olabilir. Köpekler için üretilmiş özel diş macunları ile köpeğinizin dişlerini temizleyebilirsiniz. Yavruyken bu işleme başladığınızda köpeğiniz kısa sürede alışacak ve rahatsız olmayacaktır.

Köpeğinizin Korkularını Bilmelisiniz

Köpekler gök gürültüsü ve şimşeklerden korkup sığınacak bir köşe arayabilirler. Köpekler hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler köpeğini zorla saklandığı yerden çıkartmayı deneyebilir. Fakat köpeğinizin saklanmasına izin vermek onun için daha faydalıdır.

Kendi kokunuzun bulunduğu kıyafetleri yanına koyarak kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz. Köpeğinizin hareketlerini gözlemleyin ve tanımaya çalışın. Sallanan kuyruğu her zaman mutlu olduğunu ifade etmeyebilir. Memnuniyetsiz olduğunu ya da sinirli olduğunu düşünmekte mümkündür.

Köpeğinizi Düzenli Yürüyüşlere Çıkarın

Köpeklerde kene sorunu başa çıkması zor bir durumdur. Köpeğinizin üzerinde kene gördüğünüzde tedavi için vakit kaybetmemelisiniz. Çoğu zaman keneleri köpeklerin tüyleri arasında fark etmek zordur. Bu problemi önlemek için köpeğinize hiç gelmemeleri adına çeşitli kene ilaçları kullanabilirsiniz.

Köpeğinizi dışarı çıkardığınızda tasmasını sıkı tuttuğunuzdan emin olmalısınız. Dışarıda köpeğinizin dikkatini dağıtan ve ilgisini çekecek çok fazla unsur bulunmaktadır. Bu durumda köpeğinize sözünü dinletmeniz de pek kolay olmayacaktır. Köpeğinizi size uygun şekilde yürümesi adına bir eğitimden geçirebilirsiniz.

Köpeğinize her gün belirli bir zaman dilimi ayırarak hem köpeğinizin fiziksel hem de duygusal sağlığı destekleyebilirsiniz. Köpeğinize her gün ilgi göstermek ve oyunlar oynamak aranızdaki bağı güçlendirecektir. Köpeğinize yapacağınız masajlar onun dolaşım bozukluklarına ve kas, kemik ağrılarına iyi gelmektedir.

Ayrıca bu zaman diliminde köpeğinizin vücudunda oluşabilecek anormallikleri de fark edebilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin durumu kötüleşmeden veteriner hekiminiz ile kısa sürede tedavisine başlayarak olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu