Yavru Maltese Terrier Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 Yavru Maltese Terrier Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Maltese Terrier ırkı günümüzde evcil köpekler arasında en popüler ırklardan biri olarak değerlendirilmektedir. Malta köpeği olarak da bilinen bu köpek cinsi, 2800 yıl önce Malta’da üretildiği düşünülen bir süs köpeğidir.

Kendine has tüyleri, boyutları ve yüz ifadeleri ile dikkat çekici özelliklere sahiptir. Safkan olup olmadığını anlamak için bu özelliklerine bakılması gerekecektir.

Satılık Maltese Terrier sahiplenmek isteyenlerin de bu özelliklere bakarak safkan olup olmadığını anlamaları mümkündür. Yavru Maltese Terrier almadan önce safkan olup olmadığını anlamak için genel özelliklerine bakılması yeterli olacaktır.

Yavru Maltese Terrier Safkan Özellikleri Nelerdir?

Maltese Terrier özellikleri safkan olup olmadığının belirlenmesi için önemlidir. Çok eski bir köpek ırkı olan Maltese Terrier, Malta kökenli bir köpek ırkıdır.

Süs köpeği denince akla ilk gelen köpek ırkı olmasıyla dikkat çekmektedir. Maltese Terrier ırkının ayırt edici başlıca özellikleri ise kısaca şunlardır:

  • Yetişkinler ortalama 13 cm ve 3 kg ağırlığındadır.
  • Uzun ve beyaz tüylere sahiptir.
  • Sarkık kulaklıdır.
  • Oldukça küçük bir görünüme sahiptir.
  • Canlı ve hareketlidir.
  • Çok sık havlarlar ve gürültücüdür.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla zor anlaşır.
  • Sahiplerine bağlılıkları çok yüksektir.

Maltese Terrier Kaç Numara Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Maltese Terrier 1 numara başta olmak üzere farklı numaralarla özellikleri sınıflandırılmıştır. Fiziksel olarak farklı özelliklere sahip bu köpeklerin ayırt edici özelliklerine göre safkan olup olmadığının da anlaşılması mümkündür.

1 – 3 kg arasında değişen ağırlıklara sahip bu köpeklerden bazılarının 1 kg’nin altında ağırlığa sahip olduğu da bilinmektedir.

Irk yavrularında boyut açısından farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklar mix, micro ve teacup tarzında isimlerle anılmaktadır. Ayrıca 0, 1, 2 ve 3 numara olarak da anılır. En ağır olanları se 8 kg’ye kadar ağırlıklarının çıktığı görülmektedir.

Maltese Terrier 0 Numara Boyutları Ne Kadardır?

Maltese Terrier 0 numara boyutları 13 cm’ye kadar çıkabilir. Ortalama ağırlıkları ise 2 ila 2.5 kg arasında görülmektedir. Boyutları ve kiloları aşağı yukarı aynı olsa da temel özellikleri bakımından farklar bulunmaktadır.

15 ila 18 yıl arasında bir ömürleri bulunur. Maltese Terrier fiyat almadan önce bu özelliklerine göre safkan olup olmadıklarının incelenmesi de mümkündür.

Maltese Terrier Bakımı Nasıl Yapılır?

Yavru Maltese Terrier bakımı zaman zaman sahiplerini zorlamaktadır. Tüylerinin uzun olması nedeniyle çok sık dolaşması ve deri hastalıklarına yakalanmaları mümkündür. Bu sorunun yaşanmaması için tüy bakımlarına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Yavruların beslenmesinde de yine özel bir programa uyulması gerekebilir. 2 – 5 aylık Maltese Terrier köpeklerin 32 – 38 gram arasında beslenme tablosu bulunmaktadır. 7 – 10 ay arasında ise bu oran 23 – 28 gram arasında ayarlanmalıdır.

11 aylık döneme gelen Maltese Terrier yetişkin beslenmesine geçebilmektedir. 1 kg ağırlığa ulaşan Maltese Terrier için 20 – 23 gram, 1,5 kg ağırlık için 15 – 18 gram, 3 kg için 54 – 62 gram gibi oranlar bulunmaktadır.

Buna ek olarak, tüy, diş, pati bakımları ile aşı programlarının da dikkate alınması gerekmektedir.

Maltese Terrier Fiyatları Ne Kadar?

Maltese Terrier fiyat açısından pahalı bir ırk olarak gösterilmektedir. Sahiplenme yoluna giderek bakıma ihtiyaç duyan köpekleri almak daha faydalı olacaktır. Maltese Terrier gibi özel ırkların bakımı da çoğu zaman masraflıdır.

Bu detaylara göre bakımını kolayca gerçekleştirebilecek kişilerin Maltese Terrier cinsi köpeklerle bağ kurmaları daha doğru olacaktır. Sorunsuz bir şekilde Maltese Terrier beslemek için bu gibi kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu