Yavru Golden Retriever Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 Yavru Golden Retriever Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Golden yavru sahiplenmek isteyenler safkan olup olmadığının anlamak için köpeğin bazı fiziksel ve karakter özelliklerine bakabilir. Golden Retriever, İskoçya’da 19’uncu yüzyıl döneminde ortaya çıkan ve o dönemde avcılık faaliyetlerine yardımcı olmak için kullanılan bir köpek ırkıdır.

Wavy Coated Retriever, Newfoundland ve Irish Setter ırklarının bir melezi olarak ortaya çıkan bu ırk, günümüzde en popüler köpek türleri arasında yer almaktadır. Golden Retriever fiyat oranları yaş ve cinsiyetine göre değişiklik gösterir.

Her ne kadar adı ‘’Golden’’ olarak altın sarısı renginde anılsa da ilk ortaya çıktığı dönemlerde siyah renkte olduğu ifade edilmektedir. Satılık Golden Retriever köpekler tek renk olmaktadır.

Dersinde tek bir renk bulunmalıdır. Bunun dışında tüy ve kulak yapısı gibi temel ayırt edici özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Golden Retriever Hangi Renk Olur?

Kırma golden ile safkan Golden Retriever arasında ayırt edici özellikler arasında fiziksel özelliklerin yanı sıra renklerde dikkat çekmektedir. Krem rengi, kahverengi, açık ve koyu satı tonlarında Golden Retriever türleri bulunmaktadır.

Nadiren de olsa beyaz renk Golden Retriever bulunmaktadır. İsminde her ne kadar golden geçse de sarı rengin dışında ilk ortaya çıkışında siyah renkte oldukları bilinmektedir.

Golden Retriever köpek ırkı tek renk olarak görülmektedir. Dersinde tek renk bulunması gerekir. Birbirine çok yakın renkler de olabilir.

Genelde bu yakın renkler sarı ve beyazımsı renkler olarak gözlemlenmiştir. Tüyleri ise yoğun ve uzundur.

Golden Melezi Ne Demek?

Kırma golden yavrusu veya melezi olarak tanımlanan köpekler, iki farklı saf kan köpeğin birleşiminden oluşan köpekleri tanımlamak için kullanılmaktadır.

Anne ve babası karışık ırklardan gelen köpekleri tanımlamak için melez ifadesi kullanılır. Köpeğin safkan olması için anne ve babasının da safkan Golden Retriever olması gerekmektedir.

Golden Retriever köpeklerin safkan olup olmadığını ayırt etmek için bazı fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Yavru Golden Retriever köpek sahiplenmeden önce bu özelliklerine bakarak köpeğin safkan olup olmadığının anlaşılması mümkündür. Kendine has fiziksel ve karakteristik özelliklerine göre Golden Retriever ırkının ayırt edilmesi mümkündür.

Orijinal Golden Yavrusu Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Golden yavrusu genel özelliklerine bakılarak ayırt edilebilir. Bu özellikler arasında birçok farklı hem fiziksel hem de karakteristik özellikler bulunur. Safkan Golden Retriever özellikleri kısaca şunlardır:

  • Tüyleri düz ya da orta dalgalı yapıdadır.
  • Altın ve krem renkleri ağırlıklı olarak görülür.
  • Uzun tüylere sahiptir.
  • Kuyrukları düzdür.
  • Tüyler genelde uzundur ve göğüs tüyleri yavru daha küçükken belli olur.
  • Patileri büyük ve belirgindir.
  • Baş ile burun arasında belirli bir düz açı olması gerekmektedir.
  • Ayakları genelde perdeli bir yapıdadır.
  • Avcılık ve rehberlik iç güdüleri gelişmiştir.

Karakteristik özelliklerine bakıldığında ise cana yakın ve sıcak kanlı oldukları görülmektedir. Düzenli egzersiz yaptırılması gerekmektedir.

Koruma özelliği olsa da havlamaktan öteye geçmez. Bu nedenle bekçilik yapamamaktadır. 10’dan fazla komutu öğrenebilir. İyi bir yüzücüdür. Akıllıdır ve kolay eğitilebilir.

Yavru Golden Retriever Bakımı Nasıl Yapılır?

Yavru Golden Retriever bakımı ilk dönemde annesine bırakılmalıdır. İlk 8 ila 10 hafta boyunca annesinin yanında kalması gelişimleri açısından son derece önemlidir.

Yeni doğan bir Golden Retriever yavrusunun belirli bir büyüklüğe ulaşana kadar birçok farklı ihtiyacı olacaktır.

Uzun tüylü olması nedeniyle düzenli olarak taranması gerekecektir. Son derece iştahlı bir köpek olması nedeniyle beslenmesinde ideal porsiyonların belirlenmesi ve doğru mamaların seçilmesi gerekmektedir.

Mevsim değişimlerinde çok fazla tüy dökümü görülebilir. Satılık Golden Retriever sahiplendikten sonra bakımına özen gösterilmesi gerekmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu