Maltase Terrier Bakım Maliyeti

 Maltase Terrier Bakım Maliyeti

Maltese terrier, sahiplenmek aslında bir bakıma çok güzel olsa da köpek bakımı maliyetlidir. Kökeni çok eskiye dayandığı gibi kraliyet aileleri ve soylu ailelerin baktığı köpek olmuştur.

Hemen hemen her şeyi bir yavru maltese terrier sahiplenmek ve aylık masrafları karşılamak da dâhil olmak üzere pahalıdır. İyi bir finansal durumunuzun olması köpeğin ihtiyaçlarını eksiksiz tamamlamanız demektir.

Satılık maltese terrier almak isteyenlerin bakımını yapmak için çok para harcamaya hazır değillerse bunun yerine çok daha uygun fiyatlı köpek evlat edinmesini tavsiye ederiz.

Maltese Terrier fiyat her satıcıya göre değişse de ortalama olarak 3-5 bin lira arasında değişiklik gösterir. Alırken de pahalı bir ırk olmasının yanı sıra asıl iş sahiplendikten sonra bakımına ve beslenmesine harcanan maliyettir.

Maltese Terrier Sahibi Olmanın Maliyeti

Bir Maltese sahibi olmak yaşamı boyunca harcamanız gereken bazı temel ihtiyaçları vardır. Kaliteli bir köpek maması şu an en az 1000 tl’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor.

Veteriner bakımı özellikle yavru maltese terrier’in aylık aşılarının yapılması ve iç-dış parazitlerinin kontrol edilmesi için ayrı bir ödeme yapmanız gerekir.

Küçük bir ırk olduğu için taşıma çantası almanız gerekecek. Köpek taşıma çantaları da ortalama 200-1000 tl aralığında orta ve yüksek kalitede olan markalardan almalısınız. Kaliteli olmayan ürünlerin kullanımı kısa vadeli olacağından dolayı en azından orta kalitedeki markaları seçmelisiniz.

Maltase terrer’in tüyleri uzun ve dalgaları olabilir. Tüyleri çok çabuk uzar. Uzayan tüylerini eğer evde kendiniz kesemiyorsanız pet kuaförüne ihtiyaç duyacaksınız.

Bir köpeğin tımar edilmesi ve tüylerinin kesilmesi ırktan ırka değişiklik olacağından dolayı en az 200 tl’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunlar haricinde köpeğin oyalanması ve oynaması için birkaç oyuncağa ihtiyacı olacaktır.

Köpeğe zarar vermeyecek, kanserojen madde içermeyen kaliteli oyuncaklardan almalısınız. Bunlar içinde bir miktar maliyet ayırmalısınız.

Bir Maltese Terrier’in Aylık Maliyeti Ne Kadar?

Maltese terrier’in yaşı büyüdükçe aylık maliyetleri de değişecektir. Köpeğiniz yaşlandıkça daha çok veteriner ziyaretleri yapmanız gerekecek.

Hastalanan köpeğinizin tedavi masrafları da bu süreçte daha fazla olacaktır.  Ortalama aylık en az 1000 tl’yi köpeğinize ayırmanız yeterlidir. Sağlıklı bir köpek içi bu maliyet yeterli olur. Eğer yavru ya da yaşlı bir köpek sahibiyseniz daha fazla para ayırmanız gerekecektir.

Maltese Terrier Mizacı, Sosyalleşme ve İdeal Ev Ortam

İnsanları seven, sevecen bir ırktır. Küçük ve narin olmaları küçük çocukların ve gürültülü ortamlarda olmaktan hazetmezler. Küçük boyutları sebebiyle üzerilerine basılmaları, kuyruklarının sert bir şekilde çekiştirilmesi canlarını yakacaktır.

Özellikle küçük çocukların sert oyunlar oynamalarını sakınmalısınız. Çok çabuk yara alabilirler. 7 yaşından büyük çocukların maltese köpeğinizle oynamasına müsaade verebilirsiniz. Sosyal hayvanlardır ve genç yaşta tanıştırılmaları koşuluyla genellikle diğer evcil hayvanlarla iyi geçinirler.

Bir oyuncak türü oldukları için, Maltalılar dolaşmak için çok fazla alana ihtiyaç duymazlar, bu nedenle egzersiz ihtiyaçlarının karşılandığı daha küçük evlerde ve apartmanlarda tamamen mutlu olurlar.

Maltese Terrier ilk Kez Köpek Sahiplenecekler İçin Uygun mudur?

İlk defa köpek sahiplenmek isteyenler için uygun bir ırk olur. Çünkü gerçek bir kucak köpeğidir Maltese. Bu da onların sürekli aktivite ve yürüyüşe ihtiyaç olmadıkları için evden çıkamayanların rahatlıkla besleyebileceği bir köpektir.

Sevgi göstermeyi seven, eğitim aldıklarında çok çabuk komutları kavrayarak öğrenirler. Çoğu yaşam ortamı boyutuna uygun nazik köpeklerdir. Onları yürüymek için saatler harcamak zorunda kalmayacaksınız. Bu nedenle çoğu modern yaşam tarzına uymaları gerekir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu