Yavru Kedi Sahiplenme: Yavru Kedinizin Evinizde ilk Günü

 Yavru Kedi Sahiplenme: Yavru Kedinizin Evinizde ilk Günü

Yavru kedi sahiplenme  heyecanlı bir şeydir. Fakat bu yavru kediniz için adaptasyon sürecine giriştir. Çünkü annesinden, kardeşlerinden ayrılmış yeni bir yere alışmaya, tanımaya çalışır.

Kedi sahiplenme sitelerinden sahiplenmek istediğiniz kediyi ilan sahibi ile konuşarak kedinin annesi hakkında detaylı bilgi alın. Anne kedinin bir hastalığı olup olmadığını öğrenin.

Yavru kedinizin evinize alışması ve kedinize nasıl bakım yapmanız gerektiği hakkında bir rehber hazırladık. Gelin yavru kediniz için yapmanız gerekenlere birlikte bakalım.

Yavru Kediye Bakmak İçin Bilinmesi Gerekenler

 Yeni bir yavru kedi sahiplenme sonrası dikkat edilmesi gereken  birkaç durum vardır. Kediniz eve gelmeden önce hazırlıklı olmanız gerekir. Yavru kediniz ile ilk akşamında ona nasıl davranmanız gerektiğini, hangi mamadan yemesi gerektiğini bilmeniz gerekir.

Kedinizin ilk haftasında düzenli veteriner kontrollerine götürmek ve onunla ilgilenerek aranızda bir bağ kurmaya çalışın. Veteriner hekiminiz olması gereken aşı listesini size verecek ve zamanı geldikçe de bu aşıları yaptıracaksınız.

Yavru kedinizi ailenizle, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ve diğer hayvanlarla tanıştırıp sosyalleşmesini sağlamalısınız. Yavru kedinizi ev içindeki tehlikelerden korumanız ve onu sıcak tutmanız önemlidir.

  Yavru Kedi Sahiplenme Gerçekten Hazır mısınız?

 Kedi  sahiplenme kararı verdikten sonra evinizi ve kendinizi tam olarak hazırlamalısınız. Yavru kedinize yeterli ilgi ve sevginizi vermeye onunla oyun oynayarak zaman ayırabilecek misiniz bunu bilmeniz gerekir.

Yavru kediniz için kedi yatağı, kedi tuvaleti, kedi oyuncakları, kedi mama kabı temel ihtiyaçlarını alıp kediniz için bir köşe hazırlayın.

Yavru kedinizi dışarıda yanınıza alacağınız zaman bir taşıma çantası edinin. Önceki sahibinin kullandığı kedi mamasından da alarak onu  rahat ettirin.

Yavru için gereken sağlık kontrollerinin hepsinden geçirip durumunun iyi olduğundan emin olun.

Yavru Kedi Sahiplenirken Yaş Kriteri Önemli mi?

 Yavru kedi sahiplenirken kedinin 8 haftalık olana kadar sahiplenilmemesi önemlidir. Kedinin annesinin yanında olarak gereken ilgiyi anneden almasını sağlayın.

Kedinin sağlığının yerinde olması için yeterli anne sütünden beslenmesi gerekir. Anne kedi yavrularına gerekli becerileri öğreterek onların ayakta kalmasını sağlarlar. Size ve yeni ortamına alışması için kedinin 8-16 haftalık olmalarını beklemelisiniz.

Yavru Kediniz İle Evinizde İlk Gün

 Yavru kedi sahiplenme sonrasında kedinin yeni ortama girdiğinde hassas olduğunu unutmayın. Bu yüzden kedinin eve ilk gelişinde dikkatli olmak onu korkutmaktan çekinmeliyiz.

Evinizin daha az kalabalık ve sessiz olması kedinin korkmasını önlemenizde yardımcı olur. Yavru kedinin strese girmesini engellemek için evinini son derece sakin ve sessiz tutmaya özen gösterin.

Yavru kedinin evi keşfetmesine izin verin. Kedi taşıma kutusunu sakince yere koyun. Ardından kapısını açarak onun  dışarı kendisinin çıkmasını sağlayın. Sonrasında yavaşça size gelecektir.

Onunla oyun oynadıktan sonra yatacağı yeri de gösterin. Tuvaleti geleceği zaman kum kabının nerede durduğunu ona gösterin.  Kediniz ilk başta çekingen olacağı için evdeki tehlikeleri göz önüne alarak onu göz önünde tutun.

 Yavru Kedilerde Tuvalet Eğitimi

 Yavru kediler tuvalet eğitimlerini doğduklarından itibaren annelerinden öğrenirler. Ancak annesinden erken ayrılan kediler için sizin tuvalet eğitimi vermeniz gerekecektir.

Yavru kedilere tuvalet eğitimi verirken evin uygun olan bir bölümünü kullanın. Kedi kum kabının kedinin içine girebileceği şekilde  ona uygun seçmelisiniz. Kediniz için doğru kum kabını seçtikten sonra kum kabını uygun bir yere koymanız gerekecektir.

Yemek yedikleri alandan uzak bir yerde olması gerektiğini unutmayın. Kediler yemek yedikleri yerde tuvaletlerini yapmazlar. Kedinizi yemeği yiyip suyunu içtikten sonra ara ara tuvalet kumunun içine koyun. Her saat aynı işlemi yapmaya devam ederek kedinin kuma alışmasını sağlarsınız.

Bu süreçte ara ara evin içine tuvaletini yapabilirler. O yüzden kedinize tepki vermekten kaçının. Sizden korkup kaçmasına sebep olabilirsiniz.

 Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı?

 Yavru kediler anne sütünü ilk dört haftada alırlar. Böylece ihtiyaç duydukları vitaminleri almış olurlar. Önceki sahibinin kullandığı mamayla ilk bir hafta devam edin. Farklı bir mamaya geçmek isterseniz bunu yavaş bir şekilde yapmalısınız.

Aksi takdirde mide rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz. Kedinizin yediği mamanın içeriği gelişimi açısından sağlıklı besin maddelerini içermesi gerekir. Bu yüzden verdiğiniz mamanın kalitesiyle porsiyonunu iyi ayarlamalısınız.

 Yavru Kediyi Veteriner Hekime Götürme

 Kedi sahiplendikten sonra yanınıza yerleşmesinin ardından veteriner ziyaretleri başlaması gerekmektedir. Veteriner hekim, size bir aşı takvimi verecektir.

Bunların yanı sıra parazit kontrolleri, kalıtsal bir hastalığı olup olmadığına bakması beklenir. İyi bir veteriner seçerek kedinizi her zaman götürebileceğiniz güvenilir bir doktorunuz olsun.

  Yavru Kedinizi Sosyalleştirin

 Kedilerin yavruluktan itibaren iyi bir şekilde yetişmeleri ileride saldırgan tavırlarının olmasına engel olur. Kedinizin güven kazanması ve korkmaması için çevresine alışması gerekir.

Farklı insanlar, farklı sesler tanıtarak kedinin onlara alışması sağlanır. Yavruyu seviyeli olarak değişik deneyimler yaşatarak cesaret kazandırmaya çalışın.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu