Kedi Sahiplenme: İlk Kez Kedi Sahiplenecekler İçin Bilinmesi Gerekenler

 Kedi Sahiplenme: İlk Kez Kedi Sahiplenecekler İçin Bilinmesi Gerekenler

Kedi sahiplenme kararını verdiğinizde hayatınızda ufak ama önemli değişiklikler yapmanında kararını vermiş olursunuz. Evinizi açtığınız, hayatınıza ortak ettiğiniz bu minik dostun sorumluluğu artık sizde olmuş olur.

Bu tüylü dostlar yalnız başınıza yaşıyorsanız size, aileniz ile yaşıyorsanız aileniz ve sizinle  çok özel anlar yaşayacağı yeni bir sayfa açmış olacaksınız. Evinizde yeni bir kedi sahiplenmiş ya da sahiplenmek üzeresiniz, fakat  nasıl olacağı konusunda kafanızda soru işaretleri mi var?

Bu yazımızda sevimli bir kedi sahiplenmek isteyenler veya halihazırda yeni bir kedicik sahiplenmiş olanlar için kedi sahiplendikten sonra yapılacakların olduğu eksiksiz bir  kılavuz okuyacaksınız.

Kedinizle aranızdaki bağın daha kalıcı hale getirmek için sahiplenmiş olduğunuz kediyi artık ev arkadaşınız olarak görmeye başlayın.

Hayat arkadaşı olarak gördüğünüz bu sevimli kedicikler, zevklerine düşkün oldukları için evinizi sizden daha çok sahipleneceklerdir.

 Kedi Sahiplenmeye Kendinizi Hazır Hissediyor musunuz?

 Kedi sahiplenme demek evinize ortak bir arkadaş demektir. Çünkü kediler kendilerine en rahat ettikleri bulur. Buldukları zaman da o yeri kimseye kaptırmak istemezler.

Kedi, size karşı bütün sevgisini verirken aynı zamanda evde belirlediği yerin de tadını çıkarmaya başlar. Aileniz ile yaşıyorsanız kedi sahiplenmeden önce ortak bir yere gelip konuşup kesin bir karar almanız evin tüm fertlerinin rahatı için önemli bir noktadır.

Kedinin beslenmesinden tutun temizliğine kadar sağlığı da dahil olmak üzere sizin ve ailenin sorumluluğunda olacaktır. Ayrıca ihmal etmemeniz gereken bu minik dostun sizinle birlikte ortalama 15 sene yaşayacağını da bilmelisiniz.

Eviniz Kediniz İçin Uygun mu?

 Kedinizi sahiplendiniz ve artık günlerinizi birlikte geçireceğiniz eve gitmeye hazırsınız. Kedinizin ihtiyacı olduğu temel eşyaları aldınız. Artık evde kendinizin de kendisine özel bir alanı ve kendisinin kullandığı eşyaları olacak.

Sevimli dostunuzun eve gelmeden önce evin onarılması gereken yerlerini kontrol etmelisiniz. Kediniz için uygun olmayan yerleri korumalı hale getirerek zarar görmesini engellemeniz önemlidir.

Kedinizin tuvaletine ve mama kaplarına rahat bir şekilde ulaşabileceği yerde olmalıdır. Yatacağı yerinde sıcak ve ortalık yerde olmaması kedinin rahat bir şekilde uyumasını sağlayacaktır.

Yeni Kedi İçin İhtiyaç Listesi Oluşturma Zamanı

 Yeni doğmuş bir bebek gibi eve yeni gelen kedi içinde birtakım hazırlıklar yapmalısınız. Kediniz için oyuncaklar, su ve mama kapları, kedi kumu, kedi yatağı vb. tüylü dostunuzun ihtiyacınızı karşılayacağı eşyaları edinmelisiniz.

Kedinizi ailenin bir üyesi gibi hissetmesi için eve getirmeden önce ilk başta minik bir alışverişe çıkmanız gerekmektedir. Eve geldiğinde yabancılık çekmeden alışmaya başlayacaktır.

Kedinizi almadan önce evde kedi maması bulundurmayı unutmayın. Ayrıca kedi kumu da çok önemlidir.

Yeni Kediniz İçin Almanız Gereken En Temel İhtiyaçlar

 Kaliteli, Sağlıklı Bir Kedi Maması:

 Kedi maması almadan önce kedinizin yaşı, cinsi ve kronik rahatsızlığı olup olmadığını bilmelisiniz. Sahiplendiğiniz kedi yavru kedi veya yetişkin kedi ise onlara uygun bir mama seçimi yapmalısınız.

Kedinizin ömrünü uzatmak ve sağlığını korumak için  kedi maması seçimini doğru yapmalısınız. Veteriner hekiminiz kedinin yaşına, kilosuna ve karakteristik özelliğine uygun bir mama önerisinde bulunacaktır.

Kedi Kumu, Kedi Tuvaleti

 Kedinizin gününün çoğunu artık evde geçireceği için tuvalet ihtiyacını karşılayacağı bir yere yapması gerekir. Kediler temiz hayvanlardır. Tuvaletini olduğu yere yaparsa bir daha oraya gitmez.

Kediniz için doğru kedi kumu seçimi yapmalısınız.İnce taneli kedi kumu seçmenizi öneriyoruz. Çünkü bu kedi kumu tipi idrarı ve dışkıyı kurutur ve içine hapseder. Kokuyu da çok dışarıya vermeyip temizlenmesi daha rahattır.

Kalın taneli kedi kumu da kedinin tuvaletini tam olarak içine almaz. Kumun üstünde kalacağı için kokuyu dışarıya verir. Bu yüzden kedi kumunu doğru bir şekilde seçmelisiniz.

Kediniz İçin Uygun Mama ve Su Kabı

 Kediniz keyfine ve rahatına düşkün olduğu için doğru kedi mama kabı ve kedi su kabı seçmek de size kaldı. Kediler temizliğe çok önem verdikleri için her kaptan yemek yemezler.

Bu durumu bilmeniz ve kediler için olan mama kaplarından almalısınız. Kedinize bir mama kabı bir de yanına ayrı bir su kabı takımı tamamlamış olursunuz. Unutmayın! Kedinizin mama kabını her yemeğini yedikten sonra temizleyin.

Kediler İçin Tırmalama İhtiyacı ve  Oyuncak Önerisi

 Tırmalama ihtiyacı kedilerin içgüdülerinde olan bir davranıştır.Kediler için gerekli bir ihtiyaç olan tırmalama kediniz için uygun bir yer ayarlamalısınız.

Kedi tırmalama tahtası alarak kedinizin hem etrafa zarar vermemesi hem de psikolojik olarak rahat hissetmesini sağlarsınız. Kedinizin dikkati çekebilecek  oyuncaklar alarak onunla farklı oyunlar oynayabilirsiniz.  Kedi oltaları, kedilere uygun oyun topları ve oyuncak fareler alarak onunla oyunlar oynayabilirsiniz.

 Yeni Kediniz İle İlk Veteriner Ziyaretiniz

 Kedi sahiplenme ile birlikte veteriner hekiminize aralıklı olarak ziyaretler yapmaya başlayacaksınız. Kedinizi ilk sahiplendiğiniz zaman iç-dış parazitleri, olması gereken aşılar ve rutin bir sağlık kontrolü yaptırmalısınız.

Kedinizin sağlığından emin olmak isteyecek ve bazı testlerinin yapılmasını isteyeceksiniz. Kedinizin kontrollerinin ardından veterinerden aşı takvimi alarak zamanı geldikçe aşılarının yaptırılması gerekir.

Evde Kedi Bakımı ve Temizliği İçin Olması Gerekenler

 Kedilerin tüylerinin bakıma ihtiyacı olur. Özellikle uzun tüylü bir kedi sahiplendiyseniz haftada en az bir kere taramalısınız. Kediniz için piyasada tüy yapısına göre kedi tarağı alarak tımar işlemini yapabilirsiniz. Kedilerin tırnaklarının çok uzun tutulmaması gerekir.

Aksi takdirde bir yere takılıp tırnakları kırılabilir. Kedi tırnak makası alarak kedinizin uzayan tırnaklarını da kısaltmalısınız. Kedi bakımı ile almanız gereken en temel eşyalar: Kedi tırnak makası, kedi tarağı, kedi makasıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu