Kedi Sahibi Nasıl Olabilirsiniz? Kedi Sahiplendirme Nasıl Yapılır?

 Kedi Sahibi Nasıl Olabilirsiniz? Kedi Sahiplendirme Nasıl Yapılır?

Kedi sahiplenme hem kendimiz için hem de bir canlıya sıcak bir yuva olmak demektir. Kediler insanların hayatlarında iyi yönde yer tutan çok özel canlılardır.

Hemen hemen her sokakta, her evde, her alanda bir kedi ile karşılaşırız.  Ancak bir kedi için sıcak bir yuva, sağlıklı ve huzurlu bir hayat bulmak o kadar da kolay değildir.

Kediler bir heves uğruna alınıp daha sonra sokağa atılma gibi kötü sonuçlar olabiliyor. Bir kedinin kötü şartlar altında yaşamasını kim isteyebilir ki! Bu yüzden hayvan severler bu durumun önüne geçmek için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Hayvan sahiplendirme siteleri ve sosyal mecralar bu konuda yardımcı oluyorlar. Bir kediye sıcak yuva bulmak isteyenler kedi sahiplendirme siteleri bu konuda köprü vazifesi görür.

Uygun ideal bir yuva bulabilirsiniz. Fakat kedi sahiplendirme yaparken ve kedi sahibi olma konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazımızın devamında okuyabileceksiniz.

Kedi Sahiplenme: Kediye Uzun Süre Bakabilecek misin?

 Kedi sahiplenme sırasında yaşanan en büyük sıkıntılarından biri 1-2 sene bakıp daha sonra  iş değiştirme, taşınma, evden birinin istememesi gibi sebeplerden dolayı başkasına verilmesi ya da sokağa bırakılmasıdır.

Kediyi başka bir yere sahiplendirmek sokağa bırakılmasından çok daha iyidir. Fakat alıştığı ortamdan ayrılan kedinin yeni sahibine alışması biraz zaman alabilir.

Ayrıca kedide anksiyete sorununa sebep olabilirsiniz. Bu yüzden kedi sahiplenirken çok iyi düşünmeniz gerekiyor.

Ev ortamında büyüyen kediler tehlikeden uzak tutulduğu sürece ortalama yaşam süreleri 15 sene ve daha üstüdür. Kedi sahiplenirken 15 sene bakmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Birkaç sene sonra bırakma ihtimaliniz varsa hiç kedi sahiplenmenizi kesinlikle önermiyoruz. Bu yüzden kedi sahiplenme aşamasında bir kediye 15 sene bakabilecek miyim? sorusunun cevabını kendinize çok net verebiliyorsanız o zaman kedi sahiplenmelisiniz.

 Kedi Sahiplenme Nerden Yapılır?

 Kedi sahiplenme kararı verdikten sonra sıra tekir bir kedi mi, yoksa cins bir kedi mi sahiplenmek istediğiniz. Sıcak bir yuvaya ve bakıma ihtiyacı olan bir kedi bulmak için güvenilir kedi sahiplenme sitelerinden yardım alabilirsiniz.

Kedisini sahiplendirmek isteyen kedi sahipleri ile iletişime girerek cins veya tekir bir kedi sahiplenebilirsiniz. Kediler duygusal canlılar oldukları için sevgiye ihtiyaçları vardır. Bu yüzden temel ihtiyaçlarından biri olan sevgi ve ilgidir.

Barınaktan, sokaktan veya evcil hayvan sahiplendirme platformları üzerinden hayatınıza neşe katacak bir arkadaş edinebilirsiniz.

Kedi Sahiplendirmek İstiyorsanız Sahiplendireceğiniz Kişiyi Tanımalısınız

 Kedi sahiplendirme ilanını verdikten sonra ilanınıza dönüş yapan kişiyi ilk önce tanımalısınız. Sahiplenmek isteyen kişinin yaşını ve kediye bakabilecek kadar durumunun olup olmadığını öğrenmektir.

Ayrıca kedinin yaşayacağı evinde iyi şartlarda olması gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Kedi sahiplenmek isteyen çocuklar ailelerinden izin almadan böyle bir girişimde bulunabilirler. Bu yüzden telefonla görüşerek durumu daha detaylı konuşmanızı öneririz. Çocuklara kedi sahiplendirme yapmamanız kedinin sağlığı için önemlidir.

Kediyi Sahiplendireceğiniz Kişiye Masrafları Hakkında Bilgi Verme

 Kedi sahiplendirme yaparken kedinin masrafları hakkında karşı tarafı uyarmalısınız. Kedi bakmanın sadece yemek ve su vermekten ibaret olmadığını veteriner hizmetlerinin de karşılanması gerektiğini bilmesi gerekir.

Bir kedinin iç-dış parazit kontrolünün yapılması, küçüklükten itibaren aşılarının tam olmasını bilmeli. Kedinin sağlıklı olması için kaliteli bir kedi maması yemesi gerektiği, vitamin ve takviyelerinde gerektiğinde alınmasının da farkında olması gerekir.

Kedi hastalandığında tüm masrafları karşılayabilmesi ve gereken tüm bakımların kendisi tarafından yapabileceğine emin olmalıdır.

Kedi Sahiplendirme Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Kedi sahiplendirme yapacağınız kişiye kediyi hangi amaçla almak istediğini bilmeniz gerekir. Küçük bir çocuk için hediye olarak vermek mi yoksa gerçekten kediyi uygun şartlar doğrultusunda yeni bir yuva sunmak mı?

Bir heves uğruna kedi sahiplenilmesinin önüne geçmek için doğru soruları sormalısınız. Kedinin yaşayacağı evi, koşulları araştırarak kedinizi güvenli bir şekilde sahiplendirmelisiniz. Kedinizi sahiplendirdikten sonra onu takip edebileceğiniz video, fotoğraf gibi materyaller isteyebilirsiniz.

Kedi sahiplendireceğiniz kişiye kedinizi kısırlaştırdıysanız sahiplendirmeden önce bu konu hakkında bilgi vermelisiniz. Kedi sahiplenme niyetinde olan kişinin bunu bilmesi gerekir.

Çünkü ilerde kediyi çiftleştirmeyi isteyebilir. Kediniz hakkında her şeyi atlamadan sahiplenmek isteyen kişiye söyleyerek bilgisi olması gerekir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu