Yavru Golden Retriever Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Yavru Golden Retriever Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer yavru golden retriever sahiplenmeyi düşünüyorsanız bazı bilmeniz gerekenler ve dikkat edilmesi gereken konuları sizin için açıklayacaktır. Golden retriever büyük ırk olarak geçmektedir, ortalama 30 kg civarında olan bu ırk apartman dairesinde küçük bir eviniz var ise sizi zorlayabilir.

Eğer ilk defa bir yavru köpek sahiplenme yapacaksanız küçük ırk köpekleri tercih etmenizi şiddetle önermekteyiz.

Büyük ırk köpeklerin bakımı yavruyken oldukça kolaydır fakat yetişkin kglarına geldiklerinde özellikle kadınların bakım konusunda zorlandığını bilmenizi isteriz. Erkekler için sorun olacağını düşünmüyoruz fakat kadınların seçim konusunda çok dikkat etmesi gerekmektedir.

SAHİPLENECEĞİM KÖPEK SAFKAN MIDIR?

Türkiye’de genellikle çok fazla tercih edilmeyen bu ırkın çok fazla federasyonu bulunmuyor. Fiyatı ucuz olduğundan dolayı kimse şecere belgesi için dernekleri kayıt olmuyor ve ekstra maliyetlenmek istemiyor. Bu yüzden şecereli golden bulmanız oldukça zordur.

Anne ve babanın resmini görmenizi önermekteyiz, eğer imkanınız var ise canlı görmenizde oldukça yarar olacaktır. Böylelikle fake resimler atan kişiler sizi kandıramaz. İmkanınız var ise anne altından yavruyu almanız ve alırkende annenin yetişkin halini görmenizi şiddetle önermekteyiz.

İlerleyen süreçlerde yavrunuzun melez olması sizi oldukça üzecek bir konu olduğu için güvenilir bir yerden yavrunuzu almanızı öneriyoruz.

SAHİPLENECEĞİM YAVRU KÖPEK SAĞLIKLI MIDIR?

Sahipleneceğiniz yavrunun hareketli olması çok önemlidir, eğer hareketleri kısıtlı ise bir sorun olabilir. Bunun dışında iştahına bakmanızda fayda vardır.

Eğer bir köpek hareketli ve iştahı iyiyse sağlık yönünden bir sorunu olmadığına işarettir. Bunun dışında çok güvendiğiniz bir veteriner hekime giderek elle muayene ve bazı testleri yaptırmanızda fayda vardır.

İleride yavrunuzda bir viral hastalık çıkmasını istemiyorsanız kesinlikle bazı test kitlerine baktırmanız gerekmektedir. Eğer yavrunuzun mevcut testlerinde sonuçlar pozitif ise bütün sorunlarınız burada bitmiyor.

Yavrular aşıları bitene kadar güvende değildir, bu süreçte kendisini en az bakteriye maruz kalacak şekilde bakmanız gerekmektedir. Dışarıda bir kedi veya köpeği sevdiğinizde veya kendi hayvanınızı sevdiğinizde ellerinizi dezenfektan ile temizlemeniz gerekmektedir.

Yavru köpekler aşıları bitene kadar güvende olmadığının altını bir kez daha çiziyoruz. Kesinlikle dışarıya çıkarılmaması ve herhangi bir şekilde dışarıda bir yere bırakmamanız gerekiyor. Çim dahi olsa bırakmanız durumunda mikrop kapabilirler.

Yavru köpeğinizin aşıları ortalama 3.5 aylıkken bitiyor, bu süreye kadar sabretmeniz ve en temiz şekilde onlara bakmanız gerekmektedir.

YAVRU GOLDEN KÖPEĞİM İÇİN NE MAMA ALMALIYIM?

Özellikle yavru iken iyi beslenmeleri önemlidir, herhangi bir hastalığa karşı vücut direncinin oluşması için sağlıklı ve iyi bir mama ile beslemek zorundasınız. Eğer ucuz bir köpek maması alırsanız bu onun gelişimi için olumsuz sonuçlar çıkaracaktır.

Ucuz mamaların içeriği oldukça kötü olup hiçbir şekilde yavrunuzun gelişiminde katkı sağlamayacaktır. Yavrum mamayı severek yiyor diyorsanız ve bir sorun olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Yediği mamaları dışkı yolu ile atıp vücütta herhangi bir şekilde organları destekleyici maddeler olmayacaktır. Yavrunuzun tüyü ve ömrü uzun olsun istiyorsanız Premium mamaları tercih etmeniz gerekmektedir. Alabileceğiniz Premium mamaların bir kaçını aşağıdaki şekilde listeledik.

  • Orijen Köpek Maması
  • N&D KÖPEK MAMASI
  • Acana Köpek Maması
  • Vet Life Köpek Maması
  • Mera Köpek Maması
  • Royal Canin Köpek Maması
  • Pro Plan Köpek Maması

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu