Satılık British Shorthair Nereden Alabilirim?

 Satılık British Shorthair Nereden Alabilirim?

Eğer sizde bir satılık british shorthair sahiplenmek istiyorsanız ve aklınızda nereden alacağınıza dahil soru işaretleri var ise bu konuda size yardımcı olmaya çalışacağız.

İlk etapta emin olmanız gereken konuların başında safkan olması ve sağlıklı olması gelmektedir. Eğer yavrunuzun büyüdüğünde safkan kalmasını istiyorsanız bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir. Alacağınız yavrunun şecere belgesi yok ise soy ağacını görmeniz mümkün değildir. Satılık British shorthair renklerine beraber göz atalım

RENKLERİNE GÖRE FİYATLARI NELERDİR?

British shorthair fiyat genellikle silver ve golden renklerinde bu belgeyi bulmak mümkündür. Bunun nedeni ise üretici kişiler veya evinden 3 den fazla kedisi olan kişiler bu belgeleri tutarak yavrularının safkan olduğunu kanıtlamak isterler.

Bu belgeler pahalı renklerde daha çok tutulduğu gözlemlenmektedir. Bunun nedeni ise belgeler için federasyonları kayıt olması gerekmektedir, federasyonlara kayıt ve belge çıkarmak oldukça maliyetli olduğu için nadir bulunan silver ve goldenlar da tutulmaktadır. Bu ırkların fiyatları ise şu şekildedir.

Silver rengi: 4 bin tl ile 15 bin tl arasındadır.

Golden rengi: 5 bin tl ile 25 bin tl arasındadır.

Gri renkler ise en çok beslenen ve bulunan renklerin başında gelmektedir. Gri renklerin tonları mevcuttur, 3 renk tonu olmaktadır lilac rengi en açık olan renktir, standart gri ve koyu gri olarak 3 e ayrılmaktadır. Ülkemizde bu renk yavruları bulmak oldukça kolay olduğu için fiyatları diğer renklere göre daha azdır. Fiyatı ucuz olduğu için genellikle şecereli olarak bulmanız çok zordur.

Soyu belli olsa dahi çoğu kişi şecere belgesi almazlar. Bu yavruların safkan olduğunu anlamanız için anne ve baba resimlerine bakabilirsiniz. Bu renklerin büyüyünce göz rengi bal rengi olmaktadır, kehribar veya turuncu olarak bilinmektedir.

British Shorthair Gri renk fiyatları: 2 bin tl ile 5 bin tl arasındadır.

Blue point olarak geçen renkler ise gri ve beyaz tonlarında çift renk olarak bilinmektedir. Bu yavruların göz rengi asla değişmez ve kalıcı mavi gözlü olarak kalır. Tonları yavruyken daha açıktır, büyüdükçe gri renkler belirginleşmektedir.

Eğer bembeyaz bir yavru istiyorsanız ve gözlerinin kalıcı mavi olmasını istiyorsanız bu renk seçeceğiniz bir renk değildir. Silver pointlere veya ns1133leri tercih etmeniz sizin için sağlıklı olacaktır. Silver pointlerinde göz rengi mavi olarak kalmaktadır, blue pointler ile arasındaki fark sadece tüyleri daha açık renk kalmasıdır.

Blue point: 3 bin tl ile 6 bin tl

British Shorthair  Silver point: 3 bin tl ile 6 bin tl

Beyaz renkte olan yavrularının ensesinde bir izi olması gerekmektedir, aksi takdirde yavru kedi sağır olarak doğar ve hayatını bu şekilde devam ettirir. Beyaz olan yavruların göz renkleri kehribar olmak zorundadır. İzi olan ve kehribar renk doğan bir yavrunun sağır olma ihtimali bulunmuyor.

Beyaz renk: 2 bin tl ile 5 bin tl arasındadır.

Lynx point ve diğer taby renkler ise genellikle tercih edilmezler, büyüdüklerinde tüy yapıları çok güzel görülmezler bu yüzden çok tercih edilmediğinden fiyatları daha uygundur. Tip olarak tercih etmemenizi önereceğimiz renklerdir.

Lynx point: 2500 tl ile 6 bin tl arasındadır.

Tabby renkler: 1000 tl ile 4 bin tl arasındadır.

Yavrularınızı satın alırken kesinlikle veteriner kontrolünde almanız ve gerekli testleri yapmanızı şiddetle önermekteyiz. İleride çıkabilecek viral hastalıkları tahmin etmeniz çok zor olduğu için kesinlikle test yapılmalıdır. Hastalıklar ile olan soruları veteriner hekimlerinize sormanızı şiddetle önermekteyiz. Gideceğiniz hekimi iyi araştırmanızda fayda var.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu