Golden Retriever Nasıl Bir Köpektir?

 Golden Retriever Nasıl Bir Köpektir?

Golden Retriever, arkadaş canlısı ve sevimliliğiyle popüler evde bakılan köpeklerden biridir.  Hem itaatkâr hem güven veren ve beraber keyifli zamanlar geçirebileceğiniz bir arkadaştır. Sahibinin sözünü dinler. Ondan gelecek komutları merakla bekler.

Sevimli olduğu kadar keskin zekâları ile de eğitimleri de başarıyla geçer. Satılık golden retriever ilanlarından size altın sarısı kürküne sahip sevgi dolu bir köpek sahibi olabilirsiniz. Dalgalı, düz tüylerinin yanında altın renkli, kızıl, krem ve nadir de olsa siyah renklerine sahiptir.

Siyah golden retriever safkan olmayıp melez bir köpektir. Golden retrieverlar ideal aile arkadaşları olan akıllı, sadık köpeklerdir. Nazik yapıları, parıldayan tüyleri ve büyüleyici gülümsemelerine kim karşı koyabilir ki.

Golden Retriever Sahibi Olmak

Erkekler omuzlardan 56-61 cm uzunluğuna sahip. Dişiler ise 51-56 cm uzunluğuna kadar ulaşırlar. Orantılı ve uyumlu bir fiziğe sahiptir.

Yavru Golden Retriever 2 aylıktan itibaren oldukça enerjik ve yerinde duramaz. Bu yüzden anne sütünden kesildikten sonra kuru mamaya geçtiklerinde aynı zamanda diğer köpek eğitimlerini de vermeniz ileride daha uslu olmasında etkili olacaktır.

Golden Retriever sahiplenmek aileniz ve çocuklarınız için güzel bir deneyim olur. Golden retriever fiyat oranları her satıcıya göre değişiklik gösterir. Sahiplendikten sonra temel itaat eğitimi, sosyalleşme eğitimi, tuvalet eğitimi gibi temel eğitimlerini vermelisiniz.

Golden Retriever’ın Karakteri ve Doğası

Saldırganlık ve etrafına havlama eğilimini göstermez. Sahibini memnun etmek için çaba sarfederler. Golden Retriever sadece arkadaş canlısı doğasıyla değil, aynı zamanda çalışmaya istekli olması ve itaat etmeye hazır olmasıyla da başarır.

İlk defa köpek sahipleneceklerin de zorlanmadan bakabilecek bir cinstir. Her şeyden önce bir av köpeğidir. Ağızlarına aldıkları her şeyi sürükleme, çekmeye ya da taşımaya çalışırlar. Sudan büyük keyif alan bu köpeklerin tehlikeli, derin sulardan uzak tutulması gerekir.

Kedilerle yavruluk dönemlerinde tanıştırılırsa arkadaş canlısı olarak büyüdüklerinde de onları kovalamayacaktır.

Bu köpekleri nadiren endişeli ve gergin görürsünüz. Çünkü verilen görevleri hassasiyetle kavrayarak yerine getirirken de ekstra özen gösterir. Böylece bu davranışı onları arama kurtarma köpekleri, refakatçi köpek ve güvenlik teşkilatında görev almasını sağlamıştır.

İyi bir öğrenme yeteneği vardır. Terapi köpeği, engelli kişiler için iyi bir rehber köpeği ve polisler içinde güçlü bir koku özelliği olduğu için operasyonlarda yerini alır. Aileden biri mutsuz olduğunda ona iyi gelmek için yanından ayrılmaz.

Sahibine ve evdeki diğer üyelerin her zaman yanında olmaya çalışır.  Sabırlı ve oyuncu bir köpek olması çocuklar için iyi birer arkadaş olmayı sağlar. Ancak çok küçük çocukların köpeğe karşı can acıtıcı davranışlarda bulunmaması için dikkat edilmelidir.

Golden Retriever’ın Eğitimi ve Bakımı

Ağırlığı 25-36 kg’a kadar ulaşabilir. Oldukça güçlü bir enerjiye sahip olduğu için her gün yoğun yürüyüş ve egzersiz yapılmalıdır. Bu köpeği evinize ya da bahçenize bekçi olarak almayı düşünüyorsanız yanlış seçim olur. Halk arasında hırsıza yol gösteren köpek olarak bilindiği için evinizin koruyucu köpeği olması için uygun değildir.

Bir Golden yetiştirmek köpeğin avcılık içgüdüsünü doğru yönlendirmek gerekiyor. Köpeğin zekâsını yönlendirmek ve oyun içgüdüsünü tatmin etmek için çeşitli atma, tutma, çekme, toplama gibi aksiyon oyuncaklarına ihtiyaç duyar.

19. yüzyılda ördek ve kümes hayvanlarını avlamak için yetiştirildiği için su sporlarında da oldukça başarılıdır. Avlanan kuşlarını sulardan çıkarmak için yılın herhangi bir zamanında soğuk suya atlamak kaçınılmazdı. Güven kazanmaları ve başarılı olmaları için ödüle dayalı eğitime ihtiyaç duyar.

Golden Retriever’ın Beslenmesi

Orta boylu bir köpek olmasından dolayı iştahları da büyüktür. Küçük köpek cinslerine nazaran daha çok enerjiye ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Şişkinlik ve mide problemine yatkın olduğu için öğünlerini ona göre ayarlamalısınız.  Obeziteye yatkın olduğu için karbonhidrat oranının günlük harcadığı enerjiye göre ayarlamalısınız.

Golden Retriever’ın İhtiyaçları

Yetişkin bir Golden için egzersiz çok önemli.  Yavruyken egzersiz yapamayacakları için oyunlarla enerjisini atabilirsiniz. Yavruluk dönemlerinde kemik ve eklem sorunlarını geliştireceği için çok yormamaya dikkat edin.

Bir yetişkinin her gün düzenli olarak birkaç saatlik yürüyüş ve koşu aktivitelerinin yapılması gerekir. Yeterli egzersiz yapan bir Golden mutluluğunu yüzünden çok rahat okuyabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu