Yavru British Shorthair Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 Yavru British Shorthair Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

British Shorthair yavru sahiplenmek isteyenler genelde kedilerin safkan olmasına dikkat etmektedir. Büyük Britanya kökenli bir kedi ırkı olan British Shorthair, yaygın olarak bakır renkte gözlemlenmektedir.

Mısır kökenliği olduğu ifade edilen British Shorthair, Büyük Britanya’yı istila eden Romalılar ile birlikte İngiltere’ye geldiği düşünülmektedir.

British Shorthair kedi ırkının safkan olup olmadığını tespit etmek için bazı fiziksel özelliklerine bakılması gerekecektir. Yavru British Shorthair genelde adından da anlaşılacağı üzere kısa ve kalın tüylüdür. En ayırt edici özelliği de yine bu tüyleri ve yüz hatları ile gözleridir. En yaygın renk özelliği mavi – gri olsa da birçok farklı renkte olması da mümkündür.

Gerçek British Shorthair Nasıl Anlaşılır?

Satılık British Shorthair kedi ırkının fiziksel özellikleri temel ayırt edici özelliği arasında yer almaktadır. Kendilerine has bir yüz özellikleri olan British Shorthair, kalın ve kısa tüylüdür. Yüzleri topak ve iri, yuvarlak gözlere sahiptir.

İri yapıları da yine ayırt edici bir özellik olarak değerlendirilebilir. Mavi rengin çok daha yaygın olması nedeniyle ‘’British Blues’’ olarak tanımlanmaktadır.

Birbiri ile çok karıştırılan Scottish Fold cinsi kedinler ile bezmektedir. Ancak bu iki kedi türü arasında temel fark kulaklardan anlaşılmaktadır. Kulaklarının dik olması ve yüzlerinin profilden daha uzun olması ayırt edici bir özellik olarak tanımlanabilir.

Scottish Fold cinsi kedilere göre daha enerjik ve hareketlidir. Kalıtsal olarak iki farklı hastalıklara sahiptir. Bunlardan ilki Hypertrophic Cardiomyopaty adıyla bilinen bir kalp sağlığı sorunu ve Hemofili B yani bir kanama bozukluğu yer almaktadır.

Safkan British Shorthair Özellikleri Nelerdir?

Safkan British Shorthair yavru sahiplenmek isteyenler kedinin safkan olup olmadığını anlamak için bazı fiziksel özelliklerine bakması yeterli olacaktır. Bu özelliklere sahip kediler safkan olma özelliği ile dikkat çekmektedir. Safkan British Shorthair kedilerin başlıca fiziksel özellikleri ise kısaca şunlardır:

  • British Blue en yaygın renktir.
  • Tüyleri kısa ve kalındır.
  • Göz yapısı iri ve yuvarlaktır.
  • Kilolu ve yumuşak, geniş omuzludur.
  • Patileri kaslı ve güçlüdür.
  • Diğer kedi cinslerine göre geç gelişirler.
  • Fiziksel yapıları ve tembellikleri nedeniyle kilo almaya meyillidir.
  • Doğum süreçleri riskli olabilir.
  • Kalıtsal hastalıklara sahiptir.

Renkleri her ne kadar yaygın olarak mavi – gri tonlarında görülse de bilinen tüm kedi renk ve desenlerine sahip olabilir. Bu nedenle yavru British Shorthair renkleri ile tek başına ayırt edici olmayacaktır.

British Shorthair Kedi Nasıl Bakılır?

British Shorthair nasıl eğitilir ve bakımı nasıl yapılır gibi sorular çok sık kedi sahiplenmek isteyenler tarafından merak edilmektedir. British Shorthair kediler genelde kilo almaya hem fiziksel yapısı hem de tembellikleri nedeniyle oldukça müsait bir kedidir.

Bu nedenle bakımı sırasında düzenli egzersiz yaptırılmalı ve özel bir diyet uygulanması gerekmektedir. Buna ek olarak çeşitli kalıtsal hastalıkları nedeniyle düzenli veteriner hekim kontrolleri ve tedavilerinin de yapılması gerekmektedir.

Çoğu zaman bu hastalıkları nedeniyle yaşam kaliteleri bir hayli düşmektedir. Kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir.

British Shorthair Vahşi mi?

British Shorthair türleri dâhil olmak üzere tüm kedilerin ırkına göre kendi karakteristik özellikleri bulunmaktadır. Ancak bu karakter oluşumunda birçok farklı etken olacağı için farklılık gösterebilir.

Yavru British Shorthair genelde fazla hareketli değildir. Sessiz ve uysal yapıdadır. Kucakta taşınmaktan hoşlanmazlar. Genelde çocuk ve köpeklere karşı sakin tavırları dikkat çeker. Saldırgan oldukları zamanlar nadiren görülebilir. Diğer kedilerden ayrılan temel özelliği ise sakin bir yapıya sahip olmasıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu