Maltipoo Renkleri

 Maltipoo Renkleri

Maltipoo, hipoalerjenik, tüy dökmeyen ve sevecen mizaçları ve çeşitli renklere sahiptir. Maltipoo ırkının artan popülaritesi ile farklı boyut ve renklerdedir. Küçük sevimli kıvırcık tüyleri ile ailenin maskotu olurlar. Maltipoo, Maltese terrier ve Kaniş ırkının karışımıyla ortaya çıkmış bir köpek cinsidir.

Çay fincanı büyüklüğünde, zeki ve dökülmeyen tüylere sahiptir. Tüyleri yumuşak ve alerji yapmayan doğasıyla ünlüdür.

Yavru Maltipoo hem size hem de çocuklarınızla güzel vakit geçirmenizi sağlar.

Renklerine göre Maltipoo fiyat durumu da değişiklik gösterir.

İstediğiniz renkte, dişi ve erkek köpeklere satılık Maltipoo ilanlarından ulaşabilirsiniz.

Neden Çok Sayıda Maltipoo Rengi var

Amerikan Kennel Club’ın resmi olarak kabul ettiği 3 Maltese Terrier rengi vardır. Beyaz, sarı- beyaz ve krem-beyaz. Maltese Terrier ve Fino köpeği çiftleşmesiyle renklerinin karıştırılması, birçok farklı Maltipoo seçeneği vardır.

Maltipoo satın almayı düşünüyorsanız, maltipoo renk seçeneklerinin neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda sizler için Maltipoo renklerinin neler olduğundan bahsettik. Yazımızın devamında çeşitli maltipoo renkleri olduğuna şaşırabilirsiniz.

Beyaz Maltipoo

Maltese Terrier ve Fino köpeği arasında standart renktir. Daha açık renkler de baskın bir gen olma eğilimindedir. Bu yüzden Maltipoo ırkının en yaygın rengi beyazdır. İnsanlar “Maltipoo” deyince, beyaz Maltipoo’yu en standart renk ve yaygın köpek olarak görüyoruz.

Köpeklerdeki beyaz tüyler, deride tam bir pigment hücresi eksikliğinden kaynaklanabilir. Beyaz, aynı zamanda iki veya daha fazla renkte görülebilir. İki renkli tüylere sahip hemen hemen her zaman renklerden biri beyaz ve krem rengine yakındır.

Krem Maltipoo

Krem rengi Maltipoo beyaz gibi popülerdir. Düz, dalgalı veya yoğun kıvırcık kremalı Maltipoos’a sahip olabilirsiniz.

Krem rengi ve kıvırcık tüyleri ile dökülme sorunu yaşamayacaksınız. Krem ​​Maltipoo ayrıca kahverengi buruna, göz rengi daha açık tonlardadır. Krem tüylere sahip olan köpeğinizin pembe alt cilt tonuna sahiptir.

Siyah Maltipoo

Safkan siyah bir Maltipoo çok nadir görülür. Çünkü bu renkte bir Maltipoo sıklıkla ortaya çıkmayan çekinik bir gen olarak kabul edilir.

Siyah bir Maltipoo için anne ve babadan birinin siyah geni taşımalıdır. Siyah bir Maltipoo, siyah kaniş ve daha koyu renkli bir Maltase ile çiftleşmesi ile doğar. Siyah bir Maltipoo’nun burunları, patileri, gözleri ve vücudunu kaplayan bütün tüyleri tamemen siyahtır.

Apricot Maltipoo

Küçük tatlı bir oyuncak gibi göründüğü için Maltipoo’nun en çok aranan renkleri arasındadır. AKC tarafından apricot renkli Maltipoo, resmi bir renk olarak tanınmıştır.

Bu renkte bir köpeğin doğması için oyuncak Kaniş ve beyaz – krem tonlarında bir Maltipoo’dan oluşturulur. Apricot Kaniş rengi, 1898’de AKC tarafından kabul edilen son resmi Kaniş rengi olmuştur.

Red Maltipoo

Apricot kadar red Maltipoo’da aranan renklerdendir. Red Maltipoo,  en parlak kahverengisi olan kırmızı bir maun rengine sahiptir. Apricot rengin daha koyu renge sahip olduğu red Maltipoo’dur.
Bu renkte bir Maltipoo doğması için Red veya daha koyu renkli bir Kanişle çiftleşmesi ile olacaktır.

Brown Maltipoo

Kahverengi, Fino köpeği veya Malta’da o kadar yaygın olmayan koyu ceviz rengi olarak tanımlanır.  Bu renkte bir Maltipoo içinde koyu kahve tonlarında bir Kaniş ile beyaz ve ten rengi bir Maltase Terrier’in çiftleşmesi gerekiyor.

Koyu kahve Maltipoo görmek siyah kadar nadirdir. Daha çok apricot ve red tonlarında olduğunu görürsünüz.

Siyah Beyaz Maltipoo

Genellikle göğüs bölümü beyaz ve başlarının en yüksek kısmında beyaz bir çizgi içeren belirli özelliklere sahiptir. Siyah beyaz bir Maltipoo’nun olması için beyaz bir Maltese ile bir kanişin çiftleştirilmesi ile olur.

Yavru Maltipoo Renk Değiştirir mi?

Yeni doğan yavruların birkaç hafta içinde tüyleri belirgin hale gelir. İlk aylarda koyu bir renge sahiptirler. Büyüdükçe tüylerinin rengi hafifçe açılmaya başlar.

Örneğin Red bir Maltipoo’nuz varsa büyüdükçe rengi biraz açılıp apricot’a dönebilir.

Siyah Maltipoo Nadir Bulunur

Çok nadir görünen bir renk skalasıdır. Siyah maltipoo, çekinik bir gene sahip olan anne ve babanın çiftleşmesiyle olur.  Bu yüzden siyah renkte bir yavrunun doğması daha nadirdir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu