Ücretsiz British Shorthair Sahiplenme İlanları

 Ücretsiz British Shorthair Sahiplenme İlanları

Eğer British shorthair kedi sahiplenmek istiyorsanız bu durumda kedinizi sahiplenebileceğiniz bir tanıdığa ya da sahiplendirme ilanları aracılığıyla erişebileceğiniz kişilere ihtiyacınız var demektir.

Bugün yazımızda kedinizi nasıl seçeceğiniz, sahiplendirme süreci ve British shorthair kedinizi sahiplenirken dikkat etmeniz gereken hususlar üzerinde duracağız.

Hangi Kedi Cinsini Seçmeliyim?

Kedi sahiplenmek istiyorsanız kedinizin cinsini seçerken kafa karışıklığı yaşamış olabilirsiniz. Eğer seçmeyi düşündüğünüz kedi cinslerinden birisi İngiliz kısa tüylü kedi ise bu durumda bu kediyi sahiplenmek isteyip istemediğinizi anlamanızı sağlayacak önerilerimiz var:

  1. Öncelikle uzun tüylü mü yoksa kısa tüylü mü kedi sahiplenmek istiyorsunuz? Bu soruya cevap verin. Eğer sahiplenmek istediğiniz kedinin kısa tüylü olmasını istiyorsanız British kediler bu bakımdan kriterlerinize uygun olacaktır.
  2. Kedinizin tüy renginin nasıl olmasını istediğinize karar verin. Ülkemizde en sık sahiplenilen British kediler gri tüylü olsa da beyaz, altın rengi ve karışık renkli gibi daha pek çok farklı İngiliz kısa tüylü kedi seçenekleri vardır.
  3. Kedinizin nasıl bir mizaca sahip olmasını istediğinizi düşünün. Çok oyuncu, enerjik ve yerinde duramayan bir kedi arıyorsanız; British kediler bu kriterinize uyum sağlayamayacaktır. Ancak sakin, sorumluluğunu alabilen, akıllı bir kedi arıyorsanız bu kedi ırkı sizin için doğru seçim olacaktır.
  4. Bazı cins kediler bazı hastalıklara daha yatkındır. Bu kedi ırkının tıpkı Siyam ve İran kedisi gibi böbrek rahatsızlığı yaşama riskinin daha yüksek olacağının farkında olun.
  5. Evinizde çocuğunuz ya da başka bir evcil hayvanınız olup olmadığına göre kedi seçimi yapın. Örneğin eğer evde başka bir kedi varsa bu kediyi baskılayacak bir kedi ırkı almamanız gerekir. British kısa tüylüsü bu bakımdan uyumlu ve diğer hayvanlarla kolay iletişim kuran bir kedi ırkı olduğundan sahiplenmeniz için uygun bir adaydır.

İngiliz Kısa Tüylüsü Nasıl Sahiplenilir?

Eğer British Shorthair sahiplenmek istiyorsanız bu durumda kedinizi sahiplenebileceğiniz kanallar bellidir.

  • Kedinizi sokaktan sahiplenebilirsiniz.
  • Çevrenizdeki tanıdıklarınızdan yetişkin ya da yavru kedi sahiplenebilirsiniz.
  • Kedi ilanlarını inceleyerek sizin için en uygun olan kediye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu üç seçenek de bu kedi ırkını sahiplenebilmenizi sağlamaktadır. Ancak bu kedi ırkını sokakta bulma ihtimaliniz olsa da bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtmemizde fayda vardır.

Yavru İngiliz Kısa Tüylüsü

Eğer sahiplenmek istediğiniz kedi bir yavru olacaksa bu durumda yavru ilanları aracılığıyla kedinize ulaşmanız gerekecektir.

Yavru kediler ortama daha kolay adapte olabildikleri ve çok sevimli oldukları için yetişkin kedilere kıyasla daha çok tercih edilmektedir. Eğer ücretsiz yavru British shorthair sahiplenmek istiyorsanız yayınlanan ilanları inceleyebilir ve ücretsiz sahiplendiren kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Shorthair Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel olarak bu kedi ırkını sahiplenirken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir:

  1. Kedinizle bağ kurup kuramadığınıza bakın. Bunun için kediyi sahiplendirmek isteyen kişiyle ve kediyle bir buluşma ayarlayın.
  2. Sahiplenmek istediğiniz kedinin yaşına ve cinsiyetine karar verin. Böylelikle kriterlerinizin dışında olan seçenekleri kolaylıkla eleyebilirsiniz.
  3. Kedinin aşı takvimi, karnesi ve sağlık durumuyla ilgili bilgi alarak sağlıklı olduğundan emin olun.
  4. Kediyi iyice inceleyerek bu ırktan olduğundan emin olun.
  5. Kediyi sahiplenmeden önce evinizi kediniz için tekrar düzenleyin ve ona alan yaratın.
  6. Kedinizi sahiplendikten sonra bir süre onun eve alışmasını bekleyin ve onu bu süreçte zorlamayın.

Sizinle paylaştığımız bu bilgiler uyarınca eğer British shorthair kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız belirttiğimiz konularda dikkatli hareket edebilir ve minik dostunuzu kolaylıkla sahiplenebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu