3000 TL-5000 TL arası EBA için Laptop Tavsiyeleri

 3000 TL-5000 TL arası EBA için Laptop Tavsiyeleri

Okulların eve taşınması ve uzaktan eğitimin çok hızlı bir şekilde hayatımıza girmesi ile hepimiz yeni bir kısaltma öğrendik:

EBA. Çevrimiçi sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitimler evden, internet üzerinden öğrencilere ulaştırılarak derslerin hız kesmeden devam etmesi sağlanıyor.

Özellikle son bir senede öğrencilerin eskiye oranla çok daha fazla bilgisayar kullanımına ihtiyaç duymalarını sağlayan uzaktan eğitim için tercih edebileceğiniz dizüstü bilgisayar modellerini seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için araştırdık.

Uzaktan eğitim için daha rahat kullanım sağlayacak bilgisayar markaları hakkında bilmeniz gerekenleri ve EBA için laptop seçimine dair aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını bu yazıda bulabilir, hangi cihazları satın alacağınıza karar verebilirsiniz.

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Laptop seçerken dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Kullanım amacına uygun ve bütçenizi aşmayan bir cihaz satın almak için bu unsurları iyi değerlendirmek gerekir.

Eğer bilgisayardan beklentiniz grafik özelliklerinden faydalanmak ise ekran kartı ön plana çıkarken ofis kullanımı için satın alınan cihazlarda kolay taşınabilir ağırlıklarda olması bir o kadar önem taşır.

Bütçenize en uygun ve sizin için kullanışlı olan en iyi laptop modelleri için ağır basan özellikleri öne çıkarıp kullanım ihtiyacınız olmayacak özelliklerden feragat ederek maksimum performans sağlayacağınız bir ürün satın alabilirsiniz.

EBA İçin Laptop Önerisi

Eğitim için kullanılacak elektronik ürünler satın alınırken, cihazın kullanıcının ihtiyaçlarına tam olarak karşılık verebileceğinden emin olmak gerekiyor.

Yeterli hıza, ekran boyutuna, ekran kalitesine, ses kalitesine ve smart özellikleri bulunup bulunmamasına dikkat edilmesi son derece önemli. Öğrenciye laptop seçimi yaparken cihazlar hakkında bilmeniz gereken teknik bilgilere biraz daha yakından bakalım.

Uzun Süreli Kullanım İçin İşlemci İşlemci yani bilgisayarınızın beyni, cihazınızı seçerken dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biridir.

Laptop satın alırken işlemcilerde U, MQ veya HQ gibi ibareler görürsünüz. Bu kısaltmalar güç tüketimi hakkında bilgi verir. Ayrıca i3, i5 gibi ifadeler de işlemcinin jenerasyonlarını belirtir.

İşlemci nesilleri açısından bakıldığında bu rakamlar ne kadar büyürse kullanım açısından o kadar keyifli ve kaliteli sonuçlar alınabilir. Özellikle eğitim ve EBA için tercih edilen cihazların en az i3 işlemcili olması tavsiye edilir. Ayrıca düşük güç kullanımı ile çalışan U ibareli işlemciler de kullanım amacınız doğrultusunda beklentilerinizi karşılayacaktır.

Hızlı ve Kesintisiz Performans İçin RAM RAM bilgisayarınızın geçici belleğini temsil eder. Kullandığınız program verilerine hızlı erişim sağlayabilmeniz için gerekli verilerin kısa süreli depolandığı hafızasıdır.

Bir eğitim videosu izlerken cihazınız internetten videoyu bu gecici belleğe yükler ve sizlere sunar. Eğer RAM yetersiz gelir ve hafıza dolarsa, internet hızınızdan bağımsız olarak içeriklerde donmalarla karşılaşırsınız.

Bu sebeple öğrenciler için RAM’in en az 4GB olması tavsiye edilir. Yeterli Ekran Büyüklüğü Öğretmenlerin görüntüleri ile paylaştıklarını daha net görebilmek ve rahat takip edebilmek için seçtiğiniz laptopların yeterli ekran büyüklüğüne sahip olmaları gerekir.

Laptop ekran boyutlarının en az 13 inç olmasında fayda var. Tabii tablet kullanmayı tercih ederseniz bu durum değişebiliyor. Elbette göz sağlığı için teknolojik cihaz ekranlarının belli bir uzaklıkta durmasının tavsiye edilmesi ve ekran küçüldükçe bu mesafenin yakınlaşması söz konusu olduğu için büyük ekranlı cihazlar kullanmak avantaj sağlıyor.

Ayrıca iyi bir kamera ve yeterli mikrofon kalitesinin de önemli olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Kaliteli ses çıkışı için satın almak üzere olduğunuz laptopun hoparlör markasını inceleyebilirsiniz.

Cihazınız Ne Kadar Akıllı? EBA için satın aldığınız laptoplarda incelemeniz gereken bir diğer nokta ise cihazınızın ne kadar akıllı olduğu. Smart TV’ler için uyumlu mu veya bir uygulama ya da HTML kablosu aracılığı ile televizyona bağlanabiliyor mu sorularının yanıtlarını pozitif olarak alabileceğiniz cihazları tercih etmeniz daha kaliteli ve uzun ömürlü bir kullanım asından sizlere avantaj sağlayacaktır.

Özellikle küçük ekranlı bir cihaz satın almayı düşünüyorsanız, televizyona ekran yansıtabilmek birçok açıdan size fayda sağlayacaktır.

Kaliteli Görüntü İçin Ekran ve Çözünürlük HD, Full HD ve Ultra HD ekranlı laptoplar içerisinden kaliteli bir görüntü elde edebilmek için yüksek çözünürlüklü cihazları tercih etmek gerekiyor.

Ancak görüntü kalitesi arttıkça fiyatların da arttığı göz önünde bulundurulduğunda, birçok özellikte olduğu gibi bunun için de sizin için yeterli olacak kadar ileri seviye olanını tercih etmeniz gerekiyor diyebiliriz. Siz de bu bilgiler ışığında aradığınız laptopu ÇiçekSepeti‘nde bulabilir, kesintisiz eğitim için bilgisayarınızı kolayca satın alabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu