British Shorthair Beslenme ve Bakımı

 British Shorthair Beslenme ve Bakımı

Son derecede sempatik ve akıllı bir kedi ırkı olan British Shorthair kedi ırkının beslenmesi ve bakımı bazı açılardan diğer kedilerden farklılık göstermektedir.

Size sunacağımız bakım önerileri ile kedinize en iyi şekilde bakabilir ve sağlıklı bir ömür sürmesine yardımcı olabilirsiniz. Şimdi gelin birlikte British Shorthair kedi ırkının beslenme ve bakım konuları üzerinde duralım.

British Shorthair Irkı Özellikleri

Genel olarak bu kedi ırkının özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Büyük Britanya kökenli bir kedi ırkıdır olup ismini de kökeninden almaktadır.
  • Hem dünyada hem de ülkemizde en çok sevilen kedi ırkları içerisinde yer almaktadır.
  • Gri renkli bir kürkü ve altın veya kehribar renkli gözleri vardır.
  • Oldukça sakin ve uysal mizaçlı kedilerdir.
  • Çocuklarla iyi geçindiği için çocuk sahibi ailelerin çocuklarıma zarar gelir mi korkusu yaşamadan sahiplenebileceği kedi ırklarıdır.
  • Daha önce hiç kedi sahiplenmemiş olan kişilerin ahi çok rahat bakabileceği bir kedi ırkı olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Aynı zamanda evde tek başına durmayı çok seven bu kediler mekanlarınızı karıştırmaz ya da zarar vermez. Son derecede kibar ve nazik bir kedi ırkıdır.
  • İnsanlarla ve evdeki diğer hayvanlarla çok iyi anlaşır. Köpeklerle bile anlaşan bu kedi ırkları bu sayede eve huzur ve neşe getirirler.
  • Kucakta oturmayı çok sevmese de sahibinin yanında olmayı çok sever. Bu nedenle evde olduğunuz zamanlarda ya yanınıza ya da sizi rahatça görebilecekleri alanlarda takılmayı tercih eden kedi ırklarıdır.
  • Yaramazlık ve gürültü yapmayan, etrafa zarar vermeyen Shorthair bu bakımdan tam bir şehir kedisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Bu kedi ırkının en ayırt edici özeliklerinden birisi de kaslı, iri bir vücuda sahip, oldukça güçlü bir cüsseye sahip olmasıdır.

British Shorthair fiyatları bu sekmeden bakabilirsiniz.

British Kedi Bakımı Zor Mu?

Kediler genelde çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan kendi temizliklerini kendileri yapabilen canlılardır. Kediler arasında British kedi ırkı kısa ve az dökülen tüyleri ile bakımı oldukça kolay bir kedi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aslında bu kedilerin tüylerinin dökülmemesinin nedeni esasında çok sık ve kısa bir tüy yapısına sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede tüyler tek kat şeklinde durmakta ve düğümlenmemektedir.

British Short Hair Bakımı Nasıl Yapılır?

Genel olarak bu kedi ırkının bakımının hiçbir zorluğu bulunmamaktadır. Aslında bu da bir bakıma bu kedi ırkının bu kadar çok tercih edilmesinde büyük pay sahibidir:

  • Tüyleri kısa olduğundan tüy bakımı oldukça kolaydır. Hastada bir kez fırçalamak yeterli olacaktır ki zaten bu kedi ırkının tüy dökme sorunu hemen hemen hiç yoktur. Bu bakımdan British kedi bakımı oldukça kolaydır.
  • Bu kedi ırkı aynı zamanda evde tek başına kalmaktan çok hoşlandığından işten geldiğinizde sizi yormayacaktır. Eşyalarınıza zarar vermeyecek ve yokluğunuzda size hayatı zindan etmeyecektir.
  • Kedinizin tırnak bakımı için kedinizin tırnaklarının uzamaya başladığı zamanlarda damarlarına denk gelmeyecek şekilde tırnaklarını kesebilirsiniz. Damarlarının bulunduğu bölgeyi kazara keserseniz bu bölgenin tedavisi için hemen veterinerinizle iletişime geçin!

British Short Hair Nasıl Beslenmeli?

Bazı markalar bu kedi ırkına özel mamalar üretmektedir. Bu mama türlerini tercih ederek kedinizin sağlığına destek olabilir ve tüy dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Bu kedi ırkının beslenmesiyle ilgili ön plana çıkan durumlardan birisi de kedinin yapısının iri ve kilo almaya yatkın olmasıdır.

Bu nedenle bu kedi ırkından bir kediniz varsa ya da bu kedi ırkından bir kedi sahiplenmek istiyorsanız British kedi beslenmesi bakımından porsiyon kontrolü sağlamanız çok önemlidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu