Tarih Dersi

 Tarih Dersi

İnsanlar dünü bilmeden geleceğe hazırlık yapamazlar. Bu konuda Mehmet Akif’in bir sözü bulunmaktadır:“Tarih tekerrürden ibarettir.” Bu söz tarih dersinin niçin önemsenmesi gerektiğini tam olarak anlatan bir sözdür.

milletlerin yaşadıkları şeyle belli aralıklarla yeniden yeniden yaşanmıştır. Bu sebeple tarihini çok iyi bilen ve bu yaşananlardan en iyi dersi alan milletler geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

Tarih dersi evrensel, toplumsal ve bireysel anlamda kazanımları olan bir derstir. Uygarlıkların anlatılması sırasında aslında uygarlığın tüm milletlerin katkısı ile ortaya çıktığını ve milletlerin birbirinden etkilendiği sonucuna ulaşılmaktadır.

Tarih dersinde insanlara dil, din, ırk ayırımının yapılmaması gerektiği anlatılmaktadır. Milli bilincin oluşmasında tarihin öğrenilmesinin çok büyük bir yeri vardır.

Tarih Dersinin Konuları Nelerdir?

Tarih dersi ilk olarak bir bilim dalı olarak anlatılmaktadır. Tarih biliminin önemi anlatılmaktadır. Sonrasında Türk tarihine giriş yapılıp İlk Türk Devletleri’nin kurulması ve medeniyetlerine geçiş yapılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyet’i kurulurken iletişim halinde olduğumuz ve günümüzde komşu olduğumuz devletlerin geçirmiş oldukları önemli olayların anlatılması ile dünya tarihine geçilir.

Milli mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile sonuçlanan başarılı dönemin anlatılması ve Atatürk anlatılır.

Tarih konuları Atatürk ilke ve inkılapları ile gençlere dünyanın en başarılı devlet adamının hayatı ile devam eder. Atatürk ilke ve inkılaplarının bu millete kazandırdıkları anlatılır.

Tarih Dersinin Hedefleri Nelerdir?

  • Geçmişte yaşamış olan uygarlıkların anlatılması ile bu milletler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamak,
  • Ülkemizin yaşamış olduğu demokrasileşme süreci hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamak
  • Milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemi üzerinde durmak,
  • Devletimizin kurulmasında ve bağımsızlığımızın kazanılmasında çok önemli bir yere sahip olan dünyanın büyük devlet adamlarından Atatürk’ü yeni neslin tanımasını ve anlamasını sağlamak,
  • Atatürk ilke ve inkılaplarını gençlere anlatarak bu doğrultuda ilerleme ve çağdaşlaşma sağlamak,

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu