Silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

 Silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

Merhabalar, bu konumuzda bilgisayarda, harici taşınabilir aygıtlardan silinmiş, kaybolmuş verileri, dosya, belge, müzik dosyası veya resimleri kurtarmak için sizlere ücretsiz olarak da destek alabileceğiniz veri kurtarma programı olan DOSYA KURTARMA PROGRAMI hakkında nasıl veri kurtarılır bunu anlatmaya çalışacağız.

Bilgisayar ile biraz bilgisi olan kullanıcılar dosyaların kayıt olduğu yerin sabit disk olduğunu bilmektedir. Bunun dışında dosyaları saklamak için kullanılan harici harddisk veya flash bellekler sayesinde verileri saklayabilmektedir. Başa gelebilecek en kötü şeyin verilerin kaybolması, dosyaların silinmesi olacaktır.

Silinen dosyaları kurtarmak için internet de birçok yazılımlar mevcuttur. Fakat bonlar istenilen sonuçları pek vermemektedir. Sizlere tavsiye edeceğimiz ücretsiz deneme sürümü de bulunan silinen dosyaları geri getirmek için kullandığımız data recovery olarak profesyonel hizmet sunan dosya kurtarma programı kullanabilirsiniz.

Yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarmak için silinen belgeleri çöp kutusu üzerinden geri getirebilirsiniz. Fakat çöp kutusunu boşaltınız yada çöp kutusuna gitmeden shift+delete tuşları ile kesin silinen dosyaları bu bahsettiğimiz veri kurtarma programı sayesinde silinenleri kurtarabilirsiniz. Bu konumuzda silinen dosyalar nasıl kurtarılır? Bunu sizlere resimli anlatımla destekleyeceğiz.

SİLİNEN DOSYALARI GERİ GETİRME

Silinmiş dosyaları geri getirmek için dışarıdan destek aldığınızda biraz maliyetli, tuzlu olabilmektedir. Fakat sizlere destek verebilen ücretsiz ve ücretli sürümleri sayesinde silinmiş tüm dosyaları kurtararak geri getirebilirsiniz.

Olası durumlar arasında bilgisayarın çökmesi, virüsler, yanlış formatlama nedeniyle dosyalarınız uçabilir bu program tam size göre artık tüm dosyalarınızı geri getirebilir, silinen dosyaları kurtarma için kullanabilirsiniz.

Bilgisayarımıza DOSYA KURTARMA PROGRAMI adresi üzerinden programı indiriyoruz. Bilgisayara veri kurtarma programı kuruyoruz ve aşağıdaki adımları izlemek suretiyle dosyaları geri getireceğiz.

Daha verimli ve profesyonel kullanım için programı satın alarak tüm özelliklerinden yararlanarak kullanıma açabilirsiniz.

Bir çok dilde desteği olan dosya kurtarma programı data recovery Wizard Professional yazılımını kullanmak için aşağıda adım adım takip edelim.

Yanlışla silinmiş dosyaları, raw olmuş disklerden veri kurtarma, virüslerden dolayı silinen dosyalar, OS Crash kurtarma, Kayıp bölümlerden veri kurtarma ve birçok yönüyle silinen dosyaları kurtarma işleminde kullanabileceğiz programdır.

Veri kurtarmak için programı çalıştırıyoruz silinen dosyalar hangi disk bölümünde ise üzerine gelerek faremiz ile işaretliyoruz ve “tara” butonu ile tarama işlemine başlıyoruz.

Taranan diskte iki türlü arama yapmaktayız. Bunlar şu şekilde gerçekleşmektedir. Derinlemesine tarama ve Hızlı tarama olarak silinen dosyaların, diskin kapasitene bağlı olarak tarama süresi değişmektedir. Bunun dışında aranacak dosyaları kategori şeklinde aramak daha da işi kolaylaştırmaktadır.

  • Grafikler ( resim dosyaları jpeg, gif, bmp,tif, png )
  • Ses ( mp3, mid, wav, ogg )
  • Belge ( doc, docx, txt, xls, xlsx, ppt, pdf, zip, xml )
  • Video ( mp4, mov, flv, wmv, avi, diğerleri )
  • E-posta
  • Diğer

Yukarıda bu alanları işaretlemek suretiyle silinen dosyaları nokta atışıyla bularak kurtarabilirsiniz. Kurtarmak istediğiniz dosya, dosyaları işaretliyoruz.

Kurtarmak istediğiniz farklı bir alanda boş bir klasör oluşturarak yada bir klasör içini seçerek kurtarma işlemini başlatıyoruz.

Böylece DOSYA KURTARMA PROGRAMI ile kolaylıkla basit şekilde verilerinizi geriye getirmiş oluyorsunuz. Oldukça başarılı kullanımı kolay olan bu program veri kurtarma 2018, 2019 yılları arasında başarılı programlar arasına girmiştir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu