Kedi Sahibi Olmanın Kanıtlanmış Bilimsel Faydaları

 Kedi Sahibi Olmanın Kanıtlanmış Bilimsel Faydaları

Kedi sahibi olmanın günümüzde hem çok kolay hem de popüler bir hal aldığını görüyoruz. Artık çoğu evde bir kedi mutlaka vardır. Yapılan çalışmalar ile kediler hayatımızı daha mutlu ve sağlıklı hale getirebileceğini gösteriyor. Kedilerin hayatınızı iyileştirdiğini zaten biliyorsunuz. İnternette sadece komikli kedi videosu izlemek bile insanlarda enerjiyi artırabileceğini ve olumlu duygular geliştirdiği görülmüştür. Bu nedenle evinizde bir kedinin varlığı sizin üzerinizde yarattığı etkilere şaşırmamak gerek.

 Peki, kedi sahiplenme olayının aslında birçok bilimsel faydası olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin, yapılan çok sayıda anket ve araştırma, kedi sahiplerinin köpek sahiplerinden daha akıllı ve daha eğitimli olma eğiliminde olduğunu göstermiştir. İşte kedi sahiplenme 8 bilimsel faydası nelerdir, gelin okumaya devam edelim…

Kediler Bizleri Yalnızlıktan Kurtarır En İyi Arkadaşımız Olurlar

Kediler ile iyi bir arkadaş olabilirsiniz. Kedi sahibi olan yalnız yaşayan insanların inzivaya çekilme oranlarının azaldığı görülmüştür. Kediniz ile sıkı bir sevgi bağı kurduysanız sizin onu önemsediğiniz kadar o da sizi önemseyecektir. Bu insanlarla olan iletişiminize de etki eder. Örneğin araştırmalar, kedi sahibi olan kişilerin olmayanlara göre sosyal duyarlılığının daha açık olduğunu ifade eder. Yine başka bir araştırma, kedileri evcil hayvan olarak besleyen çocukların arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurduğu görülür.

Kediler Kalp Krizi Riskini Azaltırlar

Araştırmalar, bir kedi sahiplenmenin stres seviyenizi düşüreceğine ve bunun da kardiyovasküler hastalık riskiniz üzerinde zincirleme bir etkiye sahip olacağını bulmuştur. Bir yavru kedi sahiplenme durumunda inme de dâhil olmak üzere çeşitli kalp hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 30 oranında azaltabilir.

Kedi Mırlaması Vücudumuzda Olumlu Etkilere Yol Açar

Nedir bu olumlu etkiler? Kedi mırlaması dünyadaki en rahatlatıcı seslerden biri kabul edilmiştir. Kediler mutlu ve rahat oldukları zaman hallerinden memnun olduklarını duyurmak için mırlarlar.

Kedileri İle Uyuyan İnsanlar Daha Dinç Uyandıkları Görülmüştür

İngiltere’de yapılan bir araştırma sonucunda insanların (özellikle kadınların) eşleri yerine kedileriyle uyumayı tercih ettiğini ve hatta bir kediyle, bir insan eşlerinden daha iyi uyuduklarını bildirdiler. Mayo Clinic Center for Sleep Medicine tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre insanların %41’i evcil hayvanları sayesinde daha iyi uyuduklarını belirtti. İnsanların sadece %20’si bir evcil hayvanla uyumanın uykularını bozduğunu söyledi.

Kediler Stres ve Kaygıyı Azaltır

Evinizdeki bir kedinin varlığı vücudunuzdaki stres ve kaygı seviyenizi düşüren sakinleştirici kimyasalların salınımını tetikleyebilir. Kediler çok az bakım gerektirmeleriyle bilinirler ve kısa sevgi dolu anlarınız ile genellikle hem sizi hem de kedinizi mutlu etmek için yeterlidir.

Sadece Kedi Videoları İzlemek Bile İyi Gelir

Indiana University Bloomington tarafından 7.000’den fazla kişi üzerinde yapılan bir araştırma yapılmıştır. İnternette kedi videoları izlemenin izleyicilerin enerjisini ve olumlu duygularını artırırken olumsuz duyguları azalttığını buldu. Görünüşe göre YouTube’da geçirilen onca saat size gerçekten iyi gelebilir.

 Kediler Depresyonla Savaşabilir

Bir kediye sahip olmanın hem zihinsel hem de fiziksel genel sağlığınız için son derece iyi olduğu ortaya çıktı. Birincisi: Ruh sağlığı. Mutluluğu artırma ve yalnızlık duygularını azaltma eğiliminde olduklarından, araştırmalar kedilerin klinik depresyonun bazı belirtilerin azaltılmasına yarar sağladığı görülmüştür.

Kediler Daha Uzun Yaşamanıza Yardımcı Olabilir

Tüm bu sağlık yararları ile kedi sahiplerinin hayatlarında kedi arkadaşları olmayanlardan daha uzun yaşamalarına şaşmamalı. Bu, bir kedi sever olmanın tüm avantajlarından yararlanmaya devam etmek için bolca zamanınız olduğu anlamına gelir.

Kediler Bağışıklığınızı Arttırır

Evde bir kedinin varlığı ile tüyüne maruz kalmak alerjenlere karşı direnci artırır, alerji ve astım riskini azaltır. Kedilerin sağladığı sakinleştirici varlık nedeniyle, kedi sahiplerinin kedi olmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları bilinmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu