SCOTTİSH FOLD NASIL BESLENMELİ?

 SCOTTİSH FOLD NASIL BESLENMELİ?

Bir Scottish Fold ırkı kedi sahiplenmek istiyorsanız, diğer kedilerden farklı ihtiyaçları olduğunu bilmelisiniz. Bu narin ve naif kediler farklı beslenme şekilleri ve ihtiyaçları olan canlılardır. Onlar için doğru seçimler yapmak ve doğru şekilde beslenmelerini sağlamak uzun ömürlü olmalarını sağlayacaktır.

Aksi halde yanlış beslenmeler sonucu fiziksel hassasiyetleri ortaya çıkar ve çeşitli hastalıklara neden olabilirsiniz. Scottish Fold fiyat seçenekleri aslında onların ne kadar naif ve ilgi bekleyen canlılar olduklarını belli etmektedir. Bu nedenle satılık Scottish Fold ilanlarına bakarken kedinizin hem bakımı hem de beslenmesi ile ilgilenmenizin ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız.

Scottish Fold Yavru Kedi Beslenmesi

Scottish Fold yavru kedilerin gün içerisinde sık sık beslenmesi önemlidir. Bu ihtiyaç yaş aldıklarında azalacak ve günde 2 öğün olarak sınırlandırılacaktır. Yavru kediler dilediği miktarda mamaya erişim sağlarsa, ihtiyaç duyduğu her an enerji depolayabilir. Bu şekilde serbest beslenen kedilerin tek seferde yeme eğilimi olmadığı için mide şişkinlikleri de görülmeyecektir. Kedinizin obez ya da aşırı kilo problemi yoksa serbest beslenmesinde herhangi bir problem yoktur. Scottish Fold yavru kedi sahiplenme  yaş mama ve ara sıra ödül maması ile beslenmesinde herhangi bir problem yoktur. Kedinizin süt, çikolata, üzüm, soğan, çiğ balık, çiğ et ve çiğ yumurta gibi besinler yemediğinden emin olmalısınız. Kedinizin yaşına uygun kitten mamalar edinebilirsiniz.

Scottish Fold Yetişkin Kedi Beslenmesi

Scottish Fold yetişkin kediler için mama seçimi yaparken içeriğinin protein açısından zengin ve karbonhidratı oldukça az kuru mamaları tercih etmeniz faydalı olacaktır. En kaliteli mamaları kullansanız da kuru mamaların içerisinde ki düşük su oranı zaman içerisinde kediniz için problem oluşturabilir. Bu nedenle kedinize sık sık olmasa da yaş mama vermeyi ihmal etmemelisiniz.

Yaş mama verdiğiniz gün, günlük öğününde ki kuru mama miktarını azaltmayı unutmamalısınız. Kedinize kuru mama yaş mama haricinde; et, ciğer, tavuk, yumurta, prebiyotik yoğurt ve peynir gibi gıdalar ile takviye sağlayabilirsiniz. Kedinizin ileriki dönemlerde obezite sorunu yaşamaması için verdiğiniz mamanın gramajını kontrolünü sağlamalısınız. Kedinizin ağırlığına göre mamanın gramajını da belirleyebilirsiniz.

 

Scottish Fold Kuru Mama Seçimi

Scottish Fold kediler genellikle cilt ve sindirim hassasiyeti yaşayan canlılardır. Bu nedenle kuru mama seçimi yaparken su tüketimlerini dengeleyecek bir seçenek bulmanız fayda sağlayacaktır. Mamanın protein bakımından aşırı yüklü olmaması da önemlidir.

Genellikle sağlıklı tahıllar ile hafifletilmiş kaliteli mamalar önerilmektedir. Aksi halde diğer kedilere kıyasla daha hassas olan böbrekleri kedinizin bedeni mama-su dengesini kurmaya çalışırken bir hayli yorulacaktır. Bu durum böbrek problemlerini de beraberinde getirebilir. Mama seçimi yaparken kedinizin, yaşı, kısırlaştırılması ve gelişim durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Scottish Fold kediniz için önerilen mamaların protein oranları;

  • Orijen Cat & Kitten: %40
  • N&D Tahılsız: %44
  • N&D Düşük Tahıllı: %36
  • Acana: %37

Orijen, Acana ve N&D aşırı protein alımını önlemek ve kilo kontrolünü sağlamak için önerilen mamalardan birkaçıdır. Mama seçerken içerisinde en az %30-40 oranında gerçek et olmasına dikkat edebilirsiniz. Scottish Fold kediniz için en kaliteli mamayı kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece kediniz hem sağlıkla büyüyecek hem de tüy dökümü büyük oranda azalacaktır.

 

Scottish Fold Yaş Mama Seçimi

Scottish Fold ırkı kediler vücutlarında nem içeriğine ihtiyaç duymaktadır. Sürekli kuru mama ile beslenen kediler vücutlarında ihtiyaç duyduğu nem oranını dengeleyemezler. Bu nedenle Scottish Fold kedinize haftada en 1-2 defa konserve bir yaş mama verebilirsiniz.

Böylece taze protein ile nem oranı da dengelenecektir. Jöleli yaş mamalar ya da püre konserve mamalar Scottish Fold kediniz için iyi bir seçim olacaktır. Soslu fileto konserve mamalar içerdikleri yüksek nem sebebiyle sindirim sistemini de dengelemektedir.

Scottish Fold Su Tüketimi

Her kedi gibi Scottish Fold ırkı kedilerde temiz ve taze su tüketmekten çok hoşlanırlar. Sağlıklı bir ömür sürmeleri için yeteri miktarda su tüketmeleri gerekir. Scottish Fold kedinize taze ve arınmış içme suyu sunmayı ihmal etmemelisiniz. Suyunu sık sık değiştirmelisiniz. Suyun temizliğinden ve tazeliğinden emin olmak adına su pınarları kullanabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu