BRİTİSH SHORTHAİR NASIL BESLENMELİ?

 BRİTİSH SHORTHAİR NASIL BESLENMELİ?

British Shorthair ırkı kediler, bakımı en kolay kedi ırklarından bir tanesidir. Bakım konusunda sahiplerini yormadıkları gibi kendi temizliklerini yapmayı da aksatmazlar. Fakat beslenme konusunda kedilere yardımcı olmak sahiplerinin sorumluluklarından biridir. Satılık British Shorthair kedilerinden kendinize bir dost edinmeyi seçtiyseniz, yavrunuzun yaşına göre nasıl beslenmesi gerektiğini de öğrenmelisiniz. British Shorthair fiyat seçenekleri kedinin yaşına göre de farklılık göstermektedir. Yavru British Shorthair kediler diğerlerinden daha pahalı olabilir. Kedinizin beslenme planına da yaşına ve cinsine göre belirlemelisiniz.

 

British Shorthair Dönemlerine Göre Mama Seçimi

Yeni sahiplendiğiniz British Shorthair kediniz için yeni bir mama arıyor olmanız olasıdır. İdeal bir mama bulsanız dahi bu mamayı ömür boyu kullanmak doğru değildir. Kedilerin yaşlarına uygun mamaları tüketmeleri önemlidir.

  • Yavru British Shorthair: British Shorthair yavru kediniz, bir yaşından küçük ise yavru kediler için özel üretilen mamaların kullanılması daha doğrudur. Çünkü yavru kedi mamalarının içeriği diğer mamalara göre farklılık göstermektedir. Özellikle protein, vitamin ve mineral bakımından daha zengindir. Bu nedenle de yavru kediler için daha besleyici özellik göstermektedir. Bu mamaların kullanılması yavru kedinizin daha sağlıklı ve doğru şekilde gelişimini tamamlamasını sağlayacaktır. İlerleyen yaşamında bu sağlık durumunu korumasına yardımcı olacaktır.
  • Yetişkin British Shorthair: Yetişkin kediniz olgunlaştığı dönemlerde gerekli bazı besleyici maddelere ihtiyaç duymaktadır. Yavru kedi maması tüketmesi ihtiyaç duyduğu maddeleri almasına engel olacaktır. Hareketli davranışları ve hızlı metabolizması sayesinde daha besleyici mamalar tüketmeleri normal karşılanmaktadır. Bu nedenle yetişkin kedinizi ne yavru ne de yaşlı kedi mamaları ile beslememelisiniz.
  • Yaşlı British Shorthair: Sahiplendiğiniz British Shorthair yaşlı olabilir ya da kendi kediniz yaşlandığında hangi mamayı yedireceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Yaşlı kedi mamaları da özel içerikler ile üretilmektedir. Yaşlı kedilerin birçoğu eklem ağrı problemleri yaşamaktadır. Bu nedenle yaşlı kedilerin kullandıkları mamalar bu sorunların hafifletilmesi doğrultusunda özel formüle edilmektedir. Yaşlı kediler daha az hareket ettikleri ve daha az kalori yaktıkları için yine bu mamaların protein ve karbonhidrat oranları diğer mamalara kıyasla daha kısıtlı tutulmaktadır.

 

British Shorthair Aşırı Beslenme

British Shorthair kedileri obeziteye genetik yatkınlık göstermektedir. Tembel ve aşırı hareketli olmayan bir ırk oldukları bilinmektedir. Bu nedenle yanlış beslenmeleri sonucu aşırı kilo almaları oldukça kolaydır. Kediniz kilo almaya başladıysa öğünlerini azaltmak ve egzersiz yapmaya teşvik etmek doğru olacaktır. Buna rağmen kilo almaya devam ediyorsa özel üretilen diyet kedi mamalarını kullanabilirsiniz.

British Shorthair Kediler İçin En İyi Kedi 5 Kedi Maması

  1. N&D Ocean Balık ve Portakallı Yetişkin Kedi Maması: İçeriğinde ki balık oranı sayesinde vitamin, mineral ve yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. British Shorthair ırkı için oldukça uygun görülmektedir. Kedinizin tüy ve deri sağlığını da desteklemektedir.

 

  1. Royal Canin British Shorthair Yavru Kedi Maması: British Shorthair ırkı kediler için özel olarak formüle edilen bir mama çeşididir. Özellikle yavru British Shorthair kedilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi hedeflenmiştir. Kas ve kemik gelişimini olumlu etkilemektedir.

 

  1. Hills İdeal Balance Tahılsız Tavuklu Yaşlı Kedi Maması: Yaşlı British Shorthair kedilerin kullanımı için uygun bir mamadır. Tahılsız içeriği sayesinde sağlıklı bir beslenme ile birlikte kilo kontrolü de sağlamaktadır. Özellikle tavuk seven yaşlı kedilerin severek yiyeceği bir mamadır.

 

  1. N&D Balkabaklı Geyik Etli ve Elmalı Yetişkin Kedi Maması: Geyik etinden üretildiği için gıda alerjisi bulunan kediler için uygundur. British Shorthair ırkı genellikle yemek ayrımı yapmaz. Fakat sindirim sorunu ya da iştahsızlık yaşıyorsa ilk denenmesi gereken mamalardan biridir.

 

  1. Orijen Red Tahılsız Sığır Etli Yavru/Yetişkin Kedi Maması: İçerisinde bulunan doğal ürünler ve yüksek et oranı sayesinde özellikle British Shorthair kedi sahiplenme kediler için dengeli beslenme seçeneği sunmaktadır. Koruyucu madde içermemesi de tercih edilme sebeplerinden bir diğeridir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu