BRİTİSH SHORTHAİR ÇOK TÜY DÖKER Mİ?

 BRİTİSH SHORTHAİR ÇOK TÜY DÖKER Mİ?

British Shorthair ırkı kedilerin de diğer tüm kediler gibi tüy bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Kedilerin tüylerinin canlı ve sağlıklı görünmesi, bakım ve temizlikleri ile mümkündür. Kedinizin tüy bakımını aksatmayarak sindirim sistemi problemleri yaşamasını da engelleyebilirsiniz.

Satılık British Shorthair ilanlarını incelerken sahipleneceğiniz kedinin tüy sağlığını da kontrol edebilirsiniz. British Shorthair fiyat seçenekleri kedilerin sağlık ve görünümlerine göre de farklılıklar göstermektedir.

 

British Shorthair Tüy Yapısı

British Shorthair kediler kısa, sık ve tek katmanlı tüylere sahiptir. Kısa tüyleri kuyruk kısımlarında daha da yoğunlaşmaktadır. Tek katlı tüylerde kırık oluşumuna pek fazla rastlanmaz.

Ayrıca tüylerinde sürekli yumak ve düğümler oluşmaz. Bu nedenle tüy bakımlarının her gün yapılmasına ihtiyaç duymazlar. Haftada bir ya da iki defa kedinizi taramanız yeterli olabilir. Sık bir tüy yapısı olduğu için kedinize dokunduğunuzda kadifemsi bir yumuşaklık hissedebilirsiniz.

British Shorthair Tüylerinin Taranması

British Shorthair ırkı kedilerin tüy yapıları sık ve kısadır. Kısa tüyler için üretilen tarakların kullanılması daha uygun olacaktır. Dökülen tüylerin taranması kedinizin rahatlamasına neden olacaktır. Çoğu zaman tüylerin birbirine dolandığı da görülmektedir.

Kedinizin taranma rutinini aksatmazsanız bu gibi sorunlar yaşamazsınız. Kedinizin tüylerini tararken, tüylerin uzadığı yöne doğru taramanız daha doğrudur. Böylece tüylerde oluşan dolanma ve benzeri sorunları kedinizin canını yakmadan çözmeniz mümkündür. Kedinizin yüz ve kafası için farklı uçlu ve daha dar taraklar tercih edebilirsiniz. Kedinizi tararken tarağı fazla bastırmamaya ve canını yakmamaya özen göstermelisiniz.

 

British Shorthair Tüylerinin Temizliği

  • Kedinizin tüylerini temizlemek için onu yıkamayı deneyebilirsiniz. British Shorthair kediler uysal karakterleri nedeniyle agresif tavırlar sergilemeden kısa sürede yıkanmaya alışabilirler.
  • British Shorthair yavru bir kediyi yıkamak onun üşütmesine ve hasta olmasına neden olabilir. Yeterince büyümesini beklemeniz iyi olacaktır.
  • Kedinizi yıkarken yüz kısmına şampuan gelmediğinden emin olmalısınız. Onun için özel üretilen kedi şampuanlarından kullanmalısınız. İnsanların kullandığı şampuanlar kedinizin cilt sağlığı için tehlikeli olabilir. Kedinizin doğru ürünler kullanılarak yıkanması hem sağlık problemleri yaşamaması için hem de temizliği için önemlidir.
  • Kedinizin tüylerini şampuan yardımıyla köpürtmelisiniz. Ardından ılık su ile tüm vücudunu durulayıp havlu ila sarabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin tüyleri sıcak ya da soğuk sudan dolayı zarar görmeyecektir.
  • Kedinizi yıkadıktan sonra tüylerini açmak için tarak kullanabilirsiniz. Şampuan sayesinde kedinizin tüyleri yumuşayacaktır. Bu nedenle yıkandıktan sonra tüylerinin taranması daha etkili sonuçlar vermektedir.

 

British Shorthair Tüy Temizliğinin Önemi

Her kedide olduğu gibi British Shorthair ırkı kedilerin tüy temizliği ve bakımı onun temel ihtiyaçlarından biridir. Sağlıklı bir görünüme sahip olmaları için tüy bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Tüylerinin temizliğini ve bakımını ihmal etmemeniz önemlidir.

Tüy temizliğini sağlamak için kediler için özel üretilen kedi şampuanları kullanabilirsiniz. Kedi şampuanlarını kedinizin tüy özelliklerine ve cinsine göre seçebilirsiniz. Kedinizin özelliklerini dikkate alarak şampuan seçimi yapmanız kedinizin bakımında daha etkili sonuçlar elde etmenize neden olacaktır. Düzenli tüy bakımı yapılan kediler birçok ciddi hastalıktan uzak kalma ihtimaline sahiptir. Dökülen tüylerin fırça yardımıyla temizlenmesi, kedinizin cilt sağlığını korumasında etkilidir.

British Shorthair Aşırı Tüy Dökmesinin Nedenleri

  • Kediniz çeşitli sağlık sorunları sebebiyle aşırı tüy döküyor olabilir. Alerji ve parazitler tüy dökülmesini arttırmaktadır.
  • Düşük kaliteli mama kullanımı kedilerin fazla tüy dökmesine neden olmaktadır. Yüksek kaliteli mamaları tercih ederek kedinizin dengeli beslenmesini sağlamalısınız.
  • Her kedi gibi British Shorthair kediler mevsim geçişlerinde tüy dökmektedir. Kedinizi bu dönemlerde sık sık tarayarak tüy dökmesini azaltabilirsiniz.
  • Yaşlı bir British Shorthair kedi sahiplenme diğer kediler gibi kendini temizleyemez. Bu nedenle tüylerinin daha fazla dökülmesi normaldir. Kedinize yardımcı olmak için düzenli aralıklarla taramayı ihmal etmemelisiniz.
  • Kediler hamilelik dönemlerinde hormonal değişiklikler yaşayarak aşırı tüy dökebilirler. Yavrularını emzirmek için hazırlanmaları karın bölgesindeki tüylerin dökülmesine neden olmaktadır. Emzirme dönemi sona erdiğinde tüy dökülmesi de azalacaktır.
  • Kediler gergin, korkmuş ya da stres altındayken daha fazla tüy dökerler. Kedinizin güvende hissetmesini sağlayarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu