Scottish Fold Kucağa Nasıl Alıştırılır?

 Scottish Fold Kucağa Nasıl Alıştırılır?

En sık sorulan sorulardan biri, isteksiz bir Scottish Fold kedisini kucağa alıştırmanın mümkün olup olmadığıdır. Birçok kişi, kedisinin kucağında kıvrılarak uyumasını hayal eder.

Kedilerin kucağı sevip sevmemesi genetik olabilir. Aynı zamanda sevecen bir anne tarafından büyütülen kedilerin de kucağı sevdiği bilinmektedir.

Satılık Scottish Fold ilanlarında yavru bir kedi sahiplenmeye karar verirseniz kucağa alıştırmanız daha kısa sürecektir.
Satılık Scottish Fold ilanlarına bakarken onların ne kadar sevecen ve uysal olduğunu görürsünüz. Bu nedenle onlara kucak eğitimi vermeyi düşünebilirsiniz. Tüm çabalarınıza rağmen kediniz kucağınızda durmayı sevmiyorsa onu uzaktan sevmeye alışmalısınız. Kediler istemedikleri davranışları yapmaya zorlanmaktan hoşlanmaz. Özgürlüklerine düşkün olmaları kucakta durmayı sevmemelerinin de bir diğer nedenidir.

Scottish Fold Kediler Nasıl Tutulur?

Scottish Fold kedinizin kucağa alınmayı isteyip istememesi önemlidir. Kediler bazı zamanlarda kucağa alınmak istemeyebilir. Kedinizin ruh halini anlayabilmeniz gerekir.

Satılık Scottish Fold kedi ilanlarına bakarken kedinizin vücut dilini inceleyebilir ve bağ kurup kuramayacağınızı anlayabilirsiniz. Kedilerinde tıpkı insanlar gibi yalnız kalmaya ihtiyacı olabilir. Kediniz sizden saklanıyorsa dikkat istemediğini ve ilgi sevmediğini anlayabilirsiniz. Kediniz ilgi aradığı zaman bunu mutlaka belli edecektir.

Kedinizin miyavlaması, mırıldanması ve bacaklarınıza sürtünmesi sosyalleşmek istedikleri anlamına gelir. Özellikle kedinizin size sürtünmesi, size bağlanma isteğinden kaynaklanmaktadır. Kediniz size yaklaşarak sizden sevgi ve ilgi beklediğini göstermektedir. Kediniz korkmuş ya da kırgın göründüğü zaman, onu kaldırmaya çalışmanız sert tavırlar ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Scottish Fold Kedileri Kucağa Nasıl Alınır?

  • Kedinizin ağırlığını destekleyerek onu tutmak önemlidir. Kedinizin dinlenmesi için kolunuzu gövdesine dayamalısınız. Kedinizin poposunu dirseğinizin iç kısmına getirebilirsiniz. Böylece ön patileri elinizin üzerinde durur. Kedinizin kucağınızda rahat olduğunu düşünüyorsanız farklı yöntemler de deneyebilirsiniz.
  • Kedinizi kucağınıza aldığınızda onu evcilleştirmelisiniz. Bir kolunuzla kedinizi tutarken diğer kolunuzla tüylerini okşayabilirsiniz. Bu şekilde kediniz rahatlar ve kucağınızdan inmek istemez. Kedinizle sakin bir ses tonu kullanarak konuşmalısınız. Oldukça rahatlayan kediniz kucağınızda uyuyakabilir.
  • Otururken ya da televizyon izlerken kedinizi kucağınıza almak isteyebilirsiniz. Bu kararı kedinizin vermesi daha doğru olur. Kedinizin kucağınıza kıvrılabilir ya da bacaklarınızın arasına yerleşerek yatabilir.
  • Çocuğunuz kedinizi kucağına aldığında kedinizin memnun olmadığını görürseniz kısa süre içerisinde müdahale etmelisiniz. Aksi halde kediniz çocuğunuzu istemeden de olsa tırmalayabilir.

Scottish Fold Kucağa Almak İçin Eğitmek

  • Kediniz için sakin bir ortam oluşturup, size gelmesine izin verebilirsiniz.
  • Bu ortamın ikiniz içinde rahat olması önemlidir. Kedinizin peşinde koşmamalısınız. Aksi halde kediniz her zaman kaçar ve size yabancılaşır.
  • Gitmek isteyen kedinize her zaman gitmesi için izin vermelisiniz.
  • Kedinizle aradaki bağı güçlendirmek için onu her zaman ödüllendirmelisiniz. Kucağınızda duran Scottish Fold kedinize ödül verdiğinizde, olumlu ilişkilendirmeler yapar.
  • Kedinizin yanında rahat olmalısınız. Kediniz kucağınıza oturduğu zaman aferin kızıma gibi kelimeleri tekrarlayabilirsiniz.
  • Kediniz kucağınızdayken onu hoşuna gittiği şekilde sevebilirsiniz.
  • Kediniz kucağınızda yatarken pozitif beden dili kullanmaya özen göstermelisiniz. ,
  • Kızgınken ve mutsuzken kedinizi kucağınıza almamalısınız.
  • Kedinizin gözlerine uzun süre bakmamalısınız. Kediniz bu durumu tehdit olarak anlayabilir.

 

Yavru Scottish Fold Kedisini Doğru Şekilde Tutmak

  • Kedilerin sosyalleşmesi için 12 haftalık olmaları gerekir. 12 haftadan sonra bir kediyi kucağınızda tutmak için eğitmek zor olur. Bu nedenle kedinizin doğduktan sonraki ilk haftalarında, kucakta durmayı öğretmeniz iyi olacaktır. Yavru kedileri severken dikkatli olmalısınız. Aksi halde anneleri yavrularını reddedebilir.
  • Yavru Scottish Fold kedinizi göğsü ve başını destekleyerek tutmalısınız. Kedinizi çok küçükken günde birkaç defa tutup bırakarak alışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Anne kedinin yavrularını nasıl tuttuğunu gözlemlemelisiniz. Kedinizin strese girmesini önlemeli ve ona karşı nazik olmalısınız.
  • Yavru kedinizi gün içerisinde birçok kez tutmak, alışmasını ve size bağlanmasını sağlar. Kısa süre içinde size karşı olan sevgi güçlenir. Kedinizin ellerinizle sert ve ısırarak oynamasına izin vermemelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu