Maltese Terrier Irkı Köpekler Nelerden Hoşlanır?

 Maltese Terrier Irkı Köpekler Nelerden Hoşlanır?

Maltese Terrier ırkı köpekler cana yakın ve sevecendir. Çevresine pozitif enerji yayar ve kısa süre içerisinde kendilerine hayran bırakır.

Satılık Maltese Terrier ırkı köpeklere bakarken, onların bazı gereksinimleri haricinde sadece sevgi görmek istediklerini bilmelisiniz. Köpeklerin sahipleri tarafından bir bebeğe bakar gibi bakılması gerekir.

Satılık Maltese Terrier ilanlarına bakarken köpeğinize yeteri kadar ilgi ve sevgi vereceğenize emin olmalısınız. Köpeklerin temel ihtiyaçlarının karşılamak onlar için yeterli değildir. Onları mutlu edecek ve sevginizi belli edecek davranışlar göstermelisiniz.

Köpekler hareketli canlılardır. Onların mutlu olması için yeterince hareket edebilmeleri önemlidir. Sağlıklı köpeklerin yorgun köpekler olduğu bilinmektedir. Hareket halinde olmaları hem fiziksel hem de mental rahatsızlıklar için faydalıdır.

Köpeklerin Mutlu Olduğu Şeyler Nelerdir?

  • Eğlenceli ve Uzun Gezintiler

Köpeğinizle yaptığınız geziler, onları hem fiziksel hem de mental bakımdan rahatlatır. Köpeğinizin gezilerden sıkılmaması için rotalarını zaman zaman değiştirebilirsiniz. Köpeğinizin yeni yerler görmesi onu mutlu eder.

  • Lezzetli Yiyecekler

Köpeklerin temel besin ihtiyaçlarının karşılaması ve sağlıklı şekilde hayatına devam etmesi gerekir. Köpeğinizin damak zevkine uygun lezzetli ve taze yiyecekler sunabilirsiniz.

  • Sevgi ve Sosyalleşme

Köpekler yalnızlığı sevmeyen ve kalabalığa alışık canlılardır. Yalnız kalmak onları strese sokabilir. Köpeğinizi yalnız bıraktığınız zamanlarda telafi etmek için onlarla bol bol ilgilenmelisiniz.

  • Güzel Sözler ve Ödüller

Köpeğinizle aranızdaki sadakat ve sevgi bağını güçlendirmek adına, köpeğinize güzel sözler söylemelisiniz. Köpeğinizin hoşuna giden mamalar ile onu ödüllendirebilirsiniz. Bu davranışlar köpeğinizin iyi hissetmesini sağlar ve size olan güvenini artırır.

  • Rutin Bakımlar

Köpeğinizin tüy, tırnak, diş ve kulak bakımlarını yaptırmalısınız. Sağlıklı köpekler mutlu köpeklerdir.

Köpeğinizin Sizi Sevdiğini Belli Eden Hareketleri

 

Satılık Maltese Terrier ırkı bir köpek sahiplendiğinizde, sizi sevip sevmediğini de merak edebilirsiniz. Bunu anlayabileceğiniz birkaç hareket vardır;

  • Köpeklerin uzun süre göz teması kurması, karşısındaki insanı sevdiğini ve güvendiğini belli eder. Göz teması kurmak eğitim sürecinde de fayda sağlar. Köpeklerin göz teması kurduğunda mutluluk hormonu salgıladıkları bilinmektedir. Bu nedenle köpeğinizle sık sık göz teması kurmayı ihmal etmeyin.
  • Köpeğinizin size yaslanması ve ağırlığını size vermesi de sevgisinin bir göstergesidir. Köpekler bağ kurdukları insanlarla temas etmeyi sever.
  • Köpeğinizin yatak odanızda uyuma isteği, sizden uzak kalmak istememesi nedeniyle ortaya çıkar. Köpeğiniz odanızdan çıkmıyor ve sizden uzak kalamıyor ise size son derece bağlı olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Siz eve geldiğinizde sizi karşılayan ve heyecanlanan köpeğiniz sizi mutlaka seviyordur.

 

Köpeklerin Hoşlanmadığı 4 Davranış

  • Uykusunda rahatsız etmek: Köpeğinizi uyandırmanız gerekse bile yumuşak ve yavaş hareket etmelisiniz. Onu uyandırmak için konuşabilir ya da şefkatle dokunabilirsiniz. Köpekler ani bir dokunuş nedeniyle korkabilir.
  • Uzun süre yalnız bırakmak: Uzun süre yalnız kalan köpek, ayrılma kaygısı nedeniyle aşırı havlama, çiğneme ya da evin içinde idrar yapma gibi davranışlarda bulunabilir. Köpeğinizi yalnız bırakmak gerginliğe ve strese yol açabilir.
  • Aynı davranış içi farklı tepkiler vermek: Köpeğiniz için kurallar koymanız önemlidir. Fakat bu kurallara bağlı kalmanız da gerekir. Köpeğinizin bir davranışını önce onaylayıp daha sonra azalarmanız doğru değildir. Bu durum köpeğinizin kafasını karıştırır ve strese girmesine neden olur.
  • Sabırsızlık: Köpekler mobilyaları ya da terliklerinizi çiğnemekten hoşlanır. Etrafı koklar, çimleri eşeler ve yüksek sesle havlayabilir. Bu davranışlar köpeklerin doğaları gereği oldukça normaldir. Sahiplerinin pahalı eşyaları hasardan koruma ya da temizlik gibi kavramları anlayamaz. Köpeğinizin bu davranışları için sabırlı olmanız gerekir.

 

Köpeklerle Oynayabileceğiniz Oyunlar

  • Saklambaç: Köpeğinizin göremediği bir alana saklanarak, ismini söyleyin. Köpeğiniz sizi bulduğunda heyecanınızı yansıtın. Köpeğinizin sizi kokunuz sayesinde bulmaya çalışır.
  • Baloncuk Yakalama: Çıkardığınız balonları yakalamaya çalışmak köpeğinizin oldukça hoşuna gider.
  • Hazine Oyunu: Köpeğiniz oturduktan sonra bir ödül maması kullanarak hazine oyunu oynayabilirsiniz. Köpeğinizin mamayı alması için komutlar verip ardından mamayı saklayın. Köpeğiniz mamasını bulduğu zaman tekrar aynı oyunu oynamak isteyecektir.
  • Suda Yüzmek: Özellikle sıcak aylarda köpeğinizle denize ya da havuza gidip yüzebilirsiniz. Köpeğiniz denizde top oyunları oynayarak enerjisini atabilir.
  • İpli Top: Ucunda ip olan toplar ile köpeğinizle oyun oynayabilirsiniz. Topların ipi yere değmeyecek şekilde yükselterek oynamasını sağlayın.
  • Engel Atlama: Çeşitli boylardaki çıtaları engel olarak kullanabilirsiniz. Köpeğinizin engelleri aşmaya çalışması eğlenmesini sağlayacaktır.
  • Yakalama Oyunu: Köpeğinizle yakalamaç oynayabilirsiniz. Onu ‘’kaç hadi’’ gibi komutlar vererek kovalayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu