Maltese Terrier Irkı Köpeklerde Egzersiz

 Maltese Terrier Irkı Köpeklerde Egzersiz

Maltese Terrier ırkı köpekleri yaş, sağlık, kondisyon ve egzersiz durumuna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Yetişkin bir Maltese Terrier köpeği günlük 20 dakika yürüyüş yapabilir.

Yavru Maltese Terrier köpekleri ise dayanıklılığını kazanana kadar günlük 5 dakika yürüyüş yapabilir. Böylece egzersiz ihtiyacı kolayca giderilir. 10 yaşına gelen Maltese Terrier köpeklerinin ise günde 10 dakika kadar yürüyüş yapması yeterlidir.
 Yavru Maltese Terrier köpekleri ev içinde aktif olur ve sürekli oyun oynarlar. Bu şekilde enerjilerini atan yavru Maltese Terrier köpeklerinin yürüyüşe ihtiyacı olmayabilir. Yavru köpeklerin dışarıda kontrol edilmesi zor olabilir. Fakat köpeğiniz evde yeterince aktif değilse onu yürüyüşe alıştırmanız iyi bir fikirdir.

Maltese Terrier İçin Egzersiz Neden Önemli

Maltese Terrier gibi küçük ırk köpeklerinde büyük ırk köpekler gibi düzenli egzersize ihtiyacı vardır. Küçük vücutlarında bulunan kasların korunması için egzersiz gerekir. Aynı zamanda sağlıklı bir ömür sürmeleri için de egzersiz yapmaları önerilir. Düzenli egzersiz yapmak Maltese Terrier köpeklerine çeşitli faydalar sağlamaktadır. Bunlardan bazıları ise;

  • Kas kütlesini korur.
  • Kemikleri daha güçlü olur.
  • Kan dolaşımı, bağışıklık sistemi ve kalbi güçlenir.
  • Doğru beslenmeleri sağlanır.
  • Yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşir.
  • Köpeğinizin koklama yetisi gelişir. Dışarıda egzersiz yaparken yeni kokular keşfeder ve içgüdüleri tatmin olur.
  • Mental olarak iyi hisseder ve mutlu olur.
  • Köpeğinizde görülen aşırı havlama, huzursuzluk ve zıplama gibi olumsuz durumlar azalır.

 Maltese Terrier ile Dışarıya Çıkmak

Maltese Terrier gibi küçük ırk köpekleri gezdirmenin gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz. Küçük ırk köpeklerin de fiziksel aktiviteye ve gezmeye ihtiyacı olur. Büyük ırk köpekler gibi yorucu ve sık geziler olmasa da arada hava almaları onların fiziksel ve mental sağlığına katkı sağlar.

Köpekleri dört duvar arasında bırakmak iyi değildir. Köpeklerin sürekli evde olması onları olumsuz etkileyebilir. Hiperaktivite ve davranış bozuklukları hareketsiz yaşam tarzının sonuçlarıdır. Maltese Terrier ırkı köpeklerin günlük egzersiz gereksinimleri yoktur.

Egzersiz ihtiyaçlarını belli eden en net belirti obezitedir. Köpeğinizi haftada en az 2-3 defa yürüyüşe çıkarmanız kilo kontrolü için çözüm olabilir. Köpeğinizi gezdirirken büyük ırklara kıyasla daha çabuk yorulacaklarını unutmamalısınız.

Maltese Terrier Egzersizleri İçin Etkinlikler

Maltese Terrier ırkı köpeklerin egzersiz ihtiyacını karşılamak için yürüyüş dışında da aktivitelere başvurabilirsiniz. Özellikle evinizdeki oyuncakları egzersizler için kullanabilirsiniz. Oyuncaklar sayesinde köpeğinizin hareketliliği artar.

  • Getir oyunu, klasik bir köpek oyunudur. Bu oyun sayesinde Maltese Terrier hem hareket eder hem de sahibi ile arasındaki bağ güçlenir.
  • İç mekan oyunlarından birisi de bulmaca oyunudur. Kış aylarında evde kalan köpeklerin egzersizleri aksatmaması için faydalı bir oyundur. Bir kıyafetin ya da oyuncağın saklanmasıyla oynanır.

Köpeğinizin düzenli egzersiz rutinlerini aksatırsanız, çeşitli sorunlar ile karşılaşabilrsiniz;

  • Hipertansiyon
  • Can sıkıntısı
  • Kireçlenme
  • Ayrılma kaygısı
  • Kilo alımı
  • Kötü seviyede kan akışı

Köpeğinizin düzenli egzersiz yapması sağlıklı bir hayat sürmesi için önemlidir.

Maltese Terrier Yürüyüşleri Sever mi?

Köpeklerin neden gezmeye ve dışarı çıkmaya düşkün oldukları merak edilir. Her köpek sahibi onların kontrolsüz hareketlerinin nedenini bilmek ister. Köpeklerin en güçlü duyuları burunlarıdır. Her kokuyu ayırt edebilirler.

Koku seçiciliği sayesinde dışarıda gezerken çevreyi tanımak için burunlarını kullanırlar. Daha önce oradan geçen bir kedi ya da köpeğin kokusu köpeğinizi cezbeder. Koku takibi her köpek için bir alışkanlık değildir.

Maltese Terrier köpekleri binanın etrafında top kovalayıp yürüyüşler yaparak egzersiz ihtiyacını giderebilir. Maltese Terrier ırkı köpekler ortalama bir enerjiye sahiptir. Gün içinde yaptığınız kısa süreli yürüyüşler köpeğinizin enerjisini atmak için yeterli olur. Köpeğinizin yeterli düzeyde egzersiz yapması sağlıklı kalması için de oldukça önemlidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu