Scottish Fold Kedinizin Cildinin Sağlıklı Olması İçin Ne Yapmalısınız?

 Scottish Fold Kedinizin Cildinin Sağlıklı Olması İçin Ne Yapmalısınız?

 Kedilerde zaman zaman çeşitli cilt sorunları görülebilir. Satılık Scottish Fold kedinizin cildinin kuru, kepekli ve mat görünmesi genellikle önemli bir sorun gibi görünmese de aslında yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Kaşıntı ve kaşıntı nedeniyle ortaya çıkan tahriş ve yaralar, zamanla iltihaplanarak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bu nedenle satılık Scottish Fold kedinizin cilt sağlığını iyileştirecek önerileri göz önünde bulundurmalısınız.

Canlı ve parlak tüylere sahip kediler her zaman daha ilgi çekicidir. Scottish Fold kedileri görsel güzellikleri ile aslında sağlıklı bir vücuda sahip olduğunu da belli etmektedir. Bu sebeple kedinizin tüylerindeki problemlerin sağlıkları içinde endişe verici olduğunu bilmelisiniz. Kedinizin sağlıklı beslenmesi ve düzenli bakımı cildi için önemlidir.

Scottish Fold Kedilerde Cilt Problemlerini Anlamak

Satılık Scottish Fold kedinizin cilt problemleri olduğunu anlamak için yeteri kadar bilgiye sahip olmanız önemlidir. Kepekli, mat ve kuru bir cilt görünümü, altta yatan sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Özellikle iltihaplanma ve kızarıklık gibi durumlar daha ciddi sorunların belirtisidir. Kedinizin cildinde meydana gelen sorunları anlamanızı sağlayacak bazı belirtiler şu şekildedir;

  • Tüylerinin dökülmesi, kelleşmesi ve normalden daha fazla tüy dökmesi ● Kedinizin kaşındığı için kendini devamlı tımar etmesi
  • Kedinizi taradığınızda cildinde pullanma, kırmızılık ve uyuz gibi noktalar olması ● Tüylerinin arasında pire ve kene gibi parazitler olması

Kedinizin kısa sürede iyileşmesi için vakit kaybetmeden harekete geçmelisiniz. Tedavinin ardından veteriner hekiminizin tavsiyelerini uygulayarak kısa süre içerisinde kedinizin tüy ve cilt sağlığındaki olumlu etkileri görürsünüz.

Scottish Fold Kedilerde Tam ve Dengeli Beslenme

★ Kedinize mama seçerken bilinçli ve seçici olmalısınız.

★ Kedinizin yaş, kilo ve diğer özel ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli mama seçimleri yapmalısınız.

★ Mama seçiminin yanında mamanın kullanımı konusunda da bilgili ve bilinçli olmanız önemlidir.

★ Kedinizin mamasını uygun koşullarda sakladığınızdan emin olmalısınız. Aksi halde mama bozulabilir, bayatlayabilir ya da besin değeri düşebilir.

★ Mama kullanımı konusunda veteriner hekiminize danışarak kuru ya da yaş mama kullanmayı tercih edebilirsiniz. Uzmanlar iki çeşidin karıştırılarak kullanımını desteklemektedir.

★ Protein ile birlikte esansiyel yağ asitleri bakımından zengin beslenmek, kedinizin tüy ve cildini iyileştirmeye yardımcı olur.

★ Kedinizin tüylerinin ana yapı taşı keratindir. Keratin üretimi için yüksek kaliteli protein içeren diyetlerin uygulanması gerekir. Bu sayende kedinizin cildinin esnek ve yumuşak kalması sağlanır.

Scottish Fold Kedilerde Düzenli Bakım

Sağlıklı bir cilt için, bakım alışkanlıkları önemlidir. Kedinizin sağlıklı beslenmesinin yanı sıra, iyi bir bakıma ihtiyaç duyduğunu unutmamalısınız. Ancak bu şekilde cildinin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kedinizin tüyleri kirli veya yağlı ise, parazitler, alerjiler ve altta yatan başka sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Kedinizin düzenli bakımını sağlamak, cildi iyileştirdiği gibi kaşıntısını da önler. Kedinizin sık sık taramak, kiri ve gevşek tüyleri

temizleyen sebum üretimini arttırır. Kedinizin vücut ısısının soğuması üzerinde etkilidir. Çünkü kediler, köpekler gibi terlemez ve düzenli bakım sayesinde serin kalması sağlanabilir. Kedinizi tararken strese girmemesine dikkat etmelisiniz.

İstemediği zaman onu taramak için zorlamayın. Aksi halde her seferinde bunun kötü bir deneyim olduğunu hatırlar ve size taramanız için izin vermez. Onun yerine kedinizi ödüllendirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede kediniz kısa sürede onu taramanıza alışır.

Scottish Fold Kedilerde Takviye Kullanımı

❖ Balık yağı, cildin ürettiği doğal yağların yerini alır ve omega-3 yağ asidi kaynağı olarak bilinir. Scottish Fold kedinizin iltihaplarını yatıştırmaya yardımcı olur ve alerjiler için de oldukça faydalıdır.

❖ Kedinizin sağlıklı doku büyümesini sağlamak ve parlak tüy oluşumunu desteklemek amacıyla biotin takviyesi almasını sağlayabilirsiniz.

❖ E vitamini doğal antioksidanlardır ve cilt hücrelerinin korunmasına yardım eder. Cilt hücrelerine zarar veren serbest radikallerin uzaklaştırılması için E vitamini kullanarak kedinizin cilt sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.

❖ B1 vitamini kullanarak kedinizin karbonhidrat metabolizmasına yardımcı olabilirsiniz. B1 vitaminleri sinir uyarımını destekler ve büyümesine yardımcı olur. Kediler için sıklıkla kullanılan, suda çözünen temel vitaminlerden biridir.

❖ Vücudun oksijen kullanımına yardım etmesi, protein ve karbonhidratların parçalanması için riboflavin tüketimi önemlidir. Kedinizin genel sağlığı için olumlu etkileri bulunan etkili bir vitamindir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu