Sakinleştirici Spreyler Kullanmak British Shorthair Kediler İçin Etkili midir?

 Sakinleştirici Spreyler Kullanmak British Shorthair Kediler İçin Etkili midir?

Kediler davranış bozukluğu kaynaklı agresif ve saldırgan hareketler gösterebilir. Bu durumu önlemek için kullanılan kedi sakinleştirici ürün ve spreyler, pek çok kedi sahibi tarafından tercih edilmektedir. Kedilerin davranışlarını kontrol altına almak için spreylerin son derece etkili olduğunu bilmelisiniz.

British Shorthair fiyat bakımından yüksek olmasının bir nedeni de, diğer kedilere kıyasla daha sakin ve uslu olmalarıdır. Bu nedenle apartman hayatı yaşayan ve çocuklu ailelerin ilk tercihi olmaktadır. Fakat sakin karakter yapıları
British Shorthair fiyat aralığını yükseltse de, her kedinin az da olsa inatçı bir yapıya sahip olduğunu bilmelisiniz. Bu inatçılık zaman zaman sizi ve komşularınızı problemli durumların içine sokabilir. Bu gibi problemleri önlemek için kedi sakinleştirici spreyleri kullanmaya yönelebilirsiniz.

British Shorthair Kedilerde Feliway Spreyi Kullanımı

 British Shorthair fiyat farklılıkları, kedilerin stresli bir yapıya sahip olup olmamasına göre değişebilir. Bir kedinin ne zaman ve ne için stresli olacağını tahmin etmek güç olabilir. Feliway, stres nedeniyle ortaya çıkan davranış problemlerini ve sağlık sorunlarını çözmek için kullanılır.

Feliway sprey, herhangi bir nedenden huzursuz olan kedinizin sakinleşmesi için kullanılmaktadır. Sakinleştirici ürünler kızgınlığa giren kedinizin idrar püskürtme davranışı, yabancı bir kediye gösterdiği saldırganlık ya da veteriner hekiminize giderken girdiği stresi ortadan kaldırabilir. Spreyi kedinizin sıklıkla zaman geçirdiği alanlara sıkabilirsiniz.

Böylece belli nedenlerden gerginlik yaşayan kediniz aldığı koku sayesinde sakinleşebilir. Kızgınlığa giren kediler evin farklı noktalarını kokuları ile işaretlemek ister. İşaretledikleri alana sprey sıkarak bu davranışı önleyebilirsiniz. Ayrıca spreyin koltuk ve mobilyalara sıkılması da tırmalama davranışının engellenmesi için fayda sağlar.

 British Shorthair Kediler İçin Kullanılan Sakinleştirici Ürünler

  • Catnip içeren sakinleştirici spreyler, kedinizin davranışlarını kontrol etmek amacıyla kullanabileceğiniz başka bir sprey çeşididir. İçerisindeki kedi otu kökü ve yağı, kedilerin sakinleşmesi üzerinde etki gösterir. Kediniz bu kokuları aldığı zaman sakinleşir ve davranışları kontrol altında tutulabilir. Fakat bu spreylerin etkisi kediler arasında farklılık gösterebilir. Genel anlamda kedilerde sakinlik ve mutluluk sağladığı bilinmektedir. Bazı kediler catnip kokusu aldığı zaman heyecanlanır. Bu anlamda spreyleri kedinizin oyun ihtiyacını karşılamak için de kullanabilirsiniz. Böylece evdeki eşyaların tırmalanması gibi davranışları da azaltmış olursunuz. Catnip spreyler, iki kedinin tanışma sürecinde de rahatsızlıkla kullanılabilir. Bir kedinin başka bir kediyi kabul etmesi ve aynı evde yaşaması oldukça stresli bir durumdur. Catnip spreylerin sakinleştirici etkisi, bu sürecin daha kolay ve sorunsuz geçmesine katkı sağlar.
  • Kedilerin sakinleşmesinde kullanılan bir diğer ürün ise, Ecopure- no stress spreyidir. Kedinizde gelişen stres ve buna bağlı oluşan davranış bozuklukların giderilmesi için tercih edilebilir. Ecopure no-stress spreyi, kedinizin taşıma çantasına, oyun alanlarına, yatağına ve vakit geçirdiği ortamlara sıkarak kullanabilirsiniz. Bu spreylerin kedilerin üzerine doğrudan sıkılmaması önemlidir. Aynı zamanda 3 aydan daha küçük olan yavru kediler için kullanılması sakıncalı olabilir.

British Shorthair Kedinizin Hangi Davranışları Sonucu Sprey Kullanabilirsiniz?

Ev ortamında yaşayan kedilerin rahatsız olduğu durumlar belirgindir. Kedinizin gösterdiği davranışlarının sebebini anlayarak spreylerin kullanımı hakkında bilinçli hale gelebilirsiniz.

  • Ev ortamında yapılan değişiklikler kedinizin davranışlarını olumsuz etkiler. Kediler bu değişiklikleri iyi karşılamaz ve strese girebilir. Bu dönemde kedilerin kafası karışır ve sonuç olarak davranış farklılıkları görülür. Sakinleştirici spreyler kullanarak onun değişimlere daha kolay adapte olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Başka bir kedinin ya da evcil hayvanın varlığı, rekabet duygusunu ortaya çıkarabilir. Bu durumda evdeki eşyalara sakinleştirici spreyler sıkmak saldırganlığı en aza indirebilir.
  • Kedinizle çıktığınız seyahat sonrası eve döndüğünüzde, kediniz ev ortamını yabancı bulabilir. Bu durumda kedinizde stres ve korku kaynaklı davranış bozukluğu görülebilir. Evin odalarına sprey sıkmanız, kedinizin rahatlamasını sağlar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu