British Shorthair Kedilerde Tasma Kullanımının Önemi

 <strong>British Shorthair Kedilerde Tasma Kullanımının Önemi</strong>

Kediler, evden çıkmaması gereken ve evde yaşamaktan memnun olan canlılar olarak düşünülür. Fakat bazı kedi sahipleri kedilerin de köpekler gibi dışarı çıkması ve özgürlüğünü tatması gerektiği düşüncesindedir. Kediler için dışarısı ne kadar tehlikeli görünse de çeşitli tedbirlerin alınması halinde güvenli duruma getirilebilir. Bu önlemlerin en başında ise kedi tasmaları gelir.

British Shorthair fiyat ve özelliklerine göre farklılık gösteren kedilerdir. Bazıları oldukça tembel iken bazıları bitmeyen bir enerji ile tüm gün evin içinde hareket halinde olabilir.

Fakat aşırı derece hareketsiz olan kedilerin bir süre sonra çeşitli hastalıklar ile karşılaşma olasılığını bilmelisiniz. British Shorthair fiyat çeşitliliği kedilerin karakter özelliklerine göre de belirlenir.

British Shorthair Kediler Tasma Kullanabilir Mi?

Kedilerin de köpekler gibi gün içinde sahip olduğu enerjiyi tüketmesi gerektiğini bilmelisiniz. Ancak bu sayede beslenme ve uyku düzenleri oturur. Aynı zamanda fiziksel ve zihinsel olarak da daha sağlıklı olabilirler. British Shorthair fiyat ve bakım koşulları anlamında sahiplerini zorlayabilir.

Fakat kedinizin sadece evde geçirdiği zaman onları depresyona sürükleyebilir. Bu durumu çok geçmeden bir çözüm bulmak için kedinizin ev dışında da vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Dışarısı kediniz için son derece tehlikeli görünebilir.

Bu tehlikeler özellikle arabalar, hayvanlar ve bazı insanlar olabilir. Aynı zamanda daha önce hiç dışarı çıkmayan kediniz ilk seferinde aşırı heyecanlı olabilir. Bu heyecan fevri davranmasına ve tehlikelere daha açık olmasına neden olabilir. Bu durumda kedinizin sağlığı ve güvenliği için tasma kullanmanız oldukça faydalı olacaktır.

British Shorthair Kedilerde Tasmanın Önemi

Kedinizin güvenliğini sağlamak için tasma kullanmanız oldukça önemlidir. Dışarıdaki tehlikelerden korunması için en mantıklı yöntem kedinizi tasma kullanımına alıştırmaktır. Aksi halde kedinizin başı boş ve yalnız şekilde sokaklarda dolaşması çok tehlikelidir.

Kediniz bir anlık heyecan ile yolun ortasına atlayıp bir araba ile burun buruna gelebilir. Ya da sokakta ki diğer hayvanlar kediniz üzerinde baskı kurarak ona zarar verebilir.

Tasma kullanmanız halinde kedinizin sürekli yanında olarak hem onun enerjisini atmasına hem de tehlikelerden korunmasına yardımcı olabilir. Kedi tasmaları sadece estetik bir görüntü ya da birlikte gezmeniz dışında herhangi bir kaybolma durumunda da oldukça faydalı olabilir. Kaybolma durumunda tasmanın üzerinde yazan bir adres ya da telefon numarası ona kavuşmanıza yardım edebilir.

British Shorthair Kedi İçin Tasma Seçimi

  • Kediniz için tasma seçerken önceliğiniz onun can güvenliğini sağlamaktır. Tasmanın hem dayanıklı hem de esnek olmasında fayda vardır. Herhangi bir sıkışma ya da takılma durumunda hemen çözülebilmesi önemlidir. Çıkıntılı ya da köşeli şekilde tasarlanan ve sert maddelerden üretilen tasmalar, kediniz için rahatsızlık verici olabilir. Bu nedenle tasma seçiminde güvenlik kadar kedinizin konforunu düşünmeyi de ihmal etmemelisiniz.
  • Kedinize estetik bir tarz yaratmak için renkli ve desenli tasmalar almak isteyebilirsiniz. Fakat bu tasmalar kedinizin tüylerine boya bırakabilir. Bu durum son derece rahatsız edicidir. Kedinize tasma seçerken üretildiği malzemenin kalitesini ve özelliklerini dikkatlice incelemelisiniz.
  • Kedinize alacağınız tasmanın, kedinizin boyutuna uygun olarak seçilmesi gerekir. Büyük ya da küçük gelen tasmalar kedinizin rahatsız olmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Küçük gelen bir tasma kedinizin zor nefes almasına ve hatta boğulmasına yol açabilir.

Kedi Tasması Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kediler, evdeki dar alanlardan geçme konusunda istekli ve bir o kadar da becerikli canlılardır. Fakat bu alanları tasmaları nedeniyle takılıp geçemediğinde hem tasmaya alışmaları uzun sürer hem de özgürlüğünü kısıtladığı düşüncesiyle ondan kurtulmak ister.

Kedilerin tasmaya alışması ilk başlarda zorlayıcı olabilir. Yavru British Shorthair kedilerin tasmaya, yetişkinlere göre daha kolay alışacağını bilmelisiniz. Ayrıca kedinizin tasmaya alışması için ödül sistemini kullanmayı da unutmamalısınız. Ödül sistemi zorlayıcı görünen birçok alışkanlığı kazanmaları için en ideal ve etkili yöntemdir.

  • Kedinizin boynuna tam oturacak uygun büyüklükte bir tasma seçmelisiniz.
  • Seçtiğiniz tasmanın üzerine kedi otu sürerek kedinizin ilgisini çekmeye çalışın.
  • Kedinizin tasmasını günde birkaç defa takıp çıkarın.
  • Tasmayı her taktığınızda kedinize bir ödül maması verin.

Bir süre sonra kedinizin tasmaya alıştığını görebilirsiniz. Böylece hem kedinizin güvenliğini sağlayıp hem de onunla uzun gezintilere çıkabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu