Scottish Fold Kedilerin Özel İhtiyaçları

 Scottish Fold Kedilerin Özel İhtiyaçları

Eğer Scottish Fold cinsi bir kediyi sahiplenmeyi düşünüyorsanız ya da bu cins bir kediniz varsa onun özel ihtiyaçlarını karşılamanız gerekecektir.

Mutasyonlu bir kedi türü olduğundan bu sevimli kediler pek çok hastalığa yakalanma riski çok yüksek olan bir türdür. Ancak kediniz için doğru Scottish Fold bakım önerileri ile onun bu hastalıklara yakalanma riskini azaltabilirsiniz.

Scottish Kedi Bakımı Zor Mu?

Bu sorunun cevabı bakım konusundaki beklentilerinize göre değişim gösterecektir. Aslında bakımı kolaydır; çünkü çok akıllı ve uysal bir kedidir. Size ve eşyalarınıza zarar vermez, evinizle uyum içerisinde yaşar.

Ancak mutasyonlu bir ırk olduğu için bakımı bazı açılardan zordur ve emek ister. Ancak bu bakım da zannedildiği kadar zor bir bakım değildir.

Scottish Kedi Bakımı Konusunda Öneriler

Aşağıda Scottish fold bakımı konusunda sizlere tavsiyelerimizi sunduk:

  1. Kum Seçimine Dikkat Edin

Bu kedi ırkının iri patileri, kıvrık kulakları ve kısa burun kanalı olduğundan kum seçimi konusunda hassas davranmanız gerekecektir.

Çok fazla toz barındırmayan bir kum seçmeniz kedinizin kumunu eşelerken burun kanalına kaçmasının ve iri patilerinin arasında birikme olması durumunun önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Yine bu toz parçacıkları kedinizin burun kanallarından kulağına geçebileceğinden kum seçiminizi doğru yapmanız çok önemlidir.

  1. Kulak Bakımına Özen Gösterin

Bu kedi ırkında bize son derecede sempatik gelen o kıvrık kulaklar aslında osteokondrodisplazi adı verilen bir eklem ve kemik hastalığı. Kedinizde görülen Scottish fold hastalığı nedeniyle kedinizin kulakları kıvrık bir görünümde olmaktadır.

Genelde ne yapılırsa yapılsın bu rahatsızlığın gelişiminin durdurulamayacağı ve tedavi edilemeyeceğine yönelik düşünceler vardır. Oysaki bu rahatsızlık gerekli önlemlerle seyri yavaşlatılabilen ve ilerlediğinde dahi kedinizin ağrı çekmeden yaşamaya devam edebileceği bir rahatsızlıktır.

Eğer kedinizi sahiplenir sahiplenmez tedaviye başlarsanız kedinizin hayatı boyunca bu rahatsızlıktan etkilenmeden yaşamını sürmesini sağlayabilirsiniz.

Osteokondrodisplazi hastalığı için veterinerinizin önerdiği bir glukosamin takviyesi kullanın. Bu takviye kedinizin bu rahatsızlığa yakalanmadan yaşamasını sağlayabilecek bir takviyedir.

Yine veteriner hekiminiz uygum görürse MSM ve kondriotin içeren takviyelerle bu rahatsızlığın tedbir ve tedavisini gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Kediniz İçin Doğru Tarak Seçimi Yapın

Bu ırk kedilerin tüyleri kırılmaya çok müsaittir. Bu nedenle kedinizin tüyleri için Scottish fold kedi bakımı yaparken nazik ve hassas özellikte bir tarak seçmeniz çok önemlidir.

Yumuşak bir şekilde kedinizin tüylerini taramalısınız. Aşırı sivri uçlu taraklar ile bastırarak tarama yapmanız kedinizin tüylerinin kırılması ve cildinin zarar görmesine yol açacaktır.

  1. Doğru Mama ve Su Kabı Tercih Edin

Bu kedi ırkının fiziksel özellikleri yemek yeme ve su içme faaliyetleri için özel kaplara ihtiyaç duymasına yol açmaktadır. Bunun nedeni kedinizin iri kafa yapısıyla birlikte yanaklarının yana doğru genişlemesi standart mama kaplarıyla sorun yaşamasına neden olmaktadır.

Kediniz için tercih edebileceğiniz en iyi mama ve su kapları geniş ve derinliği az olan kaplar olmalıdır. Aksi takdirde kediniz iyi beslenemeyecek ve hastalanabilecektir; yine kediniz bu nedenle çöpleri de karıştırmak zorunda kalabilecektir.

Sizlere sunduğumuz bu 4 Scottish Fold öneri ve bakım tavsiyeleri ile kedinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz. Kedinizin mutasyonla doğması onun hastalanmak ve acı çekmek zorunda olduğu anlamına gelmemektedir.

Onun yaşam koşullarını ve çevresini iyileştirmek sizin elinizdedir. Onun için yapacağınız veteriner onaylı besin takviyesi, doğru mama ve su kabı seçimi, hassas tarak tercihi ve kum seçimi minik dostunuzun yaşam kalitesini kat ve kat yükseltecektir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu