Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

 Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde bir kediyle hayatınızı paylaşacak olmanızın verdiği mutlulukla kedi sahiplenme konusuyla ilgili pek çok konuyu göz ardı edebilirsiniz.

Bu durumların önüne geçmek ve kedi sahiplenirken mantıklı hareket etmeniz için kedi sahiplenirken dikkat etmeniz gereken konulara değindik. Yazımızı okuyarak kedi sahiplenme süreci öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Kedi Seçiminde Dikkat Edilecek Konular

Eğer kedi sahiplenmek istiyorsanız öncelikli olarak sahipleneceğiniz kediyle ilgili olarak dikkat etmeniz gereken pek çok farklı konu vardır. Bu konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tekir kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz yoksa cins kedi mi? Bu soruya dürüstçe cevap vererek severek bakacağınız kedinizi bulabilirsiniz. Cins kedi beslemeyi tercih etseniz de zamanında sahiplenilmiş ancak daha sonra sokağa atılmış cins kediler de olduğundan sokaktan bir can kurtarma fırsatını elde edebilirsiniz.
  • Yine kedi sahiplenme öncesi dikkat etmeniz gereken bir diğer konu kedinizin yaşıdır. Yavru mu yoksa yetişkin kedi mi bakmak istediğinize karar vermeniz gerekecektir.
  • Kedinizi evde mi yoksa dışarıda mı bakacağınıza da karar vermeniz gereklidir. Genelde kediler ev ortamında daha uzun ömürlü olsalar da geniş bahçeli bir evde dışarı çıkıp enerjisini doyasıya atan kediniz de son derecede mutlu olacaktır.

Kedi Sahiplenme Sürecinde Yapılması Gerekenler

Kedinizi seçtiniz ve sahiplenme sürecine mi girdiniz o zaman dikkat etmeniz gereken konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sahiplenmeyi düşündüğünüz kedi hakkında detaylı bilgi edinin.
  • Kedinin aşı takvimini takip edin. Eğer kedinin bir sağlık sorunu, iç ve dış parazit sorunu varsa kediyi eve götürmeden tedavi ettirin.
  • Sahiplenmeyi düşündüğünüz kediyi sahiplenmeden önce fiziksel olarak görüşün. Aranızda duygusal bir bağ oluşup oluşmadığını gözlemleyin.
  • Son olarak kedi sahiplenme süreci sırasında kedinin önceki sahibi varsa ondan kedinin karakteri ve alışkanlıkları hakkında bilgi isteyin. Böylelikle sahiplenmeyi düşündüğünüz kediyi daha detaylı tanıyabilirsiniz. Aynı zamanda yeni mekana girince şoka uğrayacak kedinin sevdiği alışkanlıkları ona sunarak eve daha kısa sürede adapte olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Sahiplenme Sürecinde Evi Hazırlama

Kedinizi alıp eve getirmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Evinizi kediniz için en ideal konuma getirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Kedinize özel ve güvenli bir alan sunun. Kum ve mama kapları, diğer malzemeleri ve oyuncakları için yeterli alan açın.
  2. Evinizi iyice temizleyin ve kedinize zarar verebilecek nesneleri ortadan kaldırın.
  3. Eğer çocuğunuz varsa onunla kediye saygı duyması gerektiği hakkında konuşun ve asla kediyle çocuğunuzu gözetiminiz dışında baş başa bırakmayın.
  4. Kediniz için oyuncaklar tedarik edin.
  5. Evinizin yakınında bir veteriner bulun. Çünkü acil durumlarda bildiğiniz, güvenilir bir veterinere yetişmeniz çok önemlidir.

Kedi Sahiplenirken Gereken Malzemeler Nelerdir?

Evinizi hazırladıktan sonra kedi sahiplenmek için gerekenler listenizdeki malzemeleri tedarik etmelisiniz. Kedi sahiplenirken ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kedi maması
  • Kum temizleme küreği
  • Oyuncaklar
  • Kedi taşıma çantası
  • Kedi kumu
  • Mama ve su kabı
  • Kedi kum kabı

Bazen insanlar kediler için tırmalama çubukları ya da kedi yatağı alsalar da ilk aşamada bu ürünler zaruri değildir. Çoğu zaman kediler bu yatakları hiç kullanmadıklarından sizin için boş bir masraf olabilmektedir.

Bu nedenle kedinizi ilk başta gözlemleyip daha sonra hareket etmenizi öneririz.

Bugün yazımızda sizlerle kedi sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durduk.

Tavsiyelerimize uyarak hem ev halkını hem evinizi kediniz için hazırlayabilir ve onun kısa bir adaptasyon sürecinin ardından evi benimsemesini sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu