Scottish Fold Beslenme ve Bakımı

 Scottish Fold Beslenme ve Bakımı

Eğer Scottish fold cinsi bir kedi sahiplenmek istiyorsanız ya da kedinizi sahiplendiniz ama onunla nasıl ilgilenmeniz gerektiği konusunda bilgi almak istiyorsanız sizleri bilgilendirecek bir içerik hazırladık.

Hadi şimdi gelin sizinle özel bir beslenme ve bakım isteyen Scottish fold cinsi kedinize en iyi şekilde bakmanızı sağlayacak ipuçlarımızı paylaşalım. Satılık scottish fold ilanlarını buradan bulabilirsiniz.

Scottish Kedi Maması

Scottish cinsi bir kediniz varsa kedinizin beslenmesi için özel takviyeler ve mineraller içeren Scottish kedi maması kullanmanızı öneririz.

Scottish kediler pek çok kedinin aksine çok özel ve hassas bir tüy yapısına sahiptirler.

Doğru mama seçimi kedinizin hem genel sağlığını koruyacak hem de tüy dökülmelerinin önüne geçerek kedinizin tüylerinin parlamasını sağlayacaktır.

Scottish Kedi Beslerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedinizin en iyi şekilde beslenebilmesi için uygulayabileceğiniz birkaç tüyo ile onun sağlıklı ve mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. İşte kediniz için beslenme önerileri:

  • Öncelikle bu kedi ırkı sindirim ve cilt hassasiyeti yaşadığından su tüketimi ile besin tüketimi dengeli olmalıdır.
  • Mamanın protein bakımından çok yoğun olmayan, sağlıklı tahılla desteklenmiş kaliteli bir mama olması gerekir. Çünkü bu kedi ırkının böbrekleri son derecede hassastır ve yoğun protein tüketimi kedinizin böbreklerini yorar.
  • Yaş mama kedinizin bedeninin nem ihtiyacının karşılanmasına destek olacaktır. Bu nedenle kedinize hafta bir iki kez sağlıklı bir yaş mama vermenizi öneririz.
  • Kedinizin böbrekleri hassas olduğu için su tüketimi onun sağlığı bakımından çok önemlidir. Bu nedenle sağlıklı bir Scottish beslenme planı uygulanmalıdır. Her daim temiz, arınmış içme suyu kullanılmalıdır.
  • Kedinizin kafası büyük olduğundan çok derin ve küçük mama kaseleri kullanmayın. Geniş ve alçak kaseler kullanmaya özen gösterin.

Scottish Kedi Bakımında Dikkat Edilecekler

Beslenmenin ardından kediniz için yapacağınız en önemli şey kedinizin bakımını doğru şekilde, özenle yapmanız olacaktır.

Mutasyonlu bir ırk olduklarından bu kedi ırkları normal kedilerden biraz daha fazla bakım isterler. Ancak çok uysal ve sakin mizaçlı oldukları için, bakımını yapmak bu kedi sahipleri için hiç problem olmamaktadır.

Şimdi gelin, birlikte Scottish kedi bakımı üzerine tavsiyelerde bulunalım:

  • Bu kedi ırkının bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey kulak bakımıdır.
  • Kulak yapıları eğri ve içe doğru kapalı olduklarından kulaklarının düzenli olarak açılıp temizlenmesi gerekecektir. Aksi takdirde havasızlık ve nemlilik sonucu bakteriler üremeye başlayacak ve uyuz, mantar, enfeksiyon gibi pek çok rahatsızlık kedinizde görülebilecektir.
  • Bu kedilerin bakımıyla ilgili olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da kedinizin böbrek sağlığı olacaktır. Böbrek yetmezliği ve kronik böbrek rahatsızlıkları yaşamaya daha meyilli bir ırk olduklarından Scottish kedilerin tuzsuz, ideal proteinli gıdalarla beslenmesi ve bol su tüketmesi gerekmektedir.
  • Kedinizin tüyleri ve cildi çok hassastır. Bu nedenle kedinizi tararken yumuşak hareketlerle taramanızı öneririz. Böylelikle tüyleri kırılmayacak ve cildinde çizikler oluşmayacaktır.
  • Yine Scottish fold bakımı konusunda en çok dikkat etmeniz gereken şey kedinizin burun sağlığıdır. Burun kanalları cinsleri itibariyle oldukça kısa olan bu kedi ırkının çok tozlu bölgelerde dolaşmaması gerekmektedir. Bu nedenle kedinizin kumunu tozmayan ürünlerden seçin ve evinizi temiz tutmaya özen gösterin.
  • Kedinizin kulak kıvrılması ağrılara neden olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için veterinerinizin tavsiyesi ile ek besin tüketimi şart olacaktır. Bunun için kedinizi sık sık kontrole götürmeyi ihmal etmeyin.

Sizlere sunduğumuz bu beslenme ve bakım önerileri ile Scottish sahiplenme konusunda hiçbir sorun yaşamadan, onun sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu