Scottish Fold Sahiplenme

 Scottish Fold Sahiplenme

Kıvrık kulakları, masum ve sevimli bakışları ile Scottish fold kediler pek çok kişinin kalbini fethetmektedir.

Bu sevimli ve tatlı dostlarımızı çok beğeniyor ve birini sahiplenerek ona sıcak ve sevgi dolu bir yuva mı sunmak istiyorsunuz?

Kedinizi sahiplenirken dikkat etmeniz gerekenler, Scottish fold sahiplenme yolları ve sahiplenme sürecinde sizi bekleyenler hakkında detaylı bir yazı hazırladık.

Eğer oturduğunuz yerde scottish fold istanbul ise buradan ilanlara bakabilirsiniz.

Scottish Fold Sahiplenmeli Miyim?

İster Scottish, ister British Shorthair, ister İran kedisi olsun her cinsten kediyi sahiplenmeden önce kendinize bu soruyu sormanız gerekmektedir. Bir kediyi sahiplenmek büyük bir sorumluluktur.

Hele ki besleyeceğiniz kedi genetik bir mutasyon sonucu elde edilmişse (ki çoğu cins kedi böyle elde edilmektedir.) bu soruyu kendinize iki kez sormanız gerekir.

Eğer Scottish kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız aşağıdaki bakım ve özeni gösterip gösteremeyeceğiniz konusunda kendinizi sorgulamanızda fayda vardır:

  1. Kedinizin Kulak Bakımını Yapabilecek Misiniz?

Scottish kediler çok tatlı ve sevimli de olsalar, genetik bir mutasyon nedeniyle kıvrık kulaklara sahiptir.

Bu bir eklem ve kemik hastalığı nedeniyle gerçekleşmektedir ve bu rahatsızlığın tedavi sürecinde kedinize destek olmanız ve ihtiyacı olan takviye ürünleri almanız gerekecektir.

Yine kulaklarını açarak içerisini havalandırmanız ve temizlemeniz gerekecektir.

  1. Kediyi Sahiplenecek Maddi Gücünüz Var Mı?

Bu kediler sıklıkla ilanlar üzerinden ücretli sahiplendirilmektedir. Bazen sokağa bırakılan bu cins kediler olsa da böyle bir kediye denk gelme ihtimaliniz çok yüksek değildir.

Cins kedilerin ücretleri değişken olmakla birlikte ilan sahipleriyle iletişime geçerek genel bir fiyat aralığı çıkarabilirsiniz. Böylelikle kediyi sahiplenecek maddi gücünüzün olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

  1. Özel Beslenme ve Bakımı Sunabilecek Misiniz?

Genel olarak Scottish fold beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken bir kedidir. Özel ve dengeli tahıl-protein karışımı mamalarla beslenmesi deri ve sindirim sorunları yaşadığı için çok önemlidir.

Onun istediği beslenme ve bakımı sunacak maddi gücünüzün ve zamanınızın olup olmadığını düşünmenizde fayda vardır.

  1. Hazır Mısınız?

Son adımda kendinize bu kediyi sahiplenmeye hazır olup olmadığınızı sorun. Eğer aileniz varsa onlara danışın ve evinizin durumunu gözden geçirin.

Bu sevimlilik abidesi, tatlı dostlarımız her ne kadar bakımları ile sizi biraz zorlasa da sevgi dolu kalpleri ve ilgisi ile bakımını hiç yüksünmemenizi sağlayacaktır.

Scottish Kedi Nasıl Sahiplenilir?

Eğer Scottish kedi sahiplenmek istiyorsanız deneyebileceğiniz 3 farklı yol vardır:

  • Sokaktan bu cins bir kediye rastlayabilir ya da sokakta bulduğu hayvanı ücretsiz sahiplendiren birisiyle iletişime geçebilirsiniz.
  • Tanıdık, komşu ve arkadaş çevrenizde bu cins kedisini ya da yavrularını sahiplendirmek isteyen birisi varsa bu kişilere ulaşabilirsiniz.
  • Son olarak internette bu cins ve diğer cins kedi ilanlarını paylaşan kişilere ulaşabilirsiniz. Civarınızda ya da size yakın yaşayan bir kişiden kedinizi kolaylıkla sahiplenebilirsiniz.

Scottish Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeli?

Eğer bu cins bir kediyi sahiplenecekseniz sahiplenme sürecinde dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle nasıl bir kedi sahiplenmek istediğinize karar verin. Kedinizin yetişkin mi yoksa yavru mu olmasını istiyorsunuz? Erkek mi yoksa dişi kedi mi sahipleneceksiniz? Kedinizin kısırlaştırılmış olmasını istiyor musunuz? Bu sorulara yanıt vererek kriterlerinize uyan kedilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
  • Kediyi sahiplenmeden önce mutlaka görün ve kontrol edin. Bir sağlık problemi var mı yoksa sahipleneceğiniz kedi gerçekten safkan mı yoksa melez mi bu şekilde anlayabilirsiniz.
  • Bağ kurup kuramadığınızı sorgulayın. Sahiplenme aşamasında Scottish kedi ilanları gördüğünüzde çok beğendiğiniz bir kediyle yüz yüze görüştüğünüzde bağ kuramayabilirsiniz. Bu faktörün bilincinde olarak mutlaka yüz yüze görüştüğünüzde bağ kurup kuramadığınızı tartın.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu