SCOTTİSH FOLD BAKIMI NASIL YAPILIR?

 SCOTTİSH FOLD BAKIMI NASIL YAPILIR?

Scottish Fold ırkı kediler yumuşak tüyleri ve sevimli yüz ifadeleri ile Dünya üzerinde en sevilen kedi ırklarından biri olmaktadır. Onların çekici ve güzel olmasını sağlayan özellikleri aynı zamanda en hassas yanlarını da oluşturmaktadır. Bu nedenle onlara özen göstermek ve özel bakım şartlarını sağlamak önemlidir. Aksi halde çeşitli sağlık sorunları yaşamaları kaçınılmazdır.

Scottish Fold Kulak Temizliği

Scottish Fold ırkı kedilerin kulak temizliği en önemli bakım aşamalarından biridir. Scottish Fold kedilerin kulak yapılarının farklılığı, sürekli ve dikkatli bakımı gerektirmektedir. Scottish Fold ırkı kedilerin kulak salgıları diğer kedilere kıyasla daha fazladır.

Kıvrık kulakları hava alamadığı gibi kulak kanalları da bakteriler için oldukça cazip hale gelmektedir. Böylece kısa sürede enfeksiyon oluşması muhtemeldir. Kedinizin kulak bakımını düzenli bir şekilde sağlayarak enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

  • Nemli bir bez kullanarak kedinizin kulaklarını temizleyebilirsiniz.
  • Mağazalardan satın alacağınız bir kulak temizleme solüsyonu ile kulak temizliğini sağlayabilirsiniz.
  • Kedinizin kulaklarını bir veteriner hekim aracılığıyla temizletebilirsiniz. Böylece kedinizin kulağını temizlerken herhangi bir hasar verme ihtimaliniz bulunmamış olur.

Scottish Fold Tüy Bakımı

Scottish Fold kedinizin tüy bakımı için tüy yapısına uygun bir kedi fırçası almalısınız. Kediniz kısa tüylüyse kış uçlara sahip ve çift yönlü bir tarak dinebilirsiniz. Yumuşak ve tel uçlu olabilir.

Uzun tüylüyse furminatör gibi metal taraklar kullanabilirsiniz. Telli fırçalar uzun tüylü kediler için daha sağlıklı olacaktır. Kedinizin tüylerini çıkış yönüne doğru ve yukarıdan aşağıya doğru fırçalamak kürk güzelliğini ortaya çıkartacaktır.

Shottish Fold ırkı kedilerin tüyleri fazla bakım gerektirmemektir. Bu nedenle haftada 1 ya da 2 defa taranması yeterlidir. Fakat uzun tüylere sahip Scottish Fold Longhair kedilerin daha sık fırçalanması uygun olacaktır.

Satılık Scottish Fold kediler arasından tercih yaparken uzun tüylü mü yoksa kısa tüylü mü olduğunu sorgulamalısınız. Scottish Fold fiyat seçenekleri bu bakımdan da farklılıklar gösterebilmektedir. Kedinizin tüylerini fırçaladığınızda kan dolaşımı artacak ve masaj etkisi yaşayacaktır. Bu nedenle taramayı kedinizin rutinine ne kadar çok katarsanız o kadar çok faydasını görürsünüz.

Scottish Fold Göz Bakımı

Scottish Fold ırkı kedilerde göz yaşı akıntısı sebebiyle göz altı tüylerinde renk değişimleri gözlenebilir. Nemli bir pamuk kullanarak hergün rutin olarak kedinizin göz çevresini silerek temizleyebilirsiniz. Kedi malzemeleri satan bir mağazadan göz temizleme solüsyonu edinebilirsiniz. Aynı zamanda tüyleri için de leke çıkarıcı satın alarak düzenli temizliğini sağlarsanız renk değişimleri kısa sürede kaybolacaktır.

Scottish Fold Tırnak Bakımı

Kedinizin tırnak bakımını aksatmamanız hem kediniz hem de evdeki eşyaların hasar görmemesi açısından önemlidir. Scottish Fold kedi sahiplenme isterseniz  ne kadar uysal da olsalar, eğer tırnak makaslarına alışmamışlarsa ürkek davranışlar sergileyebilirler.

  • Kedinizin sakin, rahat ve uykulu bir anını seçerek tırnaklarını daha rahat kesmeniz mümkündür. Çünkü kediler sakin anlarında sizinle savaşmak için kendilerinde güç bulamayabilirler.
  • Kediler patilerine dokunulmasından pek hoşlanmazlar. Bu nedenle kedinizin patilerine sık sık e nazikçe dokunarak onu alıştırmalısınız. Kedinizin patilerine masaj yapmak, temas kurmak ve ardından ödül maması ile bu davranışını onaylamak tercih edilebilir.
  • Tırnak makası ile tanışmasını sağlamalısınız. Böylece canının yanmayacağını ve tırnak makasından korkmasına gerek kalmayacağını anlayabilir.
  • Kediniz tırnaklarını kesmenize izin vermediğinde ona asla bağırmayın ya da cezalandırmayın. Bu davranışınız onun daha fazla korkmasına ve izin vermemesine neden olacaktır.

Scottish Fold Diş Bakımı

Scottish Fold ırkı kedinizin sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmesi için tüm bakımlarını eksiksiz sağlamalısınız. Kediler yaşlandıkça diş ve diş eti problemleri ile uğraşmak durumunda kalabilirler. Özellikle yaşlı kedilerde diş eti enfeksiyonlarına sık rastlanmaktadır. Scottish Fold yavru kedinizi eve geldiği ilk andan itibaren dişlerini fırçalamaya alıştırırsanız, yetişkinlik döneminde büyük kolaylık yaşarsınız. Kediler için özel üretilen kedi diş fırçası ve macunu kullanmaya özen göstermelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu