Scottish Fold Bakımı Nasıl Olmalı

 Scottish Fold Bakımı Nasıl Olmalı

Scottish Fold bakımı yaparken birkça püf noktasına ihtiyacınız var. Sevimliliğiyle karşı konulmaz bir cazibeye sahiptir. Kıvrık kulakları, ipeksi tüyleri ve benzersiz yüz ifadesi ile ilk görüşte Scottish fold olduğunu anlamak zor değil.

Günümüzde en çok sahiplenilen kedi ırklarından biridir. Küçük çocuklar için aileleri tarafında yavru scottish fold oldukça tercih edilir bir hal almıştır. Her ortama kolayca adapte olurlar.

Çoğu zaman diğer evcil hayvanlarla da arası çok iyidir. Yabancılara karşı kendilerini sevdirirler. Sahibine ve ailenin diğer üyelerine karşı sıkı bir bağ oluşturur.

Bu yüzden uysal ve sıcakkanlı bir kedi arıyorsanız gri scottish fold tam size göredir.

Scottish fold fiyat olarak rengine göre değişiklik gösterir. Erkek ve dişi kediler arasında da fiyat durumunda değişiklik olur. Güvenilir kişilerden sahiplenmeniz ve sahiplenmeden önce kedinin anne ve babasının da safkan olduğuna dair bilgi almalısınız.

Scottish Fold Bakımı Nasıl Olmalı

Kendine özgü güzel görünümleri ve sevgi dolu kişilikleri onları son derece popüler evcil hayvanlar yapar. Her kedi gibi özel bir bakım rutini izlemeniz gerekir. Tüylerini yumuşak kedi fırçası ile tımar etmelisiniz. Haftada en az 2 defa yapmalısınız.

Uzayan tırnakların takılıp kırılmaması için uzadığında kesilmelidir. Periodontal diş sağlığı için haftada en az iki kez dişlerini fırçalamasınız. Kedilerin diş fırçalamasına karşı çıkmaması için yavruluk dönemlerinde alıştırılmaya başlanması uygundur.

Kulak içlerinin nemli bir bez yardımıyla biriken kirin silinmesi gerekir. Doğuştan kıvrık kulaklara sahip olduğu sağlık açısından temiz tutulmalıdır.

Uzun tüylü Scottish Foldların tüy dökülme sorunu sık olacağı için tüylerin taranması ve biraz kısaltılması iyi olur. Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalma yaşayacakları için çok fazla olmamak kaydıyla tüylerini biraz kırpabilirsiniz.

Uyarı: Kedilerin tüyleri tamamen kesilmemesi gerekir. Hem kedinin psikolojik olarak depresyona girmesine neden olursunuz. Hem güneş ve ışıkların kedilerin derisine zarar verebilir.

Scottish Fold Banyo Yaptırılır mı?

Kediler kendilerini temizlemede ustadırlar. Bu yüzden kedilerin duş almasına ihtiyaçları yoktur.  Çok sık kedileri yıkamak tüylerinin zarar görmesine neden olur. Özellikle insanların kullandığı şampuan ile kedilerinizi kesinlikle yıkamayın.

Eğer çok kirlenmişse kedinizi nemli bir bezle temizleyin. Çünkü kediler sudan çok hoşlanmazlar. Bu onların strese girmelerine neden olur. Kuru kedi şampuanları da onların temizlenmesi yardımcı olur. Kuru kedi şampuanını tüylerine sıkarak tarak yardımıyla tımar edin. Kir ve ölü tüylerden arınmış olacaklar.

Scottish Fold Tüy Sağlığı İçin Mama Seçimi

Kısa tüylü ve uzun tüylü olan Scottishler vardır. Her ikisi içinde tüylerinin parlak ve dökülmemesi için omega-3 yağları içeren mamalardan almanız gerekiyor. Somonlu kedi mamaları tüylerini daha güçlü olmasını sağlarken parlaklıkta verecektir.

Sağlıklı bir cilt ve çekici bir tüy için dengeli beslenme de önemlidir. Özellikle protein açısından zengin olmalıdır, çünkü saç esas olarak protein keratinden oluşur.

Özel yiyecekler ve kedi maltı, tüylerini tımar ettikleri sırasında yutulan kedi tüylerinin bağırsaklardan atılmasına yardımcı olur. Bu da midede tüy yumağı riskini azaltır.

Scottish Fold Kedinizi Pire ve Parazitlerden Arındırın

Kedinizin derisi kaşınıyorsa sürekli tüylerini yalayacak ve kaşımaya çalışacaktır. Bu yaralara saçkırana kadar yol açar. Kaşıntının yaygın nedenleri pire ve pire alerjileridir.

Özellikle açık havadaki kediler, kediler için özel olarak yapılmış düzenli bir pire önleyici ile tedavi edilmelidir. Deriyi ve tüyleri doğrudan etkileyen başka parazitler de vardır. Bakteriyel ve mantar enfeksiyonları da deri ve tüy anormalliklerine neden olabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu