Maltese Terrier Meyve Yiyebilir mi?

 Maltese Terrier Meyve Yiyebilir mi?

Maltese terrier köpeğinize yediğiniz yiyeceklerle, özellikle meyveden bir parça koparıp verme teşebbüsünde bulunmuşsunuzdur. Bir parçadan bir şey olmaz diyenler için onlara verdiğiniz meyve güvenilir mi bilmeniz gerekiyor.

Elbette, köpekler meyve yiyebilir. Ancak bu bütün meyvelerden yiyebilecekleri anlamına gelmemelidir. Çünkü köpeğinize ciddi zararlar verebilecek yiyeceklerde vardır. Yavru maltese terrier köpeğiniz için şeker içeriği olan meyvelerin çok sık verilmemesi gerekiyor.

Henüz yeni gelişmekte olan bir bağışıklık sistemi olan yavru köpeklerin meyve yemesi doğru olmaz. Onları için özel üretilmiş yavru köpek maması vermeniz daha doğrudur.

Eğer satılık maltese terrier ilanlarına bakıyorsanız sizin için en uygun yaşta olan köpeği tercih ediniz. Yavruların bakımı biraz daha zordur. Maltese terrier fiyat yavru, yetişkin ve yaşlı bir Maltese terrier için farklılık gösterir. Yavru maltese terrier diğerlerine göre bir tık daha pahalıdır.

Maltese Terrier Köpeğinizin Yiyebileceği Meyveler

Köpeğinize herhangi bir meyve beslemeden önce, hangi meyvelerin güvenli olduğunu görmek için bu listeye bakın ve evcil hayvanınızın önceden var olan herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığını veterinerinize danışmalısınız.

Obezite, diyabet, mesane taşları ve diğer rahatsızlıklarla uğraşan köpeklere öncelikle veterinerinize danışmadan meyve verilmemelidir.

Maltese Terrier Elma Yiyebilir mi?

Elmalar, köpeğiniz için lif, C, A vitamini kaynağıdır. Yağ oranı ve proteini oldukça düşüktür. Yaşlı köpekler için mükemmel bir atıştırmalık yapar. Maltese Terrier köpeğinize elma beslerseniz, onları beslemeden önce çekirdeklerinden arındırıp öyle verin.

Maltese Terrier Muz Yiyebilir mi?

Düşük kalorisi olduğu için yemelerinden sakınca yoktur. Potasyum, bakır, lif, biotin ve vitamin içeriği bakımından zengindir.  Sodyum oranı düşüktür. Fakat muzun şeker içeriği oldukça yüksek olduğu için çok sık vermeyin. Sadece köpeğiniz ishale iyi geldiği için köpeğinize ishali kesmesi için verebilirsiniz.

Maltese Terrier Yaban Mersini Yiyebilir mi?

Yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar köpeklerde hücre hasarını önleyebilirler. Yaban mersini, içinde fitokimyasallar ve liflere sahiptir. Yavru köpeğinize oyun oynarken ikramları yakalamayı öğretmek istiyorsanız yaban mersini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Maltese Terrier Kavun Yiyebilir mi?

Kalorisi düşük olan kavun lif ve su kaynağı bakımından da zengindir. Tüm bunlara rağmen şeker oranı oldukça yüksektir. Bu yüzden özellikle şeker hastalığı olan veya aşırı kilolu köpekler için az miktarda ya da hiç vermemenizi tavsiye ediyoruz.

Maltese Terrier Salatalık Yiyebilir mi?

Salatalık kilolu köpekler için çok iyi ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Çünkü hiç yağ içermezler. Köpeğiniz için harika atıştırmalık olabilir. Tabağınızdaki yemeğe göz diktiklerinde salatalıktan bir tane verebilirsiniz. Köpeğinizin enerji seviyelerini bile artırabilirler.

Vitamin yüklüdürler. Bunlara ek içeriğinde B1 ve C vardır. Ayrıca C ve K. Bitcoin ve potasyum ve ayrıca bakır ve magnezyum bakımında da zengindir.

Maltese Terrier Üzüm Yiyebilir mi?

Üzüm ve kuru üzümün, köpeğin cinsi, cinsiyeti veya yaşı ne olursa olsun Malta köpekleri için çok toksik olduğu belirlenmiştir. Bu nedenler köpekler üzüm yememelidir. Üzüm köpeklerde akciğer yetmezliğe neden olduğu için zararlıdır.

Köpekler için bu tehlikeli meyveye daima dikkat edin. Maltese Terrier köpeğiniz için çok zehirli oldukları için ulaşamayacakları bir yere koymaya çalışın.

Maltese Terrier Çilek Yiyebilir mi?

Lif ve C vitamini bakımından zengindir. Bununla beraber köpeğinizin dişlerini beyazlatmaya sağlayan yararlı enzimlerden içerirler. Ayrıca şeker içerirler. Bu yüzden onları küçük porsiyonlarda verdiğinizden emin olun.

Maltese Terrier Ahududu Yiyebilir mi?

Ahududu, Maltese Terrier köpekleri için ölçülü verilmesi gereken bir meyvedir. Kalori ve şeker açısından düşüktür. Lif, magnezyum ve C vitamini bakımında da zengindir. Ahududu, eklemlerin yaşlanmasına yardımcı olabilecek anti-inflamatuar bir içeriğe sahip olmasıyla yaşlı köpekler için oldukça faydalıdır.

Maltese Terrier Armut Yiyebilir mi?

Lif ve C ve K vitaminleri açısından yüksektir. Armut yemenin köpeklerde felç geçirme riskini yüzde 50 oranında büyük ölçüde azaltabileceği öne sürülmüştür. Köpeğinize armut vermeden önce çekirdeklerini ayırdığınıza emin olun.

Maltese Terrier Şeftali Yiyebilir mi?

Küçük miktarlarda kesilmiş, şeftali lif ve A vitaminidir. Enfeksiyonlarla savaşmaya bile yardımcı olabilir. Maltese köpeğiniz için gerçekten güzel bir yaz ikramı olabilir.

Maltese Terrier Portakal Yiyebilir mi?

Veteriner hekimlere göre, portakallar Malta köpeğinizin yemesi için harika bir meyvedir. Küçük miktarlarda, bir portakalın sulu eti Malta köpeğiniz için nefis bir meyve olabilir.

Ancak portakalın kabuğunu soyup öyle vermeniz gerekiyor. Portakal kabuğu, Malta köpeğinizin sindirim sistemlerinde serttir ve portakaldaki yağlar, Malta köpeğinizin hassas burnunu açmasına neden olabilir.

Maltese Terrier Karpuz Yiyebilir mi?

Malta köpeğinize karpuz verirken, bağırsak tıkanmasına neden olabileceğinden önce kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarmalısınız.

Karpuz, potasyumun yanı sıra A, B-6 ve C vitaminleri de dahil olmak üzere birçok vitaminle doludur. Karpuz aslında yüzde 92 sudur. Bu yaz aylarında sıcakta köpeğinizin serinlemesi ve su kaybını engellemek için harika bir meyve olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu