British Shorthair Neleri Sever

 British Shorthair Neleri Sever

British Shorthair çekici özellikleri, kalın ve peluş tüyleri ile tanınır. Orta boylu, büyük yuvarlak gözlere sahiptir. İlk kez kedi sahiplenecekler için idealdir. Konuşmayı çok sever. Günün yarısını sessiz ve sakinlik içerisinde geçirmekten keyif alır.

Sosyal ve bağlı bir kedidir. Gri british shorthair son derece aktif ve meraklıdır. Harika bir ev kedisidir. Çocuklarla oynamaya bayılır. Son derece sadık ve sevecen olması yalnız yaşayan kişiler içinde ideal bir kedi cinsidir.

Kediler lezzetli yiyecekler, sıcak mekânlardan ve uzun şekerleme yapmaktan zevk alırlar.  Kedilerin psikolojisi tıpkı bizler gibi günü gününe tutmaz. Bugün sevdikleri şeyi ertesi gün sevmezler. Bu yüzden kedinizin karakteri kendine özgüdür.

Eğer bir kedi sahiplenmek istiyorsanız özellikle de uysal ve sakin bir kedi istiyorsanız satılık British shorthair ilanlarına bakabilirsiniz. Yavru British shorthair sahiplenerek küçüklüğün itibaren yetişkinliğine kadar size eşlik edecektir.

British Shorthair Neleri Sever

Bir kedi ebeveyni olarak tüylü dostunuzun ilgi alanlarının neler olduğunu bilmeniz gerekiyor. Kanepede sizin yanınıza oturarak sırtını okşamanızı ister. Günlük rutinleriyle ve çevrelerini gözlemleme ve kontrol etmeye bayılırlar. Onlar da tırmalamayı, avlanmayı ve tırmanmayı severler.

Şekerleme Yapmaktan Keyif Alır

Kedilerin uyumayı çok sevdiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle sıcak yerlerde şekerleme yapmak onlar için keyif verici bir aktivitedir.

British Shorthair kedilerde günün yarısını uyuyarak geçirirler. Daha çok geceleri aktif olurlar. Özellikle yavru British Shorthair kedilerin günlük 18 saate yakın uyuması endişe verici olmamalı. Çünkü yavruluk dönemlerinde gündüzleri uyurlar. Geceleri ise daha çok enerjileri dolduğu için uyanık kalırlar.

Tırmalamayı Severler

Yetişkin kediler özellikle daha çok tırmalama ihtiyacı duyarlar. Mobilyalarınızı tırmalamalarını istemiyorsanız kedi tırmalama tahtası edinin. Böylece avcılık iç güdüsüne sahip bir kedi için oldukça önemlidir.

Tımar ve Bakım Saati

Kediler kendilerini tımar etmeye bayılırlar. Tüylerdeki kiri temizlerler. Derideki yağı tüylerine dağıtarak parlak görünmesini sağlar. Streslerini azaltmak için kendilerini gün için birkaç seansla tımar ettiklerini görebilirsiniz.

Kedilerin kendilerini tımar etmesi sadece temizlik için değildir. Aynı zamanda diğer hayvanlarla da bağ kurmak için yaparlar.

Kediler Taze ve Lezzetli Mamaya Hayır Diyemez

British shorhair en çok sevdiği mamalardan Hindili, tavuklu ve somonlu mamalara bayılırlar.  Gün arasında lezzetli bir mama kedinizin mutlu olmasını sağlamanın en kolay adımlardan biridir. Mama kabında uzun süre duran yemeği değiştirmelisiniz.

Bayat mamalar özellikle sıcak havalarda küf tutmasına neden olabilir. Salmonella ve Staphylococcus bakterilerin oluşmasına neden olabilir.

Kediler Günlük Oyun Zamanını Sever

Oyun her yaştan kedi için vazgeçilmezdir. British Shorthair kedilerin aşırı oyun hevesi yoktur. Ancak egzersiz yapmaları ve kilo almamaları için biraz oyun oynamaları iyi olacaktır. Oyun sırasında bir avcı içgüdü ile avlarını yakalamak için içlerindeki avcı kediyi çıkarmalarını sağlayabilirsiniz.

Çeşitli kedi oyuncakları vardır. Özellikle lazer kedileri harekete geçirmek için oldukça etkili bir oyundur. Kediler lazer ışınlarına karşı kendilerini alıkoyamazlar. Bu da kedilerin daha aktif olmasını sağlayacaktır.

Kediler Pencereden Bakmayı Severler

Hareket eden şeyleri izlemekten keyif alan kediler için cam kenarları onları meşgul tutmak için idealdir. Özellikle hareket eden kuşları izleyerek vakit geçirirler. Ancak güneşin en güçlü olduğu saat 10.00 ile 16.00 arasında pencereye ulaşmalarını kısıtlayın. Güneş ışınları tüylerine zarar verebilir. Sıcak çarpmasına neden olur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu